Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ!
     Η ιερή συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό τους Α. Γεωργιάδη δίνουν την χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Επιστρατεύουν ένα πλήθος συμβούλων και ¨σοφών¨ από τον χώρο της υγείας για να υπογράψουν την πλήρη υπαγωγή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η σύνδεση των παροχών Υγείας με την ασφαλιστική κατάσταση των εργαζομένων, σε συνθήκες ανεργίας, μείωσης των μισθών και των εργοδοτικών εισφορών, κρατικής υποχρηματοδότησης, οδηγεί στη δραστική περικοπή των δημόσιων παροχών και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των ανασφάλιστων.
http://denplirono.files.wordpress.com/2013/10/eopyii.jpg
   Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται  σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέροντας απλόχερα δις ευρώ στους πιο πιστούς συμμάχους του: τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ,τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων . Ταυτόχρονα αφήνει εκτεθειμένους ασθενείς και υγειονομικούς που καλούνται να πληρώνουν τις υπερβάσεις από την τσέπη τους. Ενώ υπογράφει σκανδαλώδεις συμβάσεις με το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο ,ζητά  να επιστρέψουν με διάφορους τρόπους (rebate,claw back, ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες) μέχρι και 70%  από τα δεδουλευμένα οι  απλήρωτοι συμβεβλημένοι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί!!
 Όσες μονάδες υγείας (πρώην ΙΚΑ) απομείνουν μετά τα κλεισίματα θα ενοποιηθούν με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ ακολουθώντας την προοπτική της πλήρους διάλυσης , της τραγικής έλλειψης προσωπικού και υποδομής, και των τεράστιων καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων.  Με τη ενοποίηση των δομών δεν στηρίζουν το δημόσιο τομέα όπως προκλητικά ισχυρίζονται  γιατί πολύ απλά μειώνεται δραματικά η δωρεάν παροχή δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
     Η εισαγωγή κλειστών-σφαιρικών προϋπολογισμών εδραιώνει επιχειρηματικά κριτήρια στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι κομμένοι και ραμμένοι στον προϋπολογισμό- σφαγείο της κυβέρνησης που λεηλατεί ακόμα πιο πολύ τις κοινωνικές δαπάνες βυθίζοντας το λαό μας στην ανθρωπιστική κρίση. Γι αυτούς <<πρωτογενή πλεονάσματα>> ενώ για τους άνεργους, ανασφάλιστους και τους εκατομμύρια φτωχούς πείνα, δυστυχία και θάνατος! Αυτοί ορκίζονται στο χρέος και την αποπληρωμή του, στο ευρώ και στην ΕΕ και αδιαφορούν προκλητικά για τις τραγικές συνέπειες στο λαό μας!
Στα πλαίσια των σφιχτών κλειστών προϋπολογισμών, οι ασθενείς θα δικαιούνται μία πετσοκομμένη «βασική δέσμη υπηρεσιών υγείας» με στοιχειώδη πακέτα παροχών με ανώτατο όριο (πλαφόν) της «ηλεκτρονικής κάρτας υγείας» και μετά από έγκριση του «Ειδικού Σώματος Ελεγκτών Κλινικού Ελέγχου» που προφανώς θα ελέγχει με κριτήριο τα νούμερα και όχι τις υγειονομικές ανάγκες.
Με τη μεταφορά μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ και το πρόσχημα της «αξιολόγησης», η κυβέρνηση βάζει σε διαθεσιμότητα-απόλυση όλο Υγειονομικό προσωπικό. Οι 9.979 εργαζόμενοι, από τους οποίους 5.765 γιατροί, 2.841 υγειονομικοί και 1.373 διοικητικοί υπάλληλοι, είναι πλέον ξεκρέμαστοι, μαζί και οι δομές όπου εργάζονται σήμερα, σε συνέχεια των εργαζόμενων της ΕΡΤ, των ΟΤΑ, των Πανεπιστημίων κτλ.. ενώ προαναγγέλλονται 1200 τουλάχιστον απολύσεις από την κατάργηση αντίστοιχων θέσεων χειρουργικών ειδικοτήτων που δεν χρειάζονται(!!) στην ΠΦΥ.
Παράλληλα, σηματοδοτείται πλήρης αλλαγή στο κομμάτι των εργασιακών σχέσεων καθώς η 24ωρη λειτουργία θα σημάνει την εισαγωγή κυκλικού ωραρίου, με βραδινή εργασία και εργασία σε σαββατοκύριακα και αργίες. Η αποζημίωση για τους οικογενειακούς γιατρούς/γιατρούς αναφοράς, θα συνδεθεί με τον αριθμό των ασθενών και τα χαρακτηριστικά τους (πχ χρόνιοι πάσχοντες, ηλικία, κατ’ οίκον επίσκεψη, άγονες περιοχές) ενώ οι γιατροί λοιπών ειδικοτήτων θα αποζημιώνονται με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση σε συνάρτηση με τον όγκο των παραγόμενων υπηρεσιών και τον κλειστό σφαιρικό προϋπολογισμό. Αυτό θα σημάνει την πλήρη απαξίωση των εργαζόμενων υγειονομικών που θα εργάζονται σε καθεστώς πλήρους επισφάλειας και ελαστικής εργασίας, με εξευτελιστικές αμοιβές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των κλειστών προϋπολογισμών.
Στα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπεται και η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους γιατρούς των δημόσιων ΚΥ, με προοπτική την κατάργηση της εργασιακής σχέσης της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ. Η πολυδιάσπαση των κατηγοριών των ιατρών στο ΕΣΥ θα κάνει ευκολότερη την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή δικαιωμάτων και μισθών μελλοντικά και θα σημάνει πλήρη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των νοσοκομείων και ΚΥ συνολικά, αφού στο «σενάριο» περιλαμβάνεται η καθιέρωση ιδιωτικών αμοιβών και για ιατρικές πράξεις που θα γίνονται εντός νοσοκομείων-ΚΥ (βλέπε απογευματινά χειρουργεία) μεταβιβάζοντας στους ασθενείς την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει αξιοπρεπείς μισθούς στους εργαζόμενους.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
Στον υπουργό της τρόικας που όπου σταθεί κραυγάζει υπέρ της πολιτικής που σπέρνει την απόγνωση στο λαό ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!!
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ, ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩ , ΕΕ.
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ 25/11.ΤΩΡΑ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΦΥ
ü  ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ü  ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΗ
ü  ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ . ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΥΡΕΜΑ!
ü  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗ, ΚΟΝΤΟΥ, TASK FORCE ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ü  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ü  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ü  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ!ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ: ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ!
   24/11/2013
Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Συμμετέχει στο Ενωτικό Κίνημα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ