Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ Πανιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ του Υπουργείου Υγείας καταγγέλλει τα σχέδια μετατροπής των επιστημονικών εταιριών σε κολλέγια που προωθεί η επιτροπή εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ. Συγκεκριμένα: το σχέδιο προβλέπει την ίδρυση κολλεγίων ανά ιατρική ειδικότητα, τα όργανα των οποίων θα απαρτίζουν χωρίς διαδικασία εκλογής πανεπιστημιακοί και θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν την προπτυχιακή, την πτυχιακή και την μεταπτυχιακή εκπαίδευση και την επαγγελματική προοπτική των νέων γιατρών. Ανοίγεται έτσι ο δρόμος για άλλη μια φορά για την επιβολή φραγμών στη διαδικασία εξέλιξης του νέου ιατρικού δυναμικού.
Με απόφασή της η Γενική Συνέλευση της κατάληψης του Υπουργείου Υγείας την Κυριακή 7-2-2011 σε συνθήκες πρωτοφανούς μαζικότητας απαιτεί την κατάργηση κάθε είδους φραγμών στην επιστημονική εξέλιξη των νέων γιατρών και ιδιαίτερα των εξετάσεων πριν την έναρξη της ειδικότητας.
Το Πανιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο της Κατάληψης του Υπουργείου Υγείας καταγγέλλει τα σχέδια της επιτροπής εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ και δηλώνει ότι θα είναι αποφασιστικά απέναντι σε κάθε εμπόδιο στο μέλλον των νέων γιατρών.

ΑΘΗΝΑ 9-2-2011
ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ