Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 1-2-2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ!
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Το νομοσχέδιο – «σκούπα» του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Bουλή αποτελεί μια σαρωτική προσπάθεια επιβολής σωρείας άκρως αντιδραστικών ρυθμίσεων που υπαγορεύονται από την πολιτική κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ σύμφωνα με το «3ο επικαιροποιημένο μνημόνιο» εδραιώνοντας την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Συγκεκριμένα :
1) Το σύστημα προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων παραδίνεται σε ιδιωτικές εταιρείες managers.Οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες που συμμετείχαν άμεσα στην επί δεκαετίες καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων με σκανδαλώδεις συμβάσεις περίθαλψης, θα «επιβραβευθούν» αναλαμβάνοντας και την ... συγκεντροποίηση της μίζας των προμηθειών
2) Με τις αντιδραστικές ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη πλήττονται καίρια τόσο η παροχή περίθαλψης στη λαϊκή πλειοψηφία όσο και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων γιατρών που εργάζονται ή είναι συμβεβλημένοι με τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία. Ανοίγει ορθάνοιχτα η πόρτα στην εργολαβία ιατρικής εργασίας και στη μεσολάβηση εταιρειών – «πολυϊατρείων» που θα συνάπτουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ απασχολώντας γιατρούς σκλάβους των 500 ευρώ τον μήνα. Στην καλύτερη περίπτωση, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα συνάπτονται συμβάσεις μόνο με μεμονωμένους γιατρούς, προβλέπεται σύμβαση «τύπου ΟΑΕΕ» με πενιχρή μηνιαία πάγια αντιμισθία όπως επί λέξει αναφέρει το «3ο επικαιροποιημένο μνημόνιο για την υγεία.
3) Με άλλη μια σειρά διατάξεων επιχειρείται η αντιδραστική αναδιαμόρφωση της ιατρικής ιεραρχίας στο ΕΣΥ με κατάργηση και των τελευταίων υπολειμμάτων της συλλογικής σύμβασης και του ν.3754. Επανέρχεται … «πανηγυρικά» η βαθμίδα του συντονιστή διευθυντή με 1 (ένα) ευρώ (!!!) διαφορά στον βασικό μισθό ενώ εδραιώνεται πλήρως ο θεσμός της επικουρικής απασχόλησης σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
4) Οι ρυθμίσεις για τη διανομή του φαρμάκου και τους φαρμακοποιούς οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση του ευαίσθητου κλάδου με την εισβολή των super markets στο χώρο ενώ καταδικάζουν σε κλείσιμο χιλιάδες μικρά και μεσαία φαρμακεία.
Απέναντι σε αυτήν την συντονισμένη επίθεση του αστικού μπλοκ κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ και ΜΜΕ απαιτείται περισσότερο από ποτέ η ενιαία πανυγειονομική παλλαϊκή αντεπίθεση ανατροπής αυτής της απάνθρωπης πολιτικής
Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) (15-1-11) καθώς και τα ΔΣ των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων αναγκάζονται από τις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των γιατρών τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα να υιοθετούν θέσεις ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με αιχμή την απαίτηση για απόσυρση του «πολυνομοσχεδίου» Λοβέρδου. Κρύβουν όμως τις πραγματικές αιτίες της επίθεσης, στη δίνη της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης δεν αναζητούν στους πραγματικούς μας συμμάχους, τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας της εργαζόμενης πλειοψηφίας, τον κοινό αγώνα ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Οι χιλιάδες γιατροί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να αυτοοργανωθούν από τα κάτω, μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Να ξεφορτωθούν τα βαρίδια του κοινοβουλευτικού συνδικαλισμού. Να απαιτήσουν μαζί με τους φοιτητές της ιατρικής και με όλο το λαό τη ριζική εφ’ όλης της ύλης ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ χωρίς συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις.
Η ΑΡΣΙ τούτες τις κρίσιμες στιγμές απευθύνει κάλεσμα για αγώνα διαρκείας στους χιλιάδες γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , στους νέους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους. Τους καλεί να πάρουν την υπόθεση ανατροπής αυτής της πολιτικής στα χέρια τους!
Γενικές Συνελεύσεις παντού! Στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς και ανά περιοχή, των αυτοαπασχολούμενων γιατρών. Ανάδειξη ανεξάρτητων, ανοικτών, αιρετών και ανακλητών επιτροπών αγώνα που θα μεταφέρουν αυθεντικά τη βούληση και τις διαθέσεις αγώνα της βάσης των γιατρών!
Διαμορφώνονται σήμερα οι προϋποθέσεις για ένα μαχητικό πανυγειονομικό-παλλαικό αγώνα με κατεύθυνση την πραγματοποίηση ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας με καθολική συμμετοχή όλων των λειτουργών της Υγείας με παλλαικό αίτημα την απόσυρση του καταστροφικού νομοσχέδιου της κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΔΝΤ-ΕΕ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!
ΑΡΣΙ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ)
arsigr.blogspot.com
1-2-2011