Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Εκλογές ΕΙΝΑΠ 10/3/16


ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 10/3/2016
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ:
Των δήμιων της ζωής και των ονείρων μας
ΕΕΔΝΤ–ευρωμνημονιακών κυβερνήσεων
Της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, Των παζαριών, του συμβιβασμού, Της ανεργίας και του εξευτελισμού μας

Κόντρα στην εγκληματική αναστολή των προσλήψεων που επιβάλλουν οι «θεσμοί», τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ, τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες, τα τμήματα που συνεχώς κλείνουν. Κόντρα στην ανεργία και στην αναξιοπρέπεια που επιβάλλουν στους νέους γιατρούς.
Κόντρα στον μισθολογικό, επιστημονικό και εργασιακό εξευτελισμό των νοσοκομειακών γιατρών.
Κόντρα στις προσωρινές ελαστικές εργασιακές σχέσεις με «ευέλικτους» επικουρικούς, γιατρούς με μπλοκάκι, επιστημονικούς «συνεργάτες» ή γιατρούς με σύμβαση γαλέρας του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ. Κόντρα στις «με το έτσι θέλω» μετακινήσεις προσωπικού με απόφαση ΔΥΠΕ για να μπαλώσουν τα κενά..
Κόντρα στην υπερεργασία των ειδικευόμενων σε βαθμό υπερκόπωσης με τις εφημερίες να φτάνουν τις 8,10 ή και παραπάνω το μήνα, στην καταστρατήγηση των ρεπό στο όνομα των αναγκών, σε κάθε απόπειρα για περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας με εισαγωγή κυκλικών ωραρίων, εφημεριών τομέα κτλ...
Κόντρα στα σκανδαλώδη προνόμια του μεγαλοκαθηγητικού και μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου που εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται αδίστακτα τόσο τους ασθενείς όσο και τους υπόλοιπους γιατρούς.
Κόντρα στην αυταρχική συμπεριφορά από διάφορους «εξυπνάκηδες», διευθυντές, καθηγητές, διοικητές που θεωρούν ΣΚΛΑΒΟΥΣ τους ειδικευόμενους και τους νέους ειδικευμένους …    
Κόντρα στην υγειονομική γενοκτονία με επίσημες διεθνείς επιστημονικές εκτιμήσεις να μιλούν για χιλιάδες δυνητικά αποτρέψιμους θανάτους λόγω ελλείψεων προσωπικού.
Κόντρα στην τραγική μείωση των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων που σε συνδυασμό με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ που υπερβαίνουν σήμερα τα 2 δις (!) ευρώ δημιουργεί δραματικές ελλείψεις και συμβάλλει στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων.
Κόντρα στους «ημέτερους» κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» του ιδιωτικού τομέα διάγνωσης και περίθαλψης και στις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων-υλικών που τα συμφέροντά τους «πρακτορεύονται» σχεδόν επίσημα από τους εκπροσώπους της τρόϊκας και από τις ευρωμνημονιακές κυβερνήσεις.
Κόντρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ που παρά την ανέξοδη φιλολαϊκή ρητορεία και την προπαγάνδα πως δήθεν «διαφέρει από τους άλλους», βαδίζει στην πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας την ίδια καταστροφική ευρωμνημονιακή πολιτική.
Κόντρα στον κυβερνητικό εργοδοτικό μνημονιακό γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που αδιατάρακτα μοιράζουν τις καρέκλες στα προεδρεία και ψηφίζουν αγκαλίτσα όλες τις σημαντικές αποφάσεις, ανεξάρτητα με το ποια ευρωμνημονιακή κυβέρνηση ειναι στο τιμόνι. 
Κόντρα στη λογική του απομονωτισμού και της «μοναδικής αλήθειας», όπως εκφράζεται από τη ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) που, παρά την αγωνιστική φρασεολογία,  «φρενάρει» την διάθεση του κόσμου να παλέψει και να αντισταθεί ως το τέλος, υπονόμευσε το λαϊκό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και είναι εχθρική απέναντι σε κινητοποιήσεις που δεν ελέγχει (π.χ. κίνημα επισχέσεων), ασκώντας λυσσαλέα κριτική σε ό,τι κινείται στα αριστερά της αλλά και εχθρική ενάντια στην κινηματική ανεξαρτησία των νέων γιατρών.
Κόντρα στα μνημόνια και την ευρωασφυξία, που έχουν οδηγήσει τον λαό μας σε υγειονομική γενοκτονία φτώχεια και ανεργία και τους μαχόμενους γιατρούς σε επιστημονικό και επαγγελματικό εξευτελισμό.
Κόντρα στον εκβιασμό και την τρομοκρατία ΕΕ-ΔΝΤ κεφαλαίου, μιντιακού κατεστημένου: «ευρώ ή χάος»  Ρήξη με το καθεστώς της ευρωμνημονιακής ασφυξίας, με την ευρωζώνη – την ΕΕ – το ΔΝΤ και με το αισχρό πολιτικοοικονομικό σύμπλεγμα που την στηρίζει

KAI ΑΓΩΝΑ:
Για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, υψηλής ποιότητας ισότιμο σύστημα υγείας για όλους, ανασφάλιστους και μετανάστες,  αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό και την γενική φορολογία μέσα από δίκαιο φορολογικό σύστημα..
Για την επαγγελματική αποκατάσταση των χιλιάδων νέων γιατρών στον τόπο τους με ανθρώπινους όρους
Για μισθολογική, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών γιατρών
Για το άνοιγμα του συστήματος στους νέους ειδικευμένους, με άρση της εγκληματικής απαγόρευσης προσλήψεων που έχει επιβάλλει η τρόϊκα και άνοιγμα των συμβάσεων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Το σύστημα χρειάζεται περισσότερους ειδικευόμενους και μάχιμους επιμελητές, πολύ περισσότερους νοσηλευτές  και πολύ λιγότερους μεγαλοδιευθυντές και μεγαλοκαθηγητές
Για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη διάρκεια της ειδικότητας. Μέτρα ουσιαστικά και όχι … «παιδαγωγικά» για την ιατρική εκπαίδευση, που θα «ελέγχουν» και τους εκπαιδευτές.
Στα χνάρια της συμμετοχής πολλών νέων γιατρών στους αγώνες για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, για την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν, για επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια, στα χνάρια των εθελοντικών ιατρείων των διαδηλώσεων  
Στα χνάρια των γιατρών που αγωνίζονται για για νοσοκομεία ανοιχτά σε όλους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία και την εθνικότητα, που ανέτρεψαν τον υγειονομικό ρατσισμό Λοβέρδου – Γεωργιάδη – νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», που με αυταπάρνηση προσφέρουν στην προσφυγική κρίση, τόσο στα νοσοκομεία των νησιών του Αιγαίου όσο και ως εθελοντές σε διάφορες πρωτοβουλίες αλλά και στις κινητοποιήσεις για ελεύθερο και ασφαλές πέρασμα των προσφύγων από τον Έβρο ώστε να σταματήσει η καθημερινή γενοκτονία με τους εκατοντάδες θαλασσοπνιγμένους,
Για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας της ΕΙΝΑΠ και την ευρύτερη συμμετοχή των εργαζόμενων γιατρών στη λήψη αποφάσεων και στην οργάνωση κινητοποιήσεων.
     Στο δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των συντονιστικών τους.
     Στο δρόμο του ακηδεμόνευτου, ανεξάρτητου, ριζοσπαστικού αγωνιστικού ρεύματος από τα κάτω με πρωταγωνιστές τους νέους γιατρούς σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία
Στα χνάρια του συντριπτικού  «ΟΧΙ» του 63% όπου αν και η «βουλή των πλουσίων» με πραξικοπηματικό τρόπο ανέτρεψε το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος των φτωχών» με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, ο λαός απέρριψε με θάρρος τον εκβιασμό ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ «όχι = έξω από ευρωζώνη και από ΕΕ»
   Για την ανάπτυξη ενός πανεργατικού κινήματος που παλεύει για στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους και πλήρη διαγραφή του ληστρικού χρέους, που στο ψευτοδίλημμα ευρώ ή χάος απαντάει έξοδο από ευρωζώνη και από ΕΕ.
Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε :
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

(Α.Ρ.Σ.Ι.,  Νυστέρι,  Ρ.Ε.Ι.,  Νέοι  ανεξάρτητοι Γιατροί, Ανεξάρτητοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί)