Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΟ ΤΕΠ & ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟ !


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΟ ΤΕΠ & ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟ !

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά,      27/7/2017

Ένα πρωτοφανές συμβάν αστυνομικής αυθαιρεσίας έλαβε χώρα σήμερα γύρω στις 1.30 πμ στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας. Αστυνομικός του τμήματος Τροχαίας Αιγάλεω επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα ενάντια σε ειδικευόμενη γιατρό της εφημερεύουσας Χειρουργικής κλινικής με χειροδικίες και ύβρεις. Ο λόγος ήταν ότι απλούστατα η γιατρός εκείνη την ώρα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία ασθενή, ενώ ο αστυνομικός είχε την απαίτηση να διακοπεί άμεσα η παροχή πρώτων βοηθειών (!) για να ανακρίνει τον τραυματία (!!) και για να ληφθούν δείγματα αίματος για αλκοόλ κλπ (!!!) πριν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες ιατρικές ενέργειες παροχής πρώτων βοηθειών. Μάλιστα, η γιατρός εκείνη την στιγμή ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ (ελλείψει τραυματιοφορέα …) τον ασθενή στον διάδρομο με το φορείο από ιατρείο σε ιατρείο, άρα δεν μπορούσε να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για την ενεργή της ενασχόληση με την παροχή των αναγκαίων πρώτων βοηθειών και συνοδών αρχικών ιατρικών εκτιμήσεων. «Μωρή», «θα σε συλλάβω για παρεμπόδιση του ανακριτικού έργου» είναι τα απαλότερα από όσα ξεστόμισε ο αστυνομικός αμέσως πριν αρχίσει να χειροδικεί εναντίον της γιατρού. Χαρακτηριστικό είναι 1. πως ο εν λόγω «κύριος» (αφού άμεσα επενέβησαν άλλοι γιατροί και τον πέταξαν έξω από το ΤΕΠ) αρνήθηκε να δώσει το όνομά του και τα λοιπά στοιχεία του και 2. ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος όχι μόνο απάντησε με ιταμότατο ύφος σε ανθρώπους του νοσοκομείου που επικοινώνησαν τηλεφωνικά εκείνη την ώρα για να αναφέρουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του αστυνομικού αλλά αρνήθηκε να δώσει το όνομα του εν λόγω αστυνομικού, και 3. πως ως σήμερα το μεσημέρι (12 ώρες μετά το συμβάν) οι αρμόδιοι του Τμήματος Τροχαίας Αιγάλεω εξακολουθούσαν επίσης να «παίζουν το κρυφτούλι».
Τα παραπάνω δείχνουν πως εδώ δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε με μια ηλίθια μεμονωμένη συμπεριφορά κάποιου μεμονωμένου αστοιχείωτου ανόητου που δεν αντιλαμβάνεται ότι η παροχή πρώτων βοηθειών σε έναν τραυματία έχει προτεραιότητα συγκριτικά με την δική του βολή και την δική του επιθυμία να «ξεμπερδέψει» γρήγορα με το «υπηρεσιακό του καθήκον» ώστε να πάει για καφέ δέκα λεπτά νωρίτερα. Η ιταμή συμπεριφορά ΚΑΙ των προϊσταμένων του καθώς και η «κάλυψη» που παρέχουν στον «συνάδελφό» τους, δείχνει πως εδώ αντιμετωπίζουμε μια βαθειά ριζωμένη γενική νοοτροπία : του αστυνομικού «μπάτσου – ράμπο – τραμπούκου» που θεωρεί πως «είναι το κράτος» και γι αυτό έχει το «δικαίωμα» να μπουκάρει στο ΤΕΠ με το έτσι θέλω, να διακόπτει την παροχή πρώτων βοηθειών, να βρίζει και να προπηλακίζει γιατρούς και νοσηλευτές, να θεωρεί πως το νοσοκομείο όχι μόνο είναι «ιδιοκτησία» του αλλά είναι κάτι σαν καμπαρέ όπου «πουλάει προστασία». Είναι δυστυχώς η νοοτροπία που τόσα χρόνια θρέφει και συντηρεί θύλακες ανομίας αλλά και θύλακες νεοναζιστικής ακροδεξιάς μέσα στην ΕΛΑΣ.
Απαιτούμε :
-          Η διοίκηση του νοσοκομείου να υποβάλλει άμεσα μηνυτήρια αναφορά. Να υποβάλλει επίσης πλήρη υπηρεσιακή αναφορά προς την 2η ΥΠΕ και προς το Υπ. Υγείας. Να δώσει εντολή στο προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου να μην ξαναεπιτραπεί το «σουλατσάρισμα» αστυνομικών της Τροχαίας μέσα στο ΤΕΠ.

-          Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στις επείγουσες απαιτούμενες ενέργειες προς τον αρμόδιο Αν. Υπουργό «Προστασίας Πολίτη» και να ενημερώσει δημόσια για τις ενέργειες αυτές.