Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ !



Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ !

ΑΡιστερή  Συσπείρωση  Ιατρών  Γεν.  Νοσοκ.  Νίκαιας – Πειραιά   9/2/2017

Δεν έχουμε κουραστεί να καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τις τεράστιες ευθύνες των υπουργών Υγείας που στις 9/11/2017 πέρασαν αιφνιδιαστικά στην βουλή τις νέες καταστροφικές διατάξεις περί ιατρικού ωραρίου, μάλιστα με τις ψήφους και της ΝΔ. Και που αμέσως μετά έντρομοι από τις σφοδρές αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας έσπευσαν να ανακοινώσουν αναστολή εφαρμογής του νέου νόμου τουλάχιστον επί του παρόντος χωρίς όμως να καταργήσουν τις καταστροφικές διατάξεις περί ωραρίου και χωρίς να αποδέχονται το αίτημα της ΟΕΝΓΕ να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για νέα κλαδική συμφωνία όπως απαιτούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Όμως το αστικό κράτος είναι ένα σύμπλεγμα μηχανισμών που λειτουργεί ενιαία και πάντα σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας. Εκτός από τις εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις περιλαμβάνει την δικαιοσύνη, την αστυνομία, διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς κλπ. Ενιαία λειτουργώντας διαχρονικά, από την μία αφήνουν τα δις να πετάνε ανενόχλητα από τα δημόσια ταμεία προς τις καπιταλιστικές πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων – υλικών και όχι μόνο, και από την άλλη ψειρίζουν την μαϊμού γράμμα του νόμου για να μην πληρώνουν τα ταπεινά δεδουλευμένα των ειδικευόμενων γιατρών 2 ευρώ / ώρα εφημερίας και γενικά μισθούς και συντάξεις. Είναι ΟΛΟΙ συνένοχοι. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει. Και είναι συνένοχοι ΕΠΩΝΥΜΑ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Όπως εμείς ως δημόσιοι λειτουργοί περίθαλψης λειτουργούμε επώνυμα και προσωπικά ακριβώς έτσι και όλοι αυτοί δεν δικαιούνται να κρύβονται πίσω από προσχήματα, «θεσμούς» και ανωνυμίες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ κ. Ευστράτιο Καραθεοδώρου ως συνένοχο προσωπικά για το γεγονός πως μένουμε απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες μηνός Δεκεμβρίου 2017. Ο κ. επίτροπος αρνείται να εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του επιτρόπων όλης της χώρας επικαλούμενος προσχηματικά το αλαλούμ με τον νέο νόμο περί ωραρίου ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως το αλαλούμ αυτό το δημιούργησε η κυβέρνηση και όχι οι γιατροί, ενώ γνωρίζει πως οι γιατροί όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα αλλά εφημέρευσαν κανονικά όπως πάντα με την συνήθη αυτοθυσία.
Μάλιστα ο κ. επίτροπος φρόντισε βολικά να εξαφανιστεί από την εργασία του από χθες πρωί Τσικνοπέμπτης και τουλάχιστον ως την επόμενη Δευτέρα. Φυσικά τον ακολούθησαν οι υπάλληλοί του πλην ενός εκμεταλλευόμενοι την «άδεια» του προϊσταμένου τους για να τσικνίσουν ολόκληρο τετραημεράκι. Ξέροντας  ο κ. επίτροπος και οι υφιστάμενοί του πως αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς οι οποίοι θα συνεχίζουν αγόγγυστα να εφημερεύουν και όχι να τσικνίζουν κοπανιστοί όλο το ΠΠΣΚ. Ήταν προκλητική και εξοργιστική η εικόνα των άδειων πολυτελών καινούριων γραφείων που αντίκρισαν την Τσικνοπέμπτη το πρωί οι διαμαρτυρόμενοι γιατροί στην έδρα του κ. επιτρόπου (σχετικές φωτο).
Από Δευτέρα 12/2 που ξεκινά η επίσχεση εργασίας μας στο εύλογο ερώτημα των ασθενών μας «ποιος φταίει που κλείνει το νοσοκομείο» θα απαντάμε πως φταίνε φυσικά οι κ.κ. υπουργοί Υγείας Ξανθός και Πολάκης, αλλά ΚΑΙ ο επίτροπος ΕΣ κ. Καραθεοδώρου.