Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙ
ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Οι πλειοψηφίες των Ιατρικών Συλλόγων πανηγυρίζουν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ για άλλη μια φορά με αφορμή τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της γνωστής απόφασης για το δικαίωμα της συνταγογράφησης.
1) ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τις δραματικές συνέπειες που θα έχει αυτή η κυβερνητική απόφαση στην περίθαλψη της λαϊκής πλειοψηφίας ΚΑΘΩΣ:
Θεσμοθετείται η ολοκληρωτική συμμετοχή των ασφαλισμένων στην ιατρική επίσκεψη στους μη συμβεβλημένους γιατρούς αλλά και στους συμβεβλημένους αν αυτοί υπερβούν τις 200 επισκέψεις (κάτι που θα συμβαίνει πολύ σύντομα λόγω του περιορισμένου και κάτω από τις κυβερνητικές προσδοκίες, αριθμού των γιατρών που υπέκυψαν τελικά στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης). Είναι συνέχεια της άγριας περικοπής των επιδομάτων των κοινωνικά ευπαθών ομάδων , των συγχωνεύσεων- καταργήσεων τμημάτων, κλινικών, νοσοκομείων του ΕΣΥ που σε συνδυασμό με την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος διαμορφώνει ένα δραματικό σκηνικό στο επίπεδο παροχής υγείας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι από όπου έχει «περάσει» το ΔΝΤ σε ανατολή και δύση έχει υποχωρήσει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά μέσο όρο 6-7 χρόνια!

2) ΟΛΑ τα αιτήματα των γιατρών παραμένουν ΑΛΥΤΑ! Οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί σύρονται σε ατομικές συμβάσεις-δηλώσεις της ντροπής με 10 ευρώ χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση πληρωμής, τα οφειλόμενα 350 εκ. από τα προηγούμενα ταμεία είναι στον ΑΕΡΑ , οι νέοι γιατροί βιώνουν τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ. Και θα παραμένουν άλυτα όσο στο πλαίσιο διεκδικήσεων των Ιατρικών Συλλόγων δεν τίθεται στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ η ανάγκη για ολική αμφισβήτηση του ΕΟΠΥΥ γιατί υπηρετεί ΠΙΣΤΑ την υγεία των μνημονίων, και όχι η αναστολή της λειτουργίας του γιατί …..είναι πρόχειρο και …γονατογράφημα.
Οι πλειοψηφίες των Ιατρικών Συλλόγων κρύβουν, όχι χωρίς λόγο, τη σαφέστατη πολιτική και κομματική τους κατεύθυνση. Η ΔΗΚΙ ιατρών ποτέ δεν αρνήθηκε την απόλυτη κομματική σχέση με την Νέα Δημοκρατία, τον κυβερνητικό εταίρο της τρικομματικής αντιδραστικότατης κυβέρνησης Παπαδήμου και του δικομματικού Υπουργείου Υγείας που είναι απόλυτα υπεύθυνο για την ασκούμενη τραγική πολιτική στο χώρο της υγείας για τους γιατρούς και το λαό. Έτσι εξηγείται η παντελής απουσία ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Ψαρεύουν σε θολά νερά όπως και ο αρχηγός τους (Σαμαράς) που ενώ αποδέχεται ΠΛΗΡΩΣ με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση την αντιλαική πολιτική ….προσποιείται ότι αντιπολιτεύεται!! Γι αυτό μιλούν για προσωπικές ευθύνες του .. Λοβέρδου όταν στο ίδιο υπουργείο …κοσμεί με την παρουσία του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βαρτζόπουλος , συνυπεύθυνος βεβαίως για τις συνέπειες της πολιτικής τους!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ:
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ..ΚΟΥΡΕΜΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΡΑ!!
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ)
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟΣ- ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ- ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ!

ΑΡΣΙ 5-1-2011