Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΠΑΚ – Μέτωπο – ΔΗΚΝΙ – Συμπαράταξη σηκώνουν λευκή σημαία. Οι Επικουρικοί όμως όχι



ΔΗΠΑΚ – Μέτωπο – ΔΗΚΝΙ – Συμπαράταξη σηκώνουν λευκή σημαία

Οι Επικουρικοί όμως όχι

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή          6/11/2016

Σε λίγες μέρες εντός μηνός Νοεμβρίου αρχίζουν οι πρώτες απολύσεις Επικουρικών Επιμελητών στις οποίες πεισματικά και προκλητικά επιμένει το υπουργείο Υγείας.
Οι ίδιες οι συνελεύσεις και οι επιτροπές αγώνα των Επικουρικών Επιμελητών σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα, προέταξαν το αυτονόητο : την ανάγκη για πανελλαδική κλιμάκωση του αγώνα ΑΜΕΣΑ, ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις αυτές : μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας 24/10, τις συνελεύσεις Επικουρικών και την δημιουργία των πρώτων επιτροπών αγώνα καθώς και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην 1η και 2η ΥΠΕ 3/11, ο κλάδος πρέπει να προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε πανελλαδική απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο καθώς το θέμα μπορεί να λυθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση – οι διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων «βολικά» δηλώνουν αναρμόδιοι …
Γι’ αυτό στην συνεδρίαση της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ 4/11 το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή πρότεινε για την Δευτέρα 14/11 πανελλαδική 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Επικουρικών Επιμελητών στο υπουργείο Υγείας.
Δυστυχώς όμως – παρά το γεγονός πως στις αρχικές τοποθετήσεις φαινόταν συμφωνία για το θέμα – τελικά ΔΗΠΑΚ, Μέτωπο, ΔΗΚΝΙ, Συμπαράταξη ψήφισαν άλλη απόφαση που προβλέπει για τις 14/11 μόνο στάση εργασίας σε Αθήνα και Πειραιά με συγκέντρωση στο υπουργείο (επανάληψη δηλαδή της κινητοποίησης 24/10) ενώ για την υπόλοιπη χώρα «δράσεις, συνελεύσεις και παραστάσεις στις ΥΠΕ». Σύμφωνα με την ίδια κατά πλειοψηφία απόφαση, η πανελλαδική απεργία μετατίθεται για τις … 8/12, στις «καλένδες» της ΓΣΕΕ. Μάλιστα αρνήθηκαν και την ύστατη έκκλησή μας να προκηρυχτεί στις 14/11 απεργία της ΟΕΝΓΕ έστω και μόνο για τους Επικουρικούς, ώστε να μπορούν συνάδελφοι/ισσες από άλλες πόλεις να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.
Εμφανώς για την αλλαγή στάσης αυτήν της ΔΗΠΑΚ στην διάρκεια της συνεδρίασης, έπαιξαν ρόλο τα τεκταινόμενα στην συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (η οποία διεξαγόταν ταυτόχρονα) και οι σχεδιασμοί του ΠΑΜΕ σε κεντρικό επίπεδο …
Είναι σαφές πως αφού ως τις 8/12 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, για τον κόσμο των Επικουρικών Επιμελητών που τώρα δραστηριοποιείται αγωνιστικά και μπαίνει στο κίνημα αυτή η μετάθεση ημερομηνίας φαντάζει «μνημόσυνο εκ των υστέρων» και δίνει το μήνυμα πως η συνδικαλιστική ηγεσία ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η εκτίμησή μας για την προτεραιότητα στην αυτοοργάνωση από τα κάτω, στις γενικές συνελεύσεις και στις επιτροπές αγώνα που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στην οργάνωση της πάλης.
Καλούμε τους Επικουρικούς Επιμελητές σε όλη την χώρα να πάρουν πιο αποφασιστικά και δυναμικά την υπόθεση στα δικά τους χέρια.
·         ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
·          ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11, 12.30 μμ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ, ΟΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
·         ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 14/11 ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ