Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ygeianet εναντίον … Βαρνάβα !



Ygeianet  εναντίον  … Βαρνάβα !
«Θύμωσε ο Αγάς και έκοψε την τσουτσού του μόνος του» - Λαϊκή παροιμία

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  15/2/17
Η πραγματική ουσία του θέματος είναι από καιρό γνωστή. Το ΚΕΣΥ υπό νέον πρόεδρο (άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς …) επαναφέρει ακριβώς το ίδιο σχέδιο για την ιατρική εκπαίδευση που είχε ξαναφέρει και επί επάρατης κυβέρνησης των λαομίσητων Σαμαροβενιζέλων : πλήρης παράδοση όλης της διαδικασίας στο καθηγητικό κατεστημένο, μετατροπή των επιστημονικών εταιρειών σε ελεγχόμενα κρατικά όργανα, περιορισμένος αριθμός (!) των ειδικευόμενων που θα τους επιτρέπεται να τελειώνουν σε κάθε ειδικότητα, διορισμός ειδικευόμενων για έναρξη ειδικότητας μόνο δυο φορές τον χρόνο (!!), υποχρεωτική συλλογή «διδακτικών μονάδων» από συνέδρια (για την ακρίβεια από το αισχρό εμπόριο διδακτικών μονάδων που κάνουν οι επιχειρηματίες προμηθευτές φαρμάκων και ιατρικών υλικών μέσω των συνεδρίων), πανελλήνιος χαρακτήρας στις τελικές εξετάσεις που θα γίνονται ανά τετράμηνο μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κλπ, κλπ.
Η μόνη διαφορά με τα προηγούμενα «σχέδια» του ΚΕΣΥ είναι πως στο «καινούριο» δεν συμπεριλαμβάνεται το σημείο περί εξετάσεων για έναρξη ειδικότητας, κάτι το οποίο αν ξαναέμπαινε θα γέλαγε κι ο κάθε πικραμένος αφού οι μισές θέσεις ειδικευομένων είναι πια κενές λόγω μετανάστευσης των νέων γιατρών στο εξωτερικό.
Με άλλα λόγια, ο κ. Μάρκου ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ που είχαν φέρει οι προκάτοχοί του. Το ότι ο κ. Μάρκου το παίζει συριζαίος (& μάλιστα με συμπεριφορά κυβερνητικού χούλιγκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Ξανθού στο Ρίο όπου κραύγαζε από την γαλαρία «κάτσε κάτω ρε» στον εκπρόσωπο της ΕΙΝΑ όταν ο τελευταίος ζήτησε τον λόγο), ενώ ο κ. Σκανδαλάκης αντίστοιχα το έπαιζε νεοδημοκράτης, αφορά μόνο τους ίδιους – τα κόμματά τους – τις εσωτερικές φαγωμάρες στο καθηγητικό κατεστημένο για τα οφίτσια. ΔΕΝ αφορά τους γιατρούς και την κοινωνία, αφού άλλωστε και επί του συγκεκριμένου αποδεικνύεται πως ενάντια στους νέους γιατρούς οι κ.κ. καθεστωτικοί αρχικαθηγητάδες συμφωνούν μεταξύ τους σε ΟΛΑ, γι αυτό το ΚΕΣΥ ξαναφέρνει πάλι ακριβώς το ίδιο «σχέδιο».
Για αυτό ακριβώς τόσο η ΕΙΝΑΠ όσο και η ΟΕΝΓΕ έχουν εκτιμήσει πως το συγκεκριμένο «σχέδιο 11 σημείων», ίδιο με τα προηγούμενα, δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση και πως θα καταθέσουν τις θέσεις των νοσοκομειακών γιατρών για την ιατρική εκπαίδευση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στις 20/2 θα γίνει και γι αυτό το θέμα συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τους υπουργούς, και επίσης τις προσεχείς μέρες και της ΟΕΝΓΕ.
Η ηγεσία του «Μετώπου» - της κυβερνητικής παράταξης στους νοσοκομειακούς γιατρούς - με αφορμή αυτό το θέμα σημείωσε ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ, που ξεπερνά όλα τα προηγούμενα (πάλι δικά της, φυσικά …). Προσέξτε :
1.      Στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να δικαιολογούν όλα τα αδικαιολόγητα της κυβερνητικής πολιτικής, φτάνουν στο σημείο να υπερασπίζονται ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ «ΣΧΕΔΙΟ» που πριν 3-4 χρόνια χαρακτήριζαν «κατάπτυστο»
2.      Και η πραγματική αποθέωση της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ : για να αποφύγουν να μπουν σε συζήτηση για την ουσία του «σχεδίου» αυτού, το ρίχνουν στην «διαδικασία». Καταλογίζουν στην ΟΕΝΓΕ και στην ΕΙΝΑΠ πως δήθεν «δεν ήθελαν διάλογο με το ΚΕΣΥ». Έλα όμως που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ στην ολομέλεια του ΚΕΣΥ είναι ο … ίδιος ο κ. Βαρνάβας (!), ο οποίος αδιαλείπτως συμμετέχει με αυτήν την ιδιότητα στις συνεδριάσεις του ΚΕΣΥ. Άρα ο κ. Βαρνάβας ως αρθρογράφος επιφυλλίδων της προσωπικής του ιστοσελίδας, καταγγέλλει τον άλλο του εαυτό – δηλαδή τον κ. Βαρνάβα που είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ στο ΚΕΣΥ για … έλλειψη διαλόγου. Έπος …

Όλες αυτές οι τσιριντσάτζουλες, οι γελοιότητες, οι οπαδισμοί και οι χουλιγκανισμοί των κ.κ. Μάρκου και Βαρνάβα δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία.
Η ουσία είναι πως το ΚΕΣΥ υπό «συριζαίϊκη»  ηγεσία ξαναφέρνει ακριβώς τα ίδια που έφερνε και υπό «σαμαροβενιζελική» ηγεσία : θεσμική κατοχύρωση της πλήρους παράδοσης της ιατρικής εκπαίδευσης στις ορέξεις των φαρμακευτικών εταιρειών και του καθηγητικού κατεστημένου, ενάντια στα δικαιώματα των νέων γιατρών και ενάντια στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Το νοσοκομειακό κίνημα παραμένει αμετακίνητο στις διεκδικήσεις του για άμεση βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των νέων γιατρών και απεμπλοκή της από τα ιδιοτελή συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και όσων παίζουν τα παιχνίδια τους προωθώντας και τα δικά τους συμφέροντα. Το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις, ενώ την αντίθεσή της στο ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ και ΞΑΝΑΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟ «σχέδιο» του ΚΕΣΥ έχει εκφράσει και η ΕΙΝΑΠ.
Αν κάποιοι κάνουν τώρα κωλοτούμπα 180 μοιρών επειδή … κυβερνάει το κόμμα τους, δεν φταίνε γι αυτό ούτε οι νέοι γιατροί, ούτε η ΟΕΝΓΕ, ούτε η ΕΙΝΑΠ.

Όλα τα άλλα είναι παραπολιτικές νοστιμιές για να ξαναγελάμε με τα καμώματα και την κατάντια των κυβερνητικών φερέφωνων.