Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Ανακοίνωση Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή


ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
2/11/2016
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (30/10/2016), και με αφορμή την πρόσφατη και χωρίς προφανή λόγο, εντός της ίδιας ημέρας που είχε μπει, απόσυρση από το site της ΕΙΝΑΠ (einap.gr) βίντεο από τηλεοπτική τοποθέτηση εκπροσώπου του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, θέσαμε επίσημα την ανάγκη να δημοσιεύονται στο site, με τεχνικό τρόπο που θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί (πχ  links στην άκρη ή στο τέλος της οθόνης) ανακοινώσεις των παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ.
Οι παρατάξεις που, για να μην ξεχνιόμαστε, συγκροτούν το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ (ΔΗΚΝΙ-ΝΔ, ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ, Μέτωπο-Σύριζα), δεν συμφώνησαν. Κατ’ αυτούς, οι παρατάξεις δεν θα πρέπει να έχουν θέση ούτε καν μέσω συνδέσμων στην ιστοσελίδα της ΕΙΝΑΠ. Λες και, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ είναι ένα άγευστο και άχρωμο παρεάκι όμοιων ανθρώπων που βαδίζουν με αγαστή ομόνοια…. Κατ’ αυτούς, ο δημοκρατικός και τεκμηριωμένος διάλογος είναι μειονέκτημα….
Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως!
Προφανής στόχος τους είναι,  επιλεκτικά και ειδικά,  να μην προβάλλονται με κανέναν τρόπο οι θέσεις του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή. Διότι, ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων (πχ ΔΗΠΑΚ) υπάρχουν ακόμη  και σήμερα στην ίδια ιστοσελίδα.
Είχαμε, από τον Μάιο 2016 επισημάνει, ότι η σύμπραξη ΝΔ-ΔΗΠΑΚ-Μετώπου στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, σύμπραξη που, ειδικά για τη ΔΗΠΑΚ, δεν είχε γίνει στο προηγούμενο προεδρείο, δεν είναι τόσο αθώα όσο μπορεί να φαίνεται. Κάποιοι επικαλούνται την λογική του αναλογικού προεδρείου όπου και όταν τους συμφέρει, επικαλούνται την ίδια τη δημοκρατία όταν και όπου τους συμφέρει, ενώ ισχυρίζονται ότι θα επέλθει ρήγμα στην «ενότητα του ταξικού κινήματος», εάν δημοσιεύονται οι απόψεις όλων, με τα ίδια μέτρα και σταθμά, και, για να το πετύχουν……. συμπράττουν με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του Σύριζα, με τους ίδιους που, όλως τυχαία, έχουν συμπράξει και για το μοίρασμα των θέσεων του προεδρείου.
Καμιά ελπίδα δεν υπάρχει για τους νοσοκομειακούς γιατρούς από τέτοιου τύπου συμβούλια που ζέχνουν γραφειοκρατική καμαρίλα!
Στα αμφιθέατρα, στις συνελεύσεις και στους χώρους δουλειάς, με συντονισμό από τα κάτω, που θα υπερβαίνει κάθε γραφειοκρατική λογική, θα πρέπει οι νοσοκομειακοί γιατροί να οργανώσουν τους νέους αγώνες! Αγώνες που θα πρέπει να είναι τόσο ανυποχώρητοι και επίμονοι, όσο μεγάλη είναι η ανάγκη του λαού μας να έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά δημόσια, καθολική πρόληψη και περίθαλψη, όσο μεγάλη είναι η ανάγκη των υγειονομικών να εργάζονται με αξιοπρέπεια!