Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ! 17-4-11

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ! Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ !

Έκτακτη Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 17-4-11


Πιο απερίγραπτο απ’ ό,τι μπορούσαν να φανταστούν και οι πιο απαισιόδοξοι είναι το «προσχέδιο νόμου» για την εκπαίδευση που εισηγείται η «επιτροπή» του υπουργείου υγείας.
Σημειώνεται ότι η «ανακοίνωση» γίνεται μέσω πρωτοσέλιδου του «Βήματος», της ναυαρχίδας του ΔΟΛ, ενώ η κυβέρνηση και η «επιτροπή» της δεν είχε το στοιχειώδες πολιτικό φιλότιμο να ενημερώσει η ίδια τους ιατρικούς φορείς ...
Τι να πρωτοαναφέρει κανένας …
- Το «πόρισμα» κάνει μπάμ ότι ήταν από πολύ καιρό προκατασκευασμένο («νομοθετική» ορολογία, δεκάδες φωτογραφικές διατάξεις κλπ) και η σύσταση της «επιτροπής» ήταν απλώς επίφαση.
- Καταργούνται οι λίστες αναμονής για ειδικότητα και στο σύστημα των … «πανελληνίων εξετάσεων» μπαίνουν όλοι, ακόμα και όσοι έχουν τελειώσει την προκατακτική ειδικότητα και περιμένουν για κύρια.
- Περιορίζονται δραστικά οι θέσεις ειδικευομένων σε όλες τις ειδικότητες. Αυξάνονται μόνο στην γενική ιατρική, την ιατροδικαστική, την φυσική ιατρική, την ιατρική εργασίας και την ογκολογία.
- Καθιερώνεται συνεχής αξιολόγηση των ειδικευόμενων ενώ φυσικά δεν γίνεται καμία αναφορά για αξιολόγηση των εκπαιδευτών τους.
- «Σκληραίνουν» οι εξετάσεις για τίτλο ειδικότητας, στον οποίο θα μπαίνουν και βαθμοί («άριστα», «λίαν καλώς», «καλώς»).
- Όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί υποχρεώνονται να συμμετέχουν στο αισχρό και καταγέλαστο εμπόριο διδακτικών μονάδων άν θέλουν να εξελιχθούν, να συμμβληθούν με ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
- Όλο το σύστημα παραδίνεται ολοκληρωτικά στο μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με διορισμένα όργανα σε όλη την ιεραρχία και κατάργηση κάθε έννοιας επιστημονικής δημοκρατίας.
- Ακόμα και το άρθρο 3 (περί γνωστικού αντικειμένου κάθε ειδικότητας) είναι γραμμένο με καταγέλαστο και κουτοπόνηρα φωτογραφικό τρόπο (π.χ. η ανατομία και η φυσιολογία του νευρικού συστήματος δεν αποτελεί γνωστικό αντικείμενο της Νευρολογίας, αλλά μόνο της … Νευροχειρουργικής, κλπ)

«ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ» ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΕ – ΔΝΤ – ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΗΜΕΤΕΡΟΥ» ΜΕΓΑΛΟΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ – ΜΕΓΑΛΟΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΛΟΒΕΡΔΟ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ : ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !

Έκτακτη ολομέλεια Α.Ρ.Σ.Ι., Μ. Δευτέρα 18-4, 8.30 μμ, στα γραφεία ΟΕΝΓΕ