Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ ! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 29-30 / 6


ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ ! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 29-30 / 6

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 23/6/2016

Η επιτυχία της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας 8/6 και η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και οι πολλές κινητοποιήσεις τις τελευταίες μέρες σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας, δείχνουν αξιόλογη άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων.
Αυτό είναι συνέπεια της όξυνσης των προβλημάτων που προκαλούνται από τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού και από τις περικοπές στην χρηματοδότηση. Οι μαχόμενοι υγειονομικοί φαίνεται πως ξαναβγαίνουν δυναμικά στον δρόμο του αγώνα για δωρεάν – δημόσια – σύγχρονη – ισότιμη – καθολική περίθαλψη, για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής υγειονομικής γενοκτονίας του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων. Απορρίπτουν τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και απαιτούν χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες οργανικές θέσεις σύμφωνα με τις ανάγκες, κατάργηση όλων των προσωρινών ελαστικών εργασιακών σχέσεων και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης νοσοκομείων και ΚΥ αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ταυτόχρονα, αυξάνονται δραματικά και οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Η ραγδαία φτωχοποίηση και η προσφυγιά δημιουργούν εκρηκτική ζήτηση δημόσιων υπηρεσιών περίθαλψης. Η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να διεκδικεί κινηματικά ικανοποίηση αυτών των αναγκών μέσα σε ένα δημόσιο – δωρεάν – καθολικής ισότιμης πρόσβασης σύστημα περίθαλψης. Γι αυτό και πολλά κοινωνικά ιατρεία προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπ. Υγείας στις 30/6.
Στις 29/6 έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕΔΗΝ 4ωρη στάση εργασίας.
Καλούμε τους μαχόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε αγωνιστικό ξεσηκωμό και κλιμάκωση. Με την αυτενεργό τους δράση και με την μαζική τους συμμετοχή σε διαδικασίες βάσης, γενικές συνελεύσεις νοσοκομείων – ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών – σωματείων εργαζομένων, με ιδιαίτερες συλλογικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των επικουρικών γιατρών – των επικουρικών νοσηλευτών – των εργολαβικών εργαζόμενων – όλων των προσωρινά και ελαστικά απασχολούμενων, να μετατρέψουν το διήμερο 29-30/6 σε 48ωρο απεργιακό αγώνα για την δημόσια περίθαλψη.
Να απαιτήσουν ανατροπή της πολιτικής υγειονομικής γενοκτονίας του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, προσλήψεις σε μόνιμες οργανικές θέσεις, κατάργηση των σχέσεων προσωρινής και ελαστικής εργασίας, δραστική αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία και τα ΚΥ.
Καλούμε τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν άμεσα αποφάσεις στην παραπάνω κατεύθυνση. Μια τέτοια πραγματική και ουσιαστική κλιμάκωση, με τέτοιο περιεχόμενο, που θα προετοιμάζεται από τα κάτω, από τους ίδιους τους υγειονομικούς, είναι αυτό που απαιτείται σύμφωνα με τις ανάγκες του κινήματος.