Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ...
Ανακοίνωση Αριστερής Συσπείρωσης Ιατρών Νοσοκομείου Νίκαιας 25-6-2010

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα (από τότε που ξεκίνησε η επίσχεση στο νοσοκομείο, τυχαίο ; δεν νομίζω ...) κλιμάκιο ελεγκτών του γενικού λογιστηρίου του κράτους «ξεσκονίζουν» τις καταστάσεις ... μισθοδοσίας (;!) του προσωπικού των τελευταίων ετών, μπας και ανακαλύψουν ... σκάνδαλα.
Μετά από εβδομάδες ενδελεχούς έρευνας και συνεχή επικοινωνία με τους προϊσταμένους τους, οι ελεγκτές με ύφος ... Πουαρώ ενημέρωσαν τους υπεύθυνους του νοσοκομείου ότι «ανακάλυψαν» κολοσσιαία ... ατασθαλία : πολλοί γιατροί του νοσοκομείου εκτελούν πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα !!!
Μάταια τόσο οι υπέυθυνοι του γραφείου προσωπικού, όσο και οι εκπρόσωποι των γιατρών (ο εκπρόσωπος των γιατρών στη διοίκηση και ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου) προσπάθησαν να εξηγήσουν στους ελεγκτές τα πασίγνωστα και αυτονόητα, δηλαδή :
- Το θέμα έχει λυθεί οριστικά από τον 9 – 2009 με εγκυκλίους τόσο της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας, όσο και του προέδρου του ελεγκτικού συνεδρίου.
- Η σχετική διάταξη του ν. 3754/09 είναι σαφέστατη για όποιον ξέρει ελληνικά επιπέδου δημοτικού σχολείου. Ο νομοθέτης διατυπώνει τον τρόπο που πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις των 2000 γιατρών (από τις οποίες μέχρι σήμερα, 14 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου δεν έχει γίνει ακόμα ... καμία), δηλαδή να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα σε υποστελεχωμένα τμήματα ώστε όταν γίνουν οι προσλήψεις οι γιατροί να μην αναγκάζονται να εκτελούν πάνω από 7 ενεργείς εφημερίες.
- Στο νοσοκομείο μας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία, όσοι γιατροί δήλωσαν ότι δεν διατίθενται να εκτελούν πάνω από 7 εφημερίες (για να πιεστεί η πολιτεία να κάνει τις προσλήψεις που η ίδια έχει νομοθετήσει) εισέπραξαν καταναγκαστικά «εντέλλεστε» από τις διοικήσεις 2 και 3 συνεχόμενες φορές.
- Από τον 9-2009 και μετά οι πάρεδροι του ελεγκτικού συνεδρίου σε όλη τη χώρα έχουν αποδεκτεί πλήρως τις παραπάνω διευκρινήσεις και εγκρίνουν κανονικά τα εντάλματα πληρωμής.
Είναι σαφές ότι το θέμα –παρά το ευτράπελο παρασκήνιο – ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.
Κάποιοι κυβερνητικοί εγκέφαλοι επαναφέρουν τη χυδαία, απαξιωτική και περιφρονητική απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς συμπεριφορά του τύπου «σάς εξαναγκάζουμε να κάνετε πολλές εφημερίες, και απαγορεύουμε να τις πληρώνεστε». Άλλωστε αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα του νέου νομοσχεδίου της κας Ξενογιαννακοπούλου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «περί αναβάθμισης του ΕΣΥ»...

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΟΡΓΗ ...

Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τα δεδουλευμενα των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού και να αφήσουν τις «ιστορίες για αγρίους».
ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ «ΣΚΑΝΔΑΛΑ» ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : Β. Σοφίας και Αμαλίας (Βουλή των Ελλήνων) και Ηρώδου Αττικού (Μέγαρο Μαξίμου).

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά