Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”
     http://somateioattikon.blogspot.com    somateioattikon@gmail.com 

12“Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”                                                                                 Χαϊδάρι, 14/7/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σήμερα, Παρασκευή 12/7/2013 πραγματοποιήθηκε στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο σύσκεψη σωματείων της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας, έπειτα από πρόσκληση του σωματείου μας. Παραβρέθηκαν τα σωματεία του Λοιμωδών Δυτικής Αθήνας, Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Μεταξά, Θριασίου, Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθήνας, Ασκληπιείου Βούλας και Αττικού Νοσοκομείου.

Έγινε πλούσια και αναλυτική συζήτηση για την επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας , τους υγειονομικούς και όλο τον εργαζόμενο λαό. Που θέλει να κλείσει νοσοκομεία, να απολύσει χιλιάδες υγειονομικούς, να παραδώσει την υγεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καταλήξαμε στα εξής:

1) Να υπάρχει παρουσία των σωματείων των νοσοκομείων μας, καθώς και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων από νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, σε ενιαίο μπλοκ στην απεργιακή προσυγκέντρωση της Τρίτης 16/7/2013 έξω από το Υπουργείο Υγείας (10.30 πμ). Με πανό που θα έχει τον τίτλο ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ και σύνθημα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ -ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

2) Να παρέμβουμε από κοινού στη σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 18/7/2013 (ξενοδοχείο NOVOTEL 10.30 πμ) με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

3) Να διευρύνουμε την πρωτοβουλία των σωματείων, με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων της χώρας και ιδιαίτερα με τη δημιουργία άμεσου μετώπου αποφασιστικού αγώνα των νοσοκομείων που έχει προαναγγελθεί το κλείσιμό τους.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Πλαγιαννάκος Γιάννης                    Ρίζος Μιχάλης