Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΟ ΚΕΣΥ


ΝΑ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΟ ΚΕΣΥ

Προς τα μέλη της ΕΓ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 11/7/2017

Με ανακοίνωσή μας που κοινοποιήθηκε στα μέλη της ΕΓ στις 19/6/17 (http://arsigr.blogspot.gr/2017/06/blog-post_19.html) είχαμε δημόσια καταγγείλει πως στην συνεδρίαση της ολομέλειας του ΚΕΣΥ 9/6/17 ο εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ στην ολομέλεια του ΚΕΣΥ τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δ. Βαρνάβας είχε ψηφίσει υπέρ μιας εισήγησης διαμετρικά αντίθετης με τις θέσεις της ΟΕΝΓΕ και των μεγαλύτερων Ενώσεων – μελών της (ΕΙΝΑΠ, ΕΝΙΘ, ΕΙΝΑ).
Η εισήγηση αυτή αφορούσε τις τελικές εξετάσεις ειδικότητας σύμφωνα με τις γνωστές θέσεις του προέδρου του ΚΕΣΥ Καθ. κ. Κ. Μάρκου. Συγκεκριμένα να είναι πανελλήνιες, να γίνονται μόνο 3 φορές ανά έτος και μόνο σε 3 πόλεις της χώρας.
Ούτε από τον ίδιο τον κ. Δ. Βαρνάβα ούτε από άλλον εκπρόσωπο της παράταξης του «Μετώπου» έχει υπάρξει ως σήμερα κάποια απάντηση στην καταγγελία αυτή. Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου Υγείας (http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/4784-kesy-syskepsh-olwn-twn-omadwn-ergasias-eidikothtwn-kai-ekseidikeysewn-paroysia-toy-ypoyrgoy-ygeias-andrea-ksanthoy) ο κ. Δ. Βαρνάβας συμμετείχε στις 22/6/17 σε  «Σύσκεψη των Ομάδων Εργασίας Ειδικοτήτων και Εξειδικεύσεων παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού» με την οποία προπαγανδίστηκαν οι σχεδιαζόμενες αντιδραστικές αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν τις τελικές εξετάσεις.
Θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο να διασύρεται η ΟΕΝΓΕ από τα καμώματα του εκπροσώπου της στην ολομέλεια του ΚΕΣΥ. Ο κ. Δ. Βαρνάβας έχει φυσικά κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει την καταστροφική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων και άλλωστε το δικαίωμα το ασκεί υπέρ του δέοντος μαζί με την λοιπή ηγεσία της παράταξής του. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να ενεργεί αντίθετα με τις αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ ως επίσημος εκπρόσωπός της σε όργανα όπως το ΚΕΣΥ. Και μάλιστα να υπερψηφίζει καταστροφικές αποφάσεις εναντίον των νέων γιατρών που θα οδηγήσουν στην φυγή προς το εξωτερικό για ειδικότητα και των τελευταίων πτυχιούχων της ιατρικής που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να μεταναστεύσουν.

Η ΟΕΝΓΕ πρέπει άμεσα να ζητήσει επίσημα από το Υπ. Υγείας και από το ΚΕΣΥ την αντικατάσταση του κ. Δ. Βαρνάβα από εκπρόσωπό της στο ΚΕΣΥ.