Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
Ανακοίνωση Aριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών - Α.Ρ.Σ.Ι. 30-4-11
Χθες, Παρασκευή 29-4-11 νέο απίστευτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση της ξεφτίλας :
Σε μια μέρα που το «σοβαρό» προσωπείο των ΜΜΕ ασχολιόταν με την κόντρα Μεϊμαράκη – Καρατζαφέρη και το «χαζοχαρούμενο» με τον γάμο Ουίλιαμ – Κέϊτ, και μάλιστα τις απογευματινές ώρες, ο κ. Σαχινίδης κατέθεσε στη βουλή αιφνιδιαστικά τροπολογία που προβλέπει ότι και το τελευταίο ευρώ από τις επερχόμενες αποκρατικοποιήσεις – εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, ΔΕΚΟ και δημόσιας γης θα καταλήγει υποχρεωτικά στις τσέπες των τοκογλύφων – δανειστών της χώρας και πουθενά αλλού (!!!).
Ούτε στην τελευταία μπανανία της Αφρικής ή της Ν. Αμερικής δεν είχαν τολμήσει μέχρι τώρα οι αδηφάγες ύαινες του διεθνούς κεφαλαίου και του ΔΝΤ να περάσουν τέτοια ρύθμιση στην εγχώρια νομοθεσία. Αυτό που έκανε χθες η κυβέρνηση σε συμπαιγνία με την ΕΕ είναι έγκλημα ενάντια στο λαό και τη χώρα σχεδόν ισάξιο με αυτό της ψήφισης του μνημονίου πέρσι. Επιπρόσθετα, για άλλη μια φορά ανοίγει τον δρόμο για να θυσιαστούν και άλλοι λαοί στον ίδιο προκρούστη : είναι σφές ότι το ίδιο θα ακολουθήσει και σε Ιρλανδία και Πορτογαλία …
Τα ΜΜΕ, εκτός από λίγες τιμητικές εξαιρέσεις, έκαναν «γαργάρα» το τεράστιο αυτό θέμα, παρά το γεγονός και μόνο της πραξικοπηματικής διαδικασίας (αιφνιδιαστική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο) θα έπρεπε κανονικά να προκαλέσει σάλο. Προφανώς πρέπει με κάθε θυσία να αποκρυφτεί από τους εργαζόμενους και τον υπόλοιπο λαό ότι οι θυσίες τους φυσικά και «πάνε χαμένες» αφού καταλήγουν αποκλειστικά στις τσέπες των τοκογλύφων και πουθενά αλλού.
Μπανανία της Ευρώπης και μάλιστα σε χειρότερη μοίρα από τις αντίστοιχες μπανανίες των άλλων ηπείρων κατάντησαν τη χώρα αυτοί που έλεγαν ότι θα την κάνουν … Δανία του νότου (!!!).
Σήμερα, Σάββατο 30-4-11, έκλεισε τα μάτια του ο ήρωας Λάκης Σάντας που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο είχε αποκαθηλώσει την ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη σαστίζοντας την τρομοκρατημένη Ευρώπη, σε μια περίοδο που όλα τα πλάκωνε η φοβέρα και τα έσκιαζε η σκλαβιά, που θεωρείτο αδιανόητη και η σκέψη μόνο αντίστασης στην χιτλερική θηριωδία. Αναλογιζόμενοι το τότε με το τώρα, φαίνεται το προφανές :
Όσο και αν κάποιοι επιμένουν να προβάλλουν την «Ελλάδα» των λίγων, των από πάνω, του Γ.Α. Παπανδρέου, της ξεφτίλας, της υποταγής, του ξεπουλήματος των πάντων, της πλήρους παράδοσης στις ορέξεις εγχώριων και ξένων μεγαλοκαπιταλιστών, η πραγματική Ελλάδα είναι αυτή των πολλών, των εργαζόμενων, των άνεργων, των κοινωνικών αγώνων, της κοινωνικής αντίστασης. Και αυτή θα νικήσει !
Ο καλύτερος τρόπος τιμής στη μνήμη των ηρώων του χτες είναι η συμμετοχή στους αγώνες του σήμερα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ 1η ΜΑΗ, 10.30 πμ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ - ΔΝΤ