Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, Παρασκευή 4-2-11, ώρα 8.30 μμ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-2-11, ΩΡΑ 8.30 ΜΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ
(Α.Ρ.Σ.Ι.)


- Αποκρούεται η αισχρή προσπάθεια απεργοσπασίας ενάντια στους γιατρούς του ΙΚΑ
Οι ιατρικοί σύλλογοι προειδοποιούν όλους τους ιδιώτες γιατρούς να μην γίνουν μέρος του απεργοσπαστικού μηχανισμού, και οι φαρμακοποιοί ότι αυτές τις συνταγές δεν θα τις εκτελούν. Οι ιδιώτες να κλείσουν τελείως τα ιατρεία τους την επόμενη εβδομάδα και να μπουν δυναμικά στην απεργία. Οι αγωνιζόμενοι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ΟΣΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΙΣΑ και ταυτόχρονα να ενημερώνονται για τον αγώνα μας.
- Αυξάνεται η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία. Συνελεύσεις σε πολλά νοσοκομεία σήμερα με συμμετοχή πολλών ειδικευόμενων που βλέπουν ορατό το φάσμα της ανεργίας μετά την ειδικότητα, και ειδικών που ζουν την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και αγανακτούν για τις προκλητικές διατάξεις που κατοχυρώνουν ισοβίως την μεγαλοδιευθυντοκρατία. Η προκλητική χθεσινή ανακοίνωση των «Μαρουδιάδων» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
- Αποκρούεται στην πράξη ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ και η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στην κατάληψη. Απόψε πριν από λίγο (7 μμ) τα ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση στο κτίριο, με προφανή στόχο κλίμα φόβου που θα αποτρέψει την συμμετοχή στην κατάληψη. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ –ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΜΕΣΑ. Δεκάδες συνάδελφοι έσπευσαν με τηλεφωνικές ειδοποιήσεις μέσα σε λίγα λεπτά με αποτέλεσμα να επιτραπεί πάλι η είσοδος. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
- Καταρτίστηκε πρόγραμμα εκδηλώσεων στην κατάληψη για το Σαββατοκύριακο :
Σάββατο 12 το μεσημέρι σύσκεψη συζήτηση των νέων γιατρών με θέμα «ιατρική εκπαίδευση και επαγγελματική προοπτική»
Κυριακή την ίδια ώρα σύσκεψη φορέων και πολιτών, υγειονομικών και χρηστών υγείας με θέμα την υπεράσπιση της λαϊκής περίθαλψης
- Πανικόβλητη η κυβέρνηση καταφεύγει ΣΕ … ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Πριν από λίγη ώρα ο διοικητής του ΙΚΑ «έταξε» αμοιβή 20 ευρώ ανά επίσκεψη για τους γιατρούς που θα συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ (δεν είπε όμως ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ θα συμβάλλονται, πότε θα πληρώνονται, αν θα πληρώνονται με μετρητά ή με ομόλογα κλπ)

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!
ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!