Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ακόμα ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ στο νοσοκομείο Άρτας



Δήλωση Πάνου Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, για το νοσοκομείο Άρτας  13/6/16

Παρευρέθηκα σήμερα στην Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Άρτας, όπου όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι απλήρωτο για τις δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες από 1-1-2016 ως και σήμερα, με ευθύνη της νέας διοίκησης του νοσοκομείου. Στην Συνέλευση ήταν παρόντα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, καθώς και μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.
Εκφράστηκε η αγανάκτηση γιατί καμία δέσμευση για την πληρωμή των δεδουλευμένων του 2016 - αλλά και οφειλόμενων δεδουλευμένων από το 2012 & 2013 - δεν έχει ως τώρα τηρηθεί. Μάλιστα διαπιστώνεται πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το πρόβλημα να συνεχιστεί και για τους επόμενους μήνες του 2016.
Επίσης εκφράστηκε η αγανάκτηση για την προκλητική στάση των διορισμένων μελών της διοίκησης του νοσοκομείου.
Οι γιατροί προειδοποιούν για έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων και για χρήση κάθε νόμιμου μέσου εναντίον παντός υπευθύνου αν δεν έχουν πληρωθεί πλήρως όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες των μηνών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου - Μαρτίου - Απριλίου του 2016, το αργότερο ως την 1/7/2016.
Εκτιμούν πως από εδώ και πέρα για κάθε επίπτωση στην περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση. Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκτιμούν πως έχουν πια εξαντλήσει κάθε όριο καλής θέλησης και αυτοθυσίας.