Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΣΥ ΜΕΤΑΞΑ - Καθυστερημένος , βιαστικός και με συνοδεία ΜΑΤ ο Άδωνις στο ΜΕΤΑΞΑ.

          Πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτ. 2013 τα εγκαίνια του συστήματος BLES, που έγινε δωρεά στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Προσκεκλημένοι της Διοίκησης για τις 12.00 – προγραμματισμένη ώρα των εγκαινίων – ήταν ο υπουργός υγείας, ο δήμαρχος Πειραιά, ο μητροπολίτης, τοπικοί βουλευτές και άλλοι. 

         Από νωρίς το πρωί έκανε την εμφάνισή της η ασφάλεια, περιπολικά της αστυνομίας πηγαινοέρχονταν και κατά τις 11 ήρθαν και τα ΜΑΤ, με μια κλούβα που στάθμευσε δίπλα από την είσοδο του νοσοκομείου. 

         Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν αποφασίσει ότι δε θα συμμετείχαν στη φιέστα. Εργαζόμενοι και ασθενείς συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου του νοσοκομείου όπου, με πανό και συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αντιδρούσαν στην έλευση του υπουργού.Η συμμετοχή των εργαζομένων και κυρίως των ασθενών ήταν πρωτοφανής. 

         Ο κ. Γεωργιάδης, προφανώς πληροφορημένος για τη συγκέντρωση και τις αντιδράσεις ασθενών και εργαζομένων, δεν ήρθε την προγραμματισμένη ώρα αλλά, μιάμιση ώρα αργότερα, ενώ ο αγιασμός είχε γίνει και διάφοροι άλλοι προσκεκλημένοι -όπως ο δήμαρχος Πειραιά- είχαν αποχωρήσει. 

        Η καθόλου ’’πρέπουσα’’ καθυστέρηση του υπουργού έγινε για να πιστέψουν όλοι ότι δε θα έρθει, για να εξαντληθούν (μετά από μιάμιση ώρα) οι ασθενείς και να φύγουν, για να εξαντλήσει τα όρια των εργαζομένων που έπρεπε να επιστρέψουν στην εργασία τους.Παρά όμως τη σημαντική καθυστέρηση, η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, αλλά αντιθέτως παρέμεινε για να διαμαρτυρηθεί στον υπουργό της κατάρρευσης του ΕΣΥ.

        Κατά τις 13.30 ο Άδωνις μπήκε στο προαύλιο του νοσοκομείου εποχούμενος, συνοδεία ΜΑΤ και λοιπών αστυνομικών δυνάμεων. Ακούστηκαν συνθήματα και αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους. Όντας πάντα σε αστυνομικό κλοιό, ο υπουργός κατευθύνθηκε ταχύτατα στο ακτινολογικό και μετά στο αμφιθέατρο, του οποίου την είσοδο απέκλεισαν οι αστυνομικές δυνάμεις. 

       Διάφοροι ασθενείς, όταν αντιλήφθηκαν ότι ο υπουργός ήρθε τελικά στο νοσοκομείο, συγκεντρώθηκαν έξω από το αμφιθέατρο και προσπάθησαν να μπουν μέσα και να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει το διάδρομο που οδηγεί στο αμφιθέατρο, τους εμπόδισαν και τους απείλησαν. Στη συνέχεια, εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαπληκτίστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής και φώναξαν συνθήματα όπως «φυλάττε τον Άδωνι από τους ασθενείς» και «καρκίνος στην υγεία αυτή η πολιτική στους δρόμους του αγώνα θα ανατραπεί»

      Όταν τέλειωσε η συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, εκπροσώπους του ιδρύματος Νιάρχου και λοιπούς ημετέρους, ο υπουργός – πάντα συνοδευόμενος από δυνάμεις καταστολής- επεχείρησε να φύγει τόσο αστραπιαία όσο ήρθε. Για κακή του τύχη όμως, έπεσε πάνω σε ασθενείς που φωνάζοντας περιέγραφαν το δράμα και την εγκατάλειψή τους από το κράτος. Κοντοστάθηκε για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, με το κυνισμό που τον διακρίνει, έφυγε φρουρούμμενος.

       Ο υπουργός του κυνισμού, των απειλών, των ύβρεων και της συκοφαντίας είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στα νοσοκομεία, καταφέρνει μόνο να τρυπώνει σε αυτά με τη χρήση φτηνών κόλπων και δυνάμεων καταστολής.       

       Διαμηνύουμε στον υπουργό της οριστικής διάλυσης της δημόσιας υγείας και της εγκατάλειψης των ασθενών ότι, το κομμάτι των μάχιμων και έντιμων υγειονομικών που με κόπο εδώ και χρόνια κρατάει σε λειτουργία τα νοσοκομεία και σώζει ότι μπορεί να σωθεί, δε συναινεί, δεν εκβιάζεται και δε τρομοκρατείται. Θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του, μαζί με τους ασθενείς και το λαό, σε ένα ενιαίο κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Είμαστε αποφασισμένοι, μέχρι το τέλος.


Α.Ρ.Σ.Ι.






                       
                     Η συγκέντρωση στο ΜΕΤΑΞΑ.







Άφιξη Γεωργιάδη με τη συνοδεία Μ.Α.Τ. και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων






Η αστυνομία κλείνει το διάδρομο που οδηγεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ






Ο υπουργός με τη συνοδεία αστυνομίας και  ειδικών δυνάμεων  βγαίνει από το αμφιθέατρο