Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ



ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή            Ανακοίνωση 17/2/16

«Από την πίσω πόρτα» και στα μουλωχτά προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να περάσει από την βουλή νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία μέρος της ευθύνης χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας περνάει … στους δήμους και στις περιφέρειες (!)
Το θέμα αυτό δεν είναι ούτε «διαδικαστικό», ούτε «επιβαλλόμενο λόγω έκτακτων αναγκών» όπως διατείνεται η κυβερνητική προπαγάνδα.
Είναι ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ μνημονιακών δεσμεύσεων που προβλέπονταν ήδη από τον «Καλλικράτη» : η αρμοδιότητα διοίκησης και λειτουργίας των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας να περάσει από το κεντρικό κράτος (Υπουργείο Υγείας) στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Γιατί ? Μα απλούστατα γιατί το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων θέλει την ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της περίθαλψης.
Σχεδόν όλοι οι δήμοι, με πετσοκομμένη δραματικά την κρατική τους χρηματοδότηση λόγω επίσης μνημονιακών ρυθμίσεων, χαρατσώνουν άγρια τους δημότες τους με «τροφεία» και «εισιτήρια» στις κοινωνικές δομές που ήδη ελέγχουν (π.χ. παιδικούς σταθμούς, αθλητικές υποδομές, πολιτιστικές δραστηριότητες κλπ). ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ θα κάνουν και όσον αφορά την περίθαλψη.
Από την άλλη, μια απροκάλυπτη επιχείρηση fast track ιδιωτικοποίησης είναι σε εξέλιξη όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Τα Κέντρα Υγείας έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους από τότε που πέρασαν στην ευθύνη των ΥΠΕ (1-1-15). Ούτε καν οι εφημερίες των γιατρών δεν πληρώνονται. Ταυτόχρονα, η περίφημη «ΕΣΑΝ Α.Ε.» που νομοθετήθηκε επί υπουργίας Βορίδη συνεχίζει κανονικότατα το «έργο» της … «αξιολογώντας» δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ για να αποφασιστεί δήθεν … «αντικειμενικά» προς τα πού θα κατευθύνονται τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ. Τέλος, συνεχίζεται η ΣΚΟΠΙΜΗ σύγχυση – «μίξερ» στην διοίκηση – λειτουργία Κέντρων Υγείας και ΠΕΔΥ με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν ικανοποιητικά ούτε τα μεν, ούτε τα δε.
Ο στόχος : το κοινωνικοασφαλιστικό χρήμα του ΕΟΠΥΥ θα πηγαίνει στις τσέπες των χρυσοδάκτυλων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών των ιδιωτικών διαγνωστικών αλυσίδων που θα έχουν πολλούς ΣΚΛΑΒΟΥΣ νέους ειδικευμένους γιατρούς, αφού λόγω ασφαλιστικού – φορολογικού η αυταπασχόληση θα είναι απαγορευτική. Οι λίγες δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας που θα απομείνουν, θα ανήκουν στους δήμους με «τροφεία», «εισιτήρια», «νοσήλεια», εργολάβους, ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ όπως συμβαίνει δηλαδή σήμερα με όλες σχεδόν τις δημοτικές υπηρεσίες. Και έρχεται γρήγορα και η σειρά των νοσοκομείων …
Όσο και να σκούζει υποκριτικά τώρα η μνημονιακή κοινοβουλευτική «αντιπολίτευση» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι), η συνευθύνη τους είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ : με τα μνημόνια που στηρίζουν και με τα «έργα και τις ημέρες» των προηγούμενων κυβερνήσεων άνοιξε ο δρόμος διάπλατα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης, και άνοιξε και η όρεξη των διάφορων ΛΑΜΟΓΙΩΝ κρατικοδίαιτων «επιχειρηματιών» του ιδιωτικού τομέα που τσεπώνουν κοινωνικοασφαλιστικό χρήμα και που εκμεταλλεύονται ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ τους νέους ειδικευμένους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους υγειονομικούς. Άλλωστε αυτά ήδη προβλέπονται τόσο στον «Καλλικράτη» όσο και σε άλλες μνημονιακές ρυθμίσεις που έχουν συνυπογράψει, και έχουν αρχίσει να δρομολογούνται από χρόνια.
-          ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΙΣΟΤΙΜΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
-          ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

-          ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ