Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ !


ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ !

Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών              2/2/14

Η αδίστακτη πολιτική συμμορία που κυβερνά την χώρα εκπροσωπώντας την χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, επιδεικνύει πλέον καθαρά μαφιόζικη συμπεριφορά ενάντια στο σύνολο των κλάδων εργαζομένων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Προκειμένου να εξασφαλίσουν και άλλα λεφτά για τους «δανειστές – προστάτες», οι κυβερνώντες εκτελούν συμβόλαια εγκληματικού τύπου για να αφαιμάζουν τον λαό και να πληρώνουν τα εξωφρενικά πανωτόκια. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο, μεταξύ άλλων –δυστυχώς- και κάποιους δικαστικούς λειτουργούς για την έσχατη αυτή αφαίμαξη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ληστείας είναι τα όσα εξοργιστικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις δεδουλευμένες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών. Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων αναγκαστικά και με εντολή της υπηρεσίας καλύπτουν τις εφημεριακές ανάγκες των νοσοκομείων 365 μέρες (και νύχτες …) τον χρόνο. Σύμφωνα με την νομοθεσία (ν.3868 και εξής) οι εφημερίες διακρίνονται σε «τακτικές» (ως τις 7 πρώτες κάθε μήνα για τους ειδικευόμενους και αντίστοιχα ανά βαθμίδα και ζώνη) που πληρώνονται απ ευθείας από κονδύλι μισθοδοσίας) και σε «υπεράριθμες» (οι άνω των 7 κάθε μήνα για τους ειδικευόμενους και αντίστοιχα) που πληρώνονται από ίδια κονδύλια των νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Υπενθυμίζεται επίσης πως τα ωρομίσθια των εφημεριών κυμαίνονται πλέον σε ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ επίπεδα μετά τις μειώσεις των τελευταίων ετών – 2,5 ευρώ την ώρα για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχα …
- Όσον αφορά τις ΤΑΚΤΙΚΕΣ εφημερίες, σχεδόν ποτέ το εγκεκριμένο κονδύλιο δεν επαρκεί για κάθε νοσοκομείο, οπότε γίνεται ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ (!) στην αποζημίωση (από 15 ως 5 %, στην καλύτερη περίπτωση) χρήματα τα οποία ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ στους γιατρούς αλλά δεν δίνονται … Χαρακτηριστικό είναι πως οφειλόμενα του 2012 δεν δόθηκαν τελευταία στιγμή, γιατί η κυβέρνηση έψαχνε λεφτά για το έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ του κ. Καψή και θεώρησε καλό να «φάει» τα λεφτά των γιατρών ! Επίσης, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις (π.χ. γιατροί προερχόμενοι από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ που μετακινήθηκαν στους «Αγ. Αναργύρους»), που έχουν μείνει απλήρωτοι για πάρα πολλούς μήνες … Το τελευταίο «κατόρθωμα» των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων υγείας και οικονομικών ήταν το εξής : ενώ τα λεφτά του Δεκεμβρίου 2013 είχαν από καιρό ανακοινωθεί και εκταμιευτεί, το υπουργείο οικονομικών τα … πήρε πίσω λόγω –λέει- λήξης του οικ. Έτους στις 31/12/13 και έκτοτε … αγνοείται η τύχη τους (!). Άρα είναι ΑΓΝΩΣΤΟ το πότε θα πληρωθούν οι τακτικές εφημερίες του περασμένου Δεκεμβρίου σε όλη την χώρα …
- Όσον αφορά τις ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ εφημερίες. Από τον Φεβρουάριο του 2013 ή και νωρίτερα στα μισά σχεδόν νοσοκομεία της χώρας (στο λεκανοπέδιο τα 3 νοσοκομεία του Πειραιά Νίκαια, Τζάνειο, Μεταξά και επίσης Αττικό, Ευαγγελισμό, ΚΑΤ και πολλά μικρότερα) οι αντίστοιχοι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πάρεδροι) έχουν σταματήσει να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμών επικαλούμενοι διάφορα διαδικαστικά προσχήματα. Το γεγονός πως τα «προσκόμματα» είχαν τελείως ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ χαρακτήρα αποδείχθηκε περίτρανα με την περίπτωση της μέχρι τώρα επιτρόπου Πειραιά κας Τσάλα, η οποία αρχικά πρόβαλε την δικαιολογία κάποιων ελλείψεων στα συνοδευτικά έγγραφα των νοσοκομείων για τα δεδουλευμένα των μηνών Φεβρουαρίου – Οκτωβρίου 2013. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων και της 2ης ΥΠΕ (υποτίθεται πως) συμμορφώθηκαν, όμως η εν λόγω –αφού πρώτα εξασφάλισε προαγωγή και μετάθεση- με νέο έγγραφό της απέρριψε τα εντάλματα ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 δηλώνοντας πως θέλει … από τα νοσοκομεία ειδικό έγγραφο αιτιολόγησης ανάγκης ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (!!!), πράγμα που φυσικά δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο.
Είναι σαφές πως αρκετοί επίτροποι του ΕΣ δέχονται «ΥΠΟΓΕΙΕΣ» ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ από το υπουργείο οικονομικών να καθυστερούν και να ματαιώνουν πληρωμές δεδουλευμένων ώστε το κράτος να κάνει … «οικονομία» ληστεύοντας παρανόμως τους εργαζόμενους και παραδίνοντας τα «κλεψιμέϊκα» στους νταβατζήδες – «δανειστές» … Το κάθε ευρώ δεδουλευμένων (με ιδρώτα και αίμα, κυριολεκτικά) εφημεριών που αρνείται να εγκρίνει η κάθε κα Τσάλα, είναι σαν να το ΚΛΕΒΕΙ από τους γιατρούς με το ένα χέρι και να το δίνει στην κ. Μέρκελ με το άλλο. Πάντα φυσικά … «ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ», για να μην ξεχνιόμαστε …

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ αυτήν την ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ συμπεριφορά από την πολιτεία, συμπεριφορά ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΕΡΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ. Δηλαδή από την μία εξαναγκασμός των γιατρών σε εξοντωτική υπερεργασία προκειμένου να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες των νοσοκομείων, και από την άλλη εκ των υστέρων ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ έστω και αυτής της πενιχρής και εξευτελιστικής αμοιβής που αντιστοιχεί σε αυτήν την υπερεργασία …

-         Αποσυρόμαστε ΑΜΕΣΑ από τις πρόσθετες εφημερίες των προγραμμάτων μηνός Φεβρουαρίου 2014. Ενάντια σε ΚΑΘΕ ΕΝΤΕΛΛΟΝΤΑ (διευθυντή ή διοικητή) που αρνηθεί να εγκρίνει την απόσυρση αυτήν, στρεφόμαστε με ΑΓΩΓΗ (με βάση την νομοθεσία περί προσβολής προσωπικότητας) και με ΜΗΝΥΣΗ (για εξαναγκασμό σε απλήρωτη υπερεργασία).
-         Ασκούμε ΜΗΝΥΣΗ και ΑΓΩΓΗ στους διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ για τυχόν γραφειοκρατικές και διαδικαστικές παραλείψεις των υπηρεσιών που έδωσαν «πρόσχημα» στους παρέδρους.
-         Συζητάμε σε γενικές συνελεύσεις των νοσοκομείων το ενδεχόμενο, μετά από έγκαιρη προετοιμασία, της προκήρυξης ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων.
-         Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 6/2 και στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας στις 11 πμ.
-         Συντονιζόμαστε σε επίπεδο γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα για τις παραπέρα κινήσεις μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Η ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής που ασκείται σε βάρος μας και σε βάρος των ασθενών μας από την χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και από τον κυβερνητικό θίασο που εκτελεί τις εντολές της, απαιτεί τον ΞΕΣΗΚΩΜΟ μας και την ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ μας. Τέρμα πια στην αδράνεια και τον εφησυχασμό !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !