Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ … ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ … ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ
Από Α.Ρ.Σ.Ι. 6-1-12
Σύμφωνα με τις ενέργειες της κυβέρνησης, καλό … Πάσχα (!) θα πουν οι νοσοκομειακοί γιατροί πριν να πληρωθούν τις εφημερίες Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και εξής :
- Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών αρνείται να ανακαλέσει την απαράδεκτη ρύθμιση με την οποία η πληρωμή όλων των εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων) επιστρέφει στον … «καιάδα» των παρέδρων και του τριπλού δημοσιονομικού ελέγχου.
- Για να μπορέσει να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία (π.χ. να φύγουν από τα νοσοκομεία οι καταστάσεις με τις εκτελεσμένες εφημερίες Δεκεμβρίου 2011) πρέπει πρώτα το συνολικό κονδύλι (που είναι και μειωμένο κατά 30 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι) να καταναμεθεί ανά ΥΠΕ, και στη συνέχεια από κάθε ΥΠΕ να κατανεμηθεί ανά νοσοκομείο … φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.
- Επιπρόσθετα, για να μην ξεχνιόμαστε, το κράτος εξακολουθεί ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ αδίστακτα και ασύστολα μέρος της εξοντωτικής υπερεργασίας των νοσοκομειακών γιατρών αφού οι πρόσθετες εφημερίες αποζημιώνονται μόνο κατά ένα μέρος (ως το 9% των τακτικών να νοσοκομείο). Ο κ. Λοβέρδος μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο έβγαζε κάθε τόσο δελτία τύπου ότι «όπου να’ ναι το 9% θα γίνει 12%», «η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη αλλά … φταίει ο Σαχινίδης (!)» κλπ ευτράπελα, μέχρι που και αυτός βαρέθηκε να κοροϊδεύει και από τότε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση …
Είμαστε σε μια περίοδο που οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών μειώνονται δραματικά … Από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι ήδη θεσμοθετημένες περικοπές. Έχουμε και λέμε : 1) Η μείωση του αφορολόγητου από 8000 σε 5000 ευρώ που σημαίνει αύξηση στις φορολογικές κρατήσεις 2) Η σταδιακή παρακράτηση από το μισθό της έκτακτης εισφοράς – «χαρατσιού» των εισοδημάτων του 2011 και του 2012 3) Η εισφορά αλληλεγγύης 4) Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών … Ακόμα και αν δεν εφαρμοστεί η κατάργηση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου που «διαρρέεται» από τους βαρώνους των ΜΜΕ, μόνο με τα παραπάνω ο μισθός μας μειώνεται από 150 ως 500 ευρώ ανά βαθμίδα. Σε μια τέτοια περίοδο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, αν και ήδη έχουν υποστεί μισθολογική μείωση 35% τα 2 τελευταία χρόνια, δεν έχουν προχωρήσει ως τώρα σε κλαδικό απεργιακό αγώνα εκτός από τη συμμετοχή τους στις πανεργατικές απεργίες.
Τώρα ήρθε αυτή η ώρα, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ …
- Γενικές συνελεύσεις νοσοκομείων και ενώσεων και συντονισμός από τα κάτω.
- Απεργιακό πανελλαδικό συντονισμένο πρόγραμμα επισχέσεων εργασίας από αρχές Φεβρουαρίου, εφ’ όσον δεν αποζημιωθούν εγκαίρως οι εφημερίες Δεκεμβρίου. Να γίνει σαφές από την αρχή πως οι συνάδελφοι οι οποίοι δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, θα επωμιστούν ολόκληρο το εφημεριακό έργο. Αν δεν υπάρχουν τέτοιοι, τότε θα υπάρξει απεργιακό πρόγραμμα νοσοκομείων ασφαλείας για τα επείγοντα περιστατικά.