Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι 16-12-09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι 16-12-09
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ...
Τα αναγραφόμενα στο προεκλογικό φυλλάδιο της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) αποτελούν την … χαρούμενη νότα των εκλογών της ΕΙΝΑΠ.
Πραγματικά γελάει ο κόσμος όταν διαβάζει π.χ. ότι η Α.Ρ.Σ.Ι.:
- «στήριξε την ευρωπαϊκή οδηγία» - όταν οι αγωνιζόμενοι ιατροί με τη συμμετοχή της Α.Ρ.Σ.Ι. κόντρα σε θεούς και δαίμονες επέβαλαν συλλογική σύμβαση που αναστέλει την ευρωπαϊκή οδηγία, ενώ η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ έστριβε διά του ... «αρραβώνος» (με την πολιτική Αβραμόπουλου).
- «στήριξε τη διαιώνιση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (π.χ. επικουρικοί)» -όταν δινόταν ο αγώνας στις 2000 θέσεις της συλλογικής σύμβασης να μην περιλαμβάνονται θέσεις επικουρικών, η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ μιλούσε για ... «εικονικές συνελεύσεις» λες και ήταν γραφείο τύπου του υπουργείου υγείας.
- «στήριξε την επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας και τα ΣΔΙΤ» - όταν οι γιατροί του «Ερυθρού» έδιναν τον αγώνα ενάντια στη σύμπραξη με το «Ντυνάν» η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ όλως τυχαίως πάλι δεν ήταν εκεί, για να μην ... στεναχωρηθούν ο Μαρτίνης και ο Λαοπόδης.
- «στήριξε και νομιμοποίησε στη συνείδηση των ιατρών τα απογευματινά ιατρεία» - όταν επί Σημίτη στελέχη της Α.Ρ.Σ.Ι. διώκονταν για τη μάχη που έδιναν ενάντια στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ είχε τον σύντροφο ... Ζαχαρόγιαννη πρόεδρο στην ΕΙΝΑΠ.
- «περιόρισε το θέμα (της γρίπης) μόνο στην αναγκαιότητα του εμβολίου» - εδώ πραγματικά το θέμα εκτός από γέλια είναι και για κλάματα : ούτε ένας (1) γιατρός της ΔΗΠΑΚ δεν έχει τολμήσει να βγεί δημόσια και να αρθρώσει μία λέξη ενάντια στην «τρομολαγνεία» των φαρμακευτικών εταιρειών και την ... «εμβολιομανία» του υπουργείου (τόσο με την παλιά όσο και με τη νέα πολιτική ηγεσία), και έχουν το θράσος να πιάνουν την Α.Ρ.Σ.Ι. στο στόμα τους ...
Μετά τα ... «καταπληκτικά» αυτά ιδεολογοπολιτικά επιχειρήματα (στα οποία βέβαια δεν γίνεται κουβέντα για το ότι στο έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ ψήφισαν το πλαίσιο της ΔΗΠΑΚ), περνάμε και στο «ζουμί», στο μεγαλύτερο ... «αμάρτημα» της Α.Ρ.Σ.Ι. :
«συμμετείχε στις επιτροπές του υπουργείου για του που θα κατανεμηθούν οι 2000 προσλήψεις».
Μάλιστα, επιτέλους φτάσαμε στον ... «πυρήνα» του θέματος. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο με την αποφασιστικότητα της εκπροσώπου της Α.Ρ.Σ.Ι. αποτράπηκε το επιχειρούμενο πραξικόπημα των υπεύθυνων του υπουργείου να αφαιρέσουν θέσεις από νοσοκομεία που τις χρειάζονται και να τις δώσουν «κάτω από το τραπέζι» σε κάποιες –ήδη κορεσμένες από γιατρούς- κλινικές κεντρικών Αθηναϊκών νοσοκομείων σε βάρος των πραγματικών αναγκών του συστήματος. Φαίνεται ότι το ... «τσούξιμο» που ένοιωσαν κάποιοι συγκεκριμένοι μεγαλοδιευθυντάδες που είχαν τάξει βόλεμα σε ... δικά τους παιδιά, έχει περάσει και στην ηγεσία της ΔΗΠΑΚ.
Επίλογος : Φιγουράρει πάλι στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ το ... «πέμπτο μέλος» της πενταμελούς του «Αττικού» που είχε αρνηθεί να υποστηρίξει ιατρό διωκόμενο από το εκεί καθηγητικό κατεστημένο λόγω της στάσης του στο θέμα της εξέλιξης των ιατρών ΕΣΥ (γιατρός ο οποίος στη συνέχεια παρά τη «λύσσα» του κατεστημένου αυτού εκλέχτηκε πανηγυρικά εκπρόσωπος των γιατρών στη διοίκηση). Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα πλέον να λέμε ότι η γλοιώδης στάση υποταγής στην μεγαλοκαθηγητική αυθαιρεσία βρίσκει πολιτική στέγη στην ηγεσία της ΔΗΠΑΚ.