Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ «ΝΟΜΟ» ΠΟΥ … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ! Η αντιδραστική αναδιάρθρωση της ιατρικής εκπαίδευσης υλοποιείται πριν καν νομοθετηθεί



ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ «ΝΟΜΟ»  ΠΟΥ … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΚΟΜΑ !
Η αντιδραστική αναδιάρθρωση της ιατρικής εκπαίδευσης υλοποιείται πριν καν νομοθετηθεί

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  6/7/2017

Τον περασμένο Μάρτιο είχαν προκαλέσει σάλο οι «εξαγγελίες» τόσο του προέδρου του ΚΕΣΥ κ. Μάρκου όσο και των κυβερνητικών παπαγάλων του «Μετώπου» που είχαν σπεύσει να ανακοινώσουν (και μάλιστα με λεπτομέρειες και παραδείγματα) τις επικείμενες αντιδραστικές αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση. Τόσο ο κ. Μάρκου όσο και οι κυβερνητικοί πρόθυμοι του ygeianet είχαν δώσει τότε ζουμερές λεπτομέρειες γι αυτές τις επικείμενες αντιδραστικές αλλαγές και είχαν «ανακοινώσει» πως επρόκειτο να νομοθετηθούν άμεσα. Η αντίθεση των νοσοκομειακών γιατρών στις «εξαγγελίες» αυτές είχε εκφραστεί με μαζικές γενικές συνελεύσεις και είχε αποτυπωθεί στις αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ και των μεγαλύτερων Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ, ΕΝΙΘ, ΕΙΝΑ). Στις 6/4 είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για το θέμα. Τότε ο κ. υπουργός είχε δηλώσει στους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ πως «δεν υπάρχει πόρισμα από το ΚΕΣΥ», πως «ούτως ή άλλως αν υπάρξει τέτοιο πόρισμα θα είναι απλά συμβουλευτικό», πως «η κυβέρνηση νομοθετεί, όχι το ΚΕΣΥ»,  πως «άλλωστε τώρα η πολιτική ηγεσία έχει άλλες προτεραιότητες», πως «μόλις το ΚΕΣΥ δώσει το πόρισμά του αυτό θα κοινοποιηθεί στην ΟΕΝΓΕ», πως «δεν θα νομοθετηθεί τίποτα μέχρι το φθινόπωρο» και πως «ούτως ή άλλως οι όποιες αλλαγές δεν πρόκειται να εφαρμοστούν μέσα στο 2017». (http://arsigr.blogspot.gr/2017/04/6-4-17.html)
Έχουν περάσει από τότε τρεις μήνες. Καμία απολύτως περαιτέρω ενημέρωση δεν έχουν από το υπουργείο Υγείας η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών ούτε για «πόρισμα» ούτε φυσικά για σχέδιο νόμου. ΚΑΙ ΟΜΩΣ … υπηρεσία του υπουργείου Υγείας (Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας) δίνει εντολή στις 9/6/17 προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας να «αξιολογηθούν» όλα τα τμήματα που δίνουν ειδικότητα Αναισθησιολογίας και Βιοπαθολογίας ως μέρος της «εν εξελίξει διαδικασίας αναθεώρησης – αναμόρφωσης του πλαισίου εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών». Στην συνέχεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ με έγγραφό του 19/6/17 προωθεί στα νοσοκομεία της ευθύνης του την παραπάνω εντολή. Ταυτόχρονα, σε ένα τουλάχιστον νοσοκομείο (Πανεπιστημιακό Λάρισας) ενεργοποιείται η ίδια διαδικασία «αξιολόγησης» και όσον αφορά την Παιδιατρική με επίκληση παρόμοιας σχετικής εντολής από το υπουργείο Υγείας. Προφανώς τα ίδια προωθούνται όσον αφορά όλες τις ιατρικές ειδικότητες.
Άρα :
Είτε ο υπουργός Υγείας είπε απλούστατα ΨΕΜΑΤΑ στους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ σε επίσημη συνάντηση (6/4/2017)
Ή ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει αναθέσει στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ κ. Μάρκου καθήκοντα υπερυπουργού Υγείας με δικαιοδοσία να διοικεί τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας πίσω από τις πλάτες των υπουργών και χωρίς καν να υπάρχει ακόμα ο σχετικός νόμος.

ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΞΑΝΘΕ ?            Μήπως να ρωτήσουμε καλύτερα τους εκπροσώπους του «Μετώπου» μπας και είναι καλύτερα ενημερωμένοι ?