Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 11-5-11

ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 09/05/11

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι κατάκτηση.
Μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 11/05/11

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις του παρελθόντος και πιστή στις επιταγές του μνημονίου και της τρόικας, τις αναδομεί και διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό στη χώρα, με στρατιές ανέργων και ανασφάλιστων, μισθωτούς και συνταξιούχους φτώχειας και παραγωγή ασήμαντη.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πλήττεται καίρια και η κυβέρνηση στοχεύει στην άμεση συρρίκνωσή του:
1. Ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων προς τα κάτω.
2. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών.
3. Κλείσιμο νοσοκομείων.
4. Αλλαγή χρήσης κάποιων άλλων.
5. Πάγωμα προσλήψεων.
6. Μείωση των θέσεων των ειδικευομένων.
7. Περαιτέρω μείωση μισθών.

Προκειμένου να συγκαλύψουν την πολιτική ανεπάρκειά τους και να μειώσουν την ένταση και την αξιοπιστία του δικού μας λόγου, ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να φοβίσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς και συγχρόνως μας συκοφαντεί.
Η τακτική αυτή έχει και παράπλευρες παρενέργειες, όπως το προχθεσινό περιστατικό με τη σύλληψη της συντονίστριας εφημερίας του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», που κύρια αιτία του είναι η στοχοποίησή μας από τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για όσους άλλους κινδύνους μάς επιφυλάσσει το μέλλον, πρέπει να είμαστε σε μια διαρκή εγρήγορση.

Σας καλούμε λοιπόν:

1. Μαζική συμμετοχή στην απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ 11/05/11.
2. Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία.

Στις συνελεύσεις αυτές θα παρευρισκόμαστε εάν μας καλείτε έγκαιρα. Στόχος των συνελεύσεων η ενημέρωση των συναδέλφων, η έκφραση του προβληματισμού τους και η δημιουργία κλίματος, ώστε να είμαστε σε εγρήγορση για πραγματική συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που θα χρειαστεί να κάνουμε το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

ΥΓ. Καλούμε την επιτροπή της ΕΙΝΑΠ να αρχίσει να επεξεργάζεται λύση άλλου μοντέλου ορισμού προσωπικού ασφαλείας. Π.χ. να μην ορίζονται ως προσωπικό ασφαλείας οι εφημερεύοντες, αλλά οι εφημερεύοντες να ορίζονται από όσους δεν συμμετέχουν στην απεργία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ