Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣ. ΛΑΜΙΑΣ




ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣ. ΛΑΜΙΑΣ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  29/7/2017

Στις 7/7/2017 η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και ΚΥ Φθιώτιδας (ΕΙΝΚΥΦ) με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης δημοσιοποίησε μια σειρά από σοβαρότατες καταγγελίες για τον διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας που αφορούν μεταξύ άλλων :
“ 1. Χαρακτηριστική ανεπάρκεια του Διοικητή του Γ. Ν. Λαμίας και άμεση ευθύνη του για τις συνεχείς διακοπές λειτουργίας του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου μας
2.  Άμεση στελέχωση του τμήματος των ΤΕΠ – Ανεπάρκεια του Διοικητή του Γ. Ν. Λαμίας για την ασφαλή λειτουργία του
3.  Άρνηση χορήγησης χρωστούμενων αδειών εκ του Διοικητή του Γ. Ν. Λαμίας (εκτός κείμενης νομοθεσίας και λογικής) σε όλους τους εργαζομένους του υποστελεχομένου Νοσοκομείου μας
4. Άδικες διώξεις – πογκρόμ εκ μέρους του Διοικητή του Γ. Ν. Λαμίας εναντίον ιατρών του Νοσοκομείου μας “

(http://arsigr.blogspot.gr/2017/07/blog-post_10.html)
Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στην ΟΕΝΓΕ και η ΟΕΝΓΕ την διαβίβασε στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Ως σήμερα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ απάντηση για τα σοβαρότατα καταγγελλόμενα δεν έχει υπάρξει ούτε από την διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας, ούτε από την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ ούτε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Αντί για απάντηση όμως ο κ. διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας απέστειλε στις 24/7/17 υπηρεσιακό έγγραφο προς την πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΦ και προς την ΟΕΝΓΕ γραμμένο με ιταμότατο και προκλητικότατο ύφος όπου εν πολλοίς απειλεί με … μηνύσεις (!) και με νέες πειθαρχικές διώξεις (!!) χωρίς φυσικά να απαντά στο παραμικρό από τα καταγγελλόμενα.
Ακριβώς τα ίδια δηλαδή που είχαμε και στο παρελθόν με μια σειρά διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ διορισμένους από κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ… ούνα φάτσα, ούνα ράτσα. Απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει …
Αγαπητοί κ.κ. Ξανθέ και Πολάκη το γεγονός πως όχι μόνο διατηρείτε στις θέσεις τους κάτι τέτοιους ανεκδιήγητους τύπους ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, αλλά καλύπτετε κιόλας τις απαράδεκτες και αυταρχικές ενέργειές τους καθιστά άκυρη την προπαγανδιστική σας επιχειρηματολογία πως δήθεν «διαφέρετε» από τους προκατόχους σας.

Το νοσοκομειακό κίνημα πάντως τέτοιες αυταπάτες δεν έχει. Τον αυταρχισμό και την προώθηση ιδιοτελών συμφερόντων σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης θα τον αντιμάχεται πάντα δυναμικά ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβερνητική κομματική απόχρωση (γαλάζια – πράσινη – ροζ κλπ) των εκάστοτε διοικούντων και κυβερνώντων.