Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Το μειοψηφικό μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απειλεί με πραξικόπημα στην ΟΕΝΓΕ


Το μειοψηφικό μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απειλεί με πραξικόπημα στην ΟΕΝΓΕ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  16/4/16

Στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, το φιλοκυβερνητικό μπλοκ των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκε συντριπτικά :

1) Ο διοικητικός απολογισμός της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΓΣ που είχε συνταχθεί από Μέτωπο - ΔΗΚΝΙ - ΠΑΣΚ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από το συνέδριο.

2) Στην εκλογή του νέου ΓΣ, το φιλοκυβερνητικό συνδικαλιστικό μπλοκ (Μέτωπο - ΔΗΚΝΙ - Συμπαράταξη) βρέθηκε στην μειοψηφία (ποσοστά 24,5% + 16,5 % + 6,5 % = 47,5 & και έδρες 7 + 4 + 2 = 13 στις 27), ενώ αντίθετα οι δυνάμεις που καταψήφισαν τον απολογισμό, δηλαδή ΔΗΠΑΚ και Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή είναι πλέον αθροιστικά πλειοψηφία, με δεδομένες φυσικά τις διαφορετικές προσεγγίσεις (26,5 % + 26 % = 52.5 % και έδρες 7 + 7 = 14 στις 27).

Κάποιοι όμως φαίνεται πως μυαλό δεν βάζουν ...

Παρά το γεγονός πως οι νοσοκομειακοί  γιατροί αποδοκίμασαν συντριπτικά την κατάντια του φιλοκυβερνητικού μπλοκ Μέτωπο - ΔΗΚΝΙ - Συμπαράταξης που έχουν μετατρέψει την ΟΕΝΓΕ σε γραφείο τύπου του υπουργείου Υγείας, επανέρχονται τρεις μόλις μέρες μετά το συνέδριο και απειλούν ούτε λίγο ούτε πολύ με ... συνδικαλιστικό πραξικόπημα (!?) μέσω των γνωστών ανώνυμων editorials του ygeianet ...
Θέλουν μήπως να ξεχάσουμε πως το απερχόμενο προεδρείο της ΟΕΝΓΕ που είχε συγκροτηθεί με συμπαιγνία των παρατάξεων Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) – ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) – ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) αγνόησε προκλητικά τις αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδρίων περί εργασιακών σχέσεων, εφημεριών, χρηματοδότησης των νοσοκομείων , προσλήψεων, υγειονομικού χάρη κλπ, ώστε να περάσουν με ανοχή και συναίνεση τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα ?
Τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνετε δηλαδή συνάδελφε Βαρνάβα, εσείς και η γαλαζοπράσινη παρεΐτσα σας, αν «τολμήσουν» (!) να διεκδικήσουν θέσεις στο προεδρείο της ΟΕΝΓΕ αυτοί που εκφράζουν την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του συνεδρίου που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τον διοικητικό απολογισμό σας που είχατε συντάξει παρεΐτσα με ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ ?
Θα βρείτε κάποιον Θέμελη να σας διορίσει ως νέον Ραφτόπουλο, ή θα φέρετε τα τανκς ?
Αν πάλι νομίζετε πως με πραξικοπηματικά «λαοποδίσια» μαγειρέματα κατά την εκλογή από το ΓΣ της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας, θα καταφέρετε να παραχαράξετε τους συσχετισμούς και να επανενθρονιστείτε μετά στους θώκους του προεδρείου παρά το ότι είστε μειοψηφία στο νέο ΓΣ εσείς μαζί με τα συνεταιράκια σας της ΔΗΚΝΙ και της «Συμπαράταξης», ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ.

Γιατί είμαστε σίγουροι πως και οι συναγωνιστές/συναγωνίστριες της ΔΗΠΑΚ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων έτσι ώστε να μην ξαναγυρίσουν από το παράθυρο στο προεδρείο της ΟΕΝΓΕ αυτοί τους οποίους οι νοσοκομειακοί γιατροί έδιωξαν από την πόρτα.


Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες.