Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !



ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !


Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,    3/7/16

Για πολλοστή φορά ο ΕΟΠΥΥ στέλνει στα δημόσια νοσοκομεία έγγραφα με τα οποία απαιτεί να γράφονται ηλεκτρονικά όλες οι παρακλινικές εξετάσεις. Αφού ήδη εδώ και χρόνια καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι παρακλινικές εξετάσεις των νοσηλευομένων ασθενών (με το barcode νοσηλείας) και των εξωτερικών ασθενών (τακτικά ιατρεία κλπ) με ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΗΔΙΚΑ, προκύπτει αυτονόητα το ερώτημα :
Μα ποιές στα κομμάτια παρακλινικές εξετάσεις εννοεί ο ποιητής και στέλνει διαρκώς έγγραφα στα δημόσια νοσοκομεία ;;;  Κρατηθείτε … οι φωστήρες του ΕΟΠΥΥ διευκρινίζουν στην σχετική επικοινωνία πως αυτό που ζητούν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΗΔΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ !!!
Στην Γενική Εφημερία που πραγματοποιείται όπως ξέρουν και οι πέτρες σε συνθήκες ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ λόγω τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό από την μία και λόγω αυξημένης προσέλευσης περιστατικών από την άλλη, θα πρέπει ο γιατρός να παρατάει τον ετοιμοθάνατο ασθενή  και να ψάχνει να βρει υπολογιστή με σύνδεση ίντερνετ και εκτυπωτή που θα λειτουργούν (σιγά μην βρει …), να «μπει» στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ με τους προσωπικούς του κωδικούς το οποίο σύστημα θα πρέπει να μην «σέρνεται» (εδώ γελάμε όλοι μαζί) για παραγγείλει  μια … επείγουσα γενική αίματος ή μια ακτινογραφία θώρακος ή μια αξονική εγκεφάλου !
Αυτό κατά τους φωστήρες του ΕΟΠΥΥ πρέπει να το κάνουν μέσα στην νύχτα ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ (!!!) οι ειδικευόμενοι και ο επιμελητές του μεγάλου νοσοκομείου που δεν προλαβαίνουν στην εφημερία να πάνε ούτε για κατούρημα, οι αποσπασμένοι αγροτικοί που φορτώθηκαν με το ζόρι την βάρδια στα επείγοντα στα μικρότερα νοσοκομεία της περιφέρειας, όλοι αυτοί που εφημερεύουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ πρακτικά χωρίς νοσηλευτές, χωρίς τραυματιοφορείς κλπ κλπ … Είναι προφανές πως οι φωστήρες αυτοί του ΕΟΠΥΥ (αν είναι άνθρωποι και όχι … εξωγήινοι) όταν αρρωσταίνουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους καταφεύγουν αποκλειστικά σε ιδιωτικές κλινικές των Βορείων Προαστίων, γιατί αν είχαν «επισκεφθεί» μία (1) έστω φορά στην ζωή τους σε μια γενική εφημερία το Παθολογικό του Κρατικού Νίκαιας ή το Χειρουργικό του «Γεννηματά», έ δεν μπορεί, τέτοιες ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ δεν θα έγραφαν σε δημόσια έγγραφα. Στα οποία δημόσια έγγραφα μάλιστα με ύφος χιλίων καρδιναλίων εξομοιώνουν υπό τον γενικό όρο «πάροχος» (! ) τα τμήματα Επειγόντων των δημόσιων νοσοκομείων με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα όσον αφορά τις παρακλινικές εξετάσεις – κατά τους φωστήρες αυτούς δηλαδή είναι το ίδιο πράγμα μια επείγουσα εξέταση που πρέπει να γίνει αμέσως ΜΕΣΑ στο νοσοκομείο σε ένα επείγον περιστατικό, και μια προγραμματισμένη τακτική εξέταση που ζητείται για ένα τακτικό εξωτερικό περιστατικό εντός ημερών ή εβδομάδων !  Δεν υπάρχουν επείγοντα και τακτικά περιστατικά, δεν υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές διαγνωστικές αλυσίδες, δεν υπάρχουν τμήματα επειγόντων γενικής εφημερίας και τακτικές προγραμματισμένες εξωτερικές διαγνωστικές εξετάσεις, υπάρχουν μόνο … «ΠΑΡΟΧΟΙ». Γενικά και στο ίδιο τσουβάλι… Σε τέτοιες ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ οδηγεί η αντίληψη που έχει επιβληθεί στην δημόσια διοίκηση από το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων : οι ιατρικές πράξεις δεν αντιμετωπίζονται ως ΤΕΤΟΙΕΣ (άκρως επείγουσα, επείγουσα, τακτική), οι ανθρώπινες ζωές δεν αντιμετωπίζονται ως ΤΕΤΟΙΕΣ, αλλά ως μια ουδέτερη ιδιωτική επιχειρηματική οικονομική λειτουργία – «πάροχος» ο ένας (η γενική εφημερία του ΚΑΤ), «πάροχος» κι ο άλλος (η ιδιωτική διαγνωστική αλυσίδα), το ίδιο είναι για μας, ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ. Φυσικά ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥΣ – αν πεθάνει στα επείγοντα ο ασθενής γιατί ο γιατρός τον παράτησε για να ψάξει να βρει υπολογιστή ώστε να συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά (!) την επείγουσα γενική αίματος όπως ζητά ο κ. Μπερσίμης, θα πάει κατηγορούμενος ο γιατρός όχι ο κ. Μπερσίμης … για να είμαστε ακριβείς ο ΚΑΘΕ κύριος Μπερσίμης, αφού τις ίδιες ΑΝΟΗΣΙΕΣ απαιτούσαν από τα νοσοκομεία και οι προκάτοχοί του, τα οποία νοσοκομεία στις περισσότερες περιπτώσεις απαντούν επίσημα πως αυτά  απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.
Και έχει το θράσος να ζητά αυτά τα παράλογα ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ. Ενός οργανισμού που όπως είχαμε προβλέψει εξ αρχής ήταν χρεοκοπημένος από τότε που ιδρύθηκε, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΟ, που πρόσφατα έχει κηρύξει γενική στάση πληρωμών και όσον αφορά τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς, που χρωστά ήδη συνολικά πάνω από 2,2 δις (!) στα νοσοκομεία, που ήδη το κράτος με νομοθετική ρύθμιση ΔΙΕΓΡΑΨΕ πάνω από το 60% αυτού του χρέους (τα χρωστούμενα των ετών 2012–2013–2014, π.χ. σε μεγάλο νοσοκομείο όπως δείχνουν τα επίσημα έγγραφα διαγράφτηκαν τα 58 εκ. από τα 93 εκ. που οφείλει συνολικά ο ΕΟΠΥΥ). Για να μιλήσουμε λοιπόν κι εμείς με την λογική … «ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων» που αρέσει στον κ. Μπερσίμη και γενικά στους μνημονιακούς αρμοδίους : κύριε Μπερσίμη, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ως ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία αυτά που ζητάτε να «καταχωρούνται ηλεκτρονικά», τότε γιατί επιμένετε να μας ζαλίζετε ;  

Συμπερασματικά, αυτή η ΚΩΜΩΔΙΑ με τον ΕΟΠΥΥ αποδεικνύει πόσο ασύμβατη με την δημόσια, δωρεάν περίθαλψη είναι η στενοκέφαλη ιδιωτικοιοκονομική επιχειρηματική «λογική» (καταχρηστικός ο όρος «λογική» …) που έχει επιβληθεί από το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων. Η πλήρης και αποκλειστική χρηματοδότηση των δημόσιων δομών περίθαλψης από τον κρατικό προϋπολογισμό ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΕΟΠΥΥ και χωρίς κανέναν διαχωρισμό «ασφαλισμένου – ανασφάλιστου», με πλήρη και καθολική πρόσβαση για όλον τον πληθυσμό τόσο όσον αφορά την πρωτοβάθμια όσο και την νοσοκομειακή περίθαλψη, είναι αυτονόητα το αίτημα που πρέπει να διεκδικείται από το υγειονομικό κίνημα καθαρά και χωρίς περικοκλάδες.