Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.) 7-12-09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.)

Αθήνα 7-12-09

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Α.Ρ.Σ.Ι. καταγγέλει στους νοσοκομειακούς γιατρούς και σε όλο το λαό το πρωτοφανές όργιο αυταρχισμού, καταστολής και αστυνομοκρατίας που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες με αφορμή τις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Εκτός από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, τους τόνους δακρυγόνων και ασφυξιογόνων, τους ανελέητους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών είδαμε και το «καινούριο φρούτο» της μηδενικής ανοχής του κ. Χρυσοχοϊδη : αστυνομικούς να εφορμούν με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε διαδηλωτές με μοτοσυκλέτες (!). Μόνο από το μπλοκ των ειρηνικών διαδηλωτών του ΕΕΚ (Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος) που δέχθηκε στη διαδήλωση της Κυριακής την μανία των «μηχανοκίνητων ταγμάτων εφόδου» της ΕΛΑΣ προσκομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» δεκάδες τραυματίες, από τους οποίους η 60χρονη συναγωνίστρια Αγγελική Κουτσουμπού –στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα- βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τη μαζικότατη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις δείχνουν ότι δεν «μασάνε» με τον αυταρχισμό. Αυτό είναι ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ τις καθεστωτικές δυνάμεις γιατί δείχνει την ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ της εργαζόμενης πλειοψηφίας στις αντιλαϊκές πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.