Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΩΣΕΩΝ 6ης ΥΠΕ








ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΑΧΑΪΑΣ
Ε. Ι. Ν. Α.
Τηλ: 2613-600334  * Κιν: 6976442862
ΑΠ 28.2016                                                          
                                            Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Στη σύσκεψη που έγινε στο Αμφιθέατρο του Παν/κού Νοσοκομείου της Πάτρας, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων γιατρών νοσοκομείων και κέντρων υγείας από την Ήπειρο-Λευκάδα (Πρόεδρος Μαργαρίτα Κιτσανου), την Κέρκυρα (μέλος ΔΣ Μάκης Αραβανής), την Αιτωλοακαρνανία (Πρόεδρος Κ. Μόκος), τον Πύργο (Γραμματέας Δ. Ρούμπης), την Αρκαδία (Γραμματέας Σ. Αγγέλογλου) τη Ζάκυνθο (Πρόεδρος Π. Διακάκης) και την Αχαΐα. Για λόγους τελευταίας στιγμής δεν έγινε κατορθωτό να συμμετέχουν εκπρόσωποι από Μεσσηνία και Λακωνία.  Παρευρέθησαν η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κκ Α. Ρέντζιου και Π. Παπανικολάου και συνάδελφοι από τις ενώσεις και την ΟΕΝΓΕ.
Τη συζήτηση απασχόλησαν μεγάλα και «μικρά» ζητήματα που αφορούν την κατάσταση των δομών υγείας της περιοχής. Ιδίως το μέγιστο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και άλλο προσωπικό καθώς και η υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας που συνεχίζεται μετά από 6 χρόνια μνημονίων.
Τις επόμενες μέρες –αφού συμπληρωθεί η εικόνα της κατάστασης και από τις ενώσεις που απουσίαζαν- θα δημοσιοποιηθούν τα συμπεράσματα της σύσκεψης και θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες ανάσχεσης της πορείας διάλυσης των δομών υγείας.