Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ενημέρωση από ΕΓ ΟΕΝΓΕ 12-5-2009

Ενημέρωση από την ΕΓ ΟΕΝΓΕ της 12ης Μαΐου 2009

Μαντέψτε... Ο Τσούκαλος είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος που όλα πάνε κατά το δοκούν! Καμιά έννοια που στην τελική εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών κόβονται και άλλα χρήματα, καμιά έννοια για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην πληρωμή αυξήσεων – αναδρομικών, καμιά έννοια για τις απλήρωτες εφημερίες (παλαιές τιμές) σε όλη τη χώρα. Ήπιος προβληματισμός για την μη κατάργηση του πλαφόν (συγκεκριμένα το Υπουργείο φαίνεται ότι έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου για την κατάργησή του: έχει υποβάλλει ερώτημα σε κάποιον νομικό σύμβουλο του κράτους!)
Τελικώς ζητήσαμε από τον πρόοδο της ΟΕΝΓΕ να στείλει μια εγκύκλιο (το τελευταίο του χόμπι) προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς και να τους ενημερώνει ότι πληρώθηκαν (!) ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα των απλήρωτων δεδουλευμένων!

Σχετικά με την πονεμένη ιστορία της επιτροπής προσλήψεων: Ο Τσούκαλος υποσχέθηκε να προσθέσει το όνομα του 2ου εκπροσώπου του συντονιστικού συνελεύσεων που είχε αυθαίρετα και μόνος του αφαιρέσει. Ίδωμεν. Επιπλέον, παρά το ότι του ειπώθηκε με όσο το δυνατόν πιο αναλυτικό τρόπο γινότανε, αρνείται να κατανοήσει ότι τα μέλη των παρατάξεων της ΟΕΝΓΕ που συμμετέχουν στην επιτροπή πρέπει να είναι ανακλητά, και οι εκπρόσωποι συνελεύσεων αιρετοί – ανακλητοί. Νομίζει πως είναι κάτι σαν δημόσιοι υπάλληλοι που άν αλλάζουν θα βλάψουν την αξιοπιστία μας....Τουλάχιστον δέχτηκε να προσθέσει αναπληρωματικούς....

Επί της ουσίας: η επιτροπή προσλήψεων και με ευθύνη του υπουργείου που βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστο (χωρίς ανάλυση των στοιχείων που έχουν σταλεί) και χωρίς εξασφαλισμένα κονδύλια είναι έως τώρα ανενεργή. Ούτως ή άλλως έχει συνεδριάσει σε σχετικά πλήρη σύνθεση μόνον μία φορά ....για να γνωριστούμε.... Η επόμενη συνάντηση στις 22 Μαϊου αναμένεται με επιφύλαξη.

Η πρόταση της ΑΡΣΙ ψηφίστηκε επίσης από την ΑΕΓ. Η ΔΗΠΑΚ δήλωσε ότι συμφωνεί στα σημεία αλλά δεν μπορεί να την ψηφίσει διότι δεν είχε αποδεχθεί την κλαδική συμφωνία και δεν συμμετέχει στην επιτροπή προσλήψεων.

Επιπλέον ψηφίστηκε καταγγελία για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και το νέο χαράτσι της κυβέρνησης (πληρώνουν από την τσέπη τους μια σειρά εξετάσεις γιατί δεν έχουν ακόμη εκδοθεί τα ανάλογα ΦΕΚ) – μάλλον επειδή τα λεφτά των ασφαλισμένων τα χρειάζονται για τις μίζες τους.
Τέλος: ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ αρνήθηκαν επίμονα να ορίσουν ημερομηνία Γενικού Συμβουλίου (ζητήθηκε από ΑΡΣΙ-ΑΕΓ-ΔΗΠΑΚ να γίνει μετά τις 22 και έως τις 31 Μαϊου)