Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ…


Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ…
«Ντήλερς» πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών γενοσήμων οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, αλλά και η ίδια η … Μέρκελ !
Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών           15-10-12
Με πρόσφατη ρύθμιση που είχε καταγγελθεί από την Α.Ρ.Σ.Ι. αλλά και από ιατρικούς φορείς ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Σαλμάς τροποποίησε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση έτσι ώστε ο ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνει το φθηνότερο γενόσημο κάθε κατηγορίας δραστικής ουσίας («τιμή αναφοράς») με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα ύψη η συμμετοχή του ασφαλισμένου. Είναι αυτονόητο πως η αποζημίωση στην «τιμή αναφοράς» του φθηνότερου κάθε κατηγορίας δραστικής ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ (και ίσως … φθηνότερη) από την αναγραφή μόνο της δραστικής ουσίας στην συνταγή εφ’ όσον αν αναγράφεται μόνο η δραστική το σύστημα θα παρέχει το φθηνότερο της λίστας στον ασφαλισμένο.
Και όμως … Τις δύο τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι «διαρροές» στα ΜΜΕ (προφανώς από την ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας) πως οι εκπρόσωποι της τρόϊκας ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, χωρίς να δίνουν καμία αιτιολόγηση για το τι εξυπηρετεί μια τέτοια απαίτηση. Μάλιστα, φημολογείται πως το θέμα το έθεσε ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η Α. ΜΕΡΚΕΛ στον Α. Σαμαρά την περασμένη Τρίτη !
Επειδή μάλλον είναι απίθανο οι εκπρόσωποι του αδηφάγου γερμανικού κεφαλαίου και των ευρωπαίων τραπεζιτών να έγιναν απότομα … αντικαπιταλιστές και να μην θέλουν ν’ ακούσουν περί εμπορικής ονομασίας για λόγους ιδεολογικών αρχών, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ …
Τα «νέα τζάκια» στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία, αμερικανοϊσραηλινοί και γερμανικοί κολοσσοί με μονάδες παραγωγής στην Ινδία και την Κίνα που παράγουν φθηνότερα και αμφίβολης ποιότητας γενόσημα φάρμακα προσπαθούν να κυριαρχήσουν αρχικά στις χώρες του νότου και από κει σε όλη την ευρώπη. Μάλιστα, οι ίδιοι κολοσσοί θέλουν να ελέγχουν ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, με δικές τους αλυσίδες φαρμακείων (από κει εκπορεύεται και η «λύσσα» διάφορων … παπαγαλακίων στη βουλή και στα κανάλια περί καθιέρωσης δικαιώματος στον μη φαρμακοποιό να ανοίγει φαρμακείο με τον φαρμακοποιό υπάλληλο για να … «πέσει το κόστος»).
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΤΟΝΙΣΕΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ. Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ …