Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση-καταγγελία της
Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Αγώνα – ΑΡΣΥ
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ του Ευαγγελισμού που απεργάζονται και μεθοδεύουν τη στέρηση του εκλογικού δικαιώματος σε εκατοντάδες συναδέλφους (ειδικευόμενους γιατρούς , επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές) που ματώνουν σε εφημερίες και κυκλικά ωράρια και βάρδιες και που παλεύουν να συνεχίσει να παρέχει το Ίδρυμα τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας που αυτονόητα δικαιούνται όλοι οι πολίτες.
Στην χθεσινή απόπειρα έναρξης των εκλογών του σωματείου δηλώσαμε εξ αρχής πως:
« θα συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία μόνο και εφόσον κάνουνε χρήση του δικαιώματος του «εκλέγειν κι εκλέγεσθαι» όλοι οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού (μόνιμοι , επικουρικοί γιατροί-νοσηλευτές που καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις ,συμβασιούχοι ). Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι και δεν είναι ταμειακώς εντάξει την ημέρα των εκλογών μπορούν να κάνουνε υπεύθυνη δήλωση στην εφορευτική για εγγραφή και για αναδρομική παρακράτηση των χρεωστούμενων συνδρομών στο σωματείο. Εάν δεν τηρηθούνε αυτοί οι όροι δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την διαδικασία και δε συμμετέχουμε σε εκλογές – παρωδία.».
Και αυτό πράξαμε καταγγέλλοντας τις αντισυναδελφικές μεθοδεύσεις και μη συμμετέχοντας στον εξευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και στην αλλοίωση της βούλησης των εργαζομένων.
Οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ με αστείες – προφάσεις και νομικά τεχνάσματα και προσκόμματα επιδιώκουν να φιμώσουνε συνδικαλιστικά τους επικουρικούς γιατρούς που ακροβατούν με τις συμβάσεις μεταξύ εργασιακής περιπλάνησης - ανασφάλειας και ανεργίας.
Οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ επιδιώκουν να φιμώσουνε συνδικαλιστικά τους επικουρικούς νοσηλευτές ,τους οποίους η νοσηλευτική υπηρεσία αναγκάζει να δουλεύουν και νύχτες ακόμη ,ενώ δεν το απαγορεύει η σύμβασή τους και επιπρόσθετα δεν τους έχει εξασφαλισθεί ότι θα πληρωθούνε καν αυτές τις βάρδιες.
Οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ επιδιώκουνε να φιμώσουν τους εργαζόμενους εκείνους που βγαίνουνε στο προσκήνιο και διεκδικούνε τα αυτονόητα δικαιώματά τους καταγγέλλοντας τις αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Υγεία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Είναι οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ,τέλος , που αρνήθηκαν στους εργολαβικούς -και από ιδιωτικές εταιρείες - εργαζόμενους του νοσοκομείου να εγγραφούν και να μετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες στο Σωματείο Εργαζομένων. Κι όλα αυτά , τη στιγμή που ακόμα νοσηλεύεται η Κωνσταντίνα Κούνεβα , θύμα της δολοφονικής επίθεσης που έγινε από την ασκούμενη εργοδοτική – κρατική τρομοκρατία σαν απάντηση στην αξιοπρεπή και σθεναρή συνδικαλιστική της δράση για τα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου της.
.Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά υπερασπίζοντας το αυτονόητο δικαίωμα όλων των συναδέλφων (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ) της συμμετοχής τους στις δημοκρατικές διαδικασίες και αρχαιρεσίες του σωματείου.