Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ, 4/5/15


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ, 4/5/15

  1. Δεν υπάρχει ως τώρα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από 1/1/15 και μετά, ούτε για τα οφειλόμενα του 2013.
  2. Δεν έχει παρθεί ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΉ της κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων. Ακούμε μόνο ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ενώ στην πράξη οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να επιτελέσουμε το έργο μας και να προσφέρουμε δημόσια – δωρεάν – υψηλού επιπέδου περίθαλψη γίνονται κάθε μέρα και πιο δραματικές λόγω των κλιμακούμενων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση.
  3. Την ΟΡΓΗ μας προκαλούν ΑΙΣΧΡΑ φαινόμενα αυταρχισμού ενάντια σε αγωνιζόμενους γιατρούς σε διάφορα νοσοκομεία (Σισμανόγλειο, Ελπίς, Φλέμιγκ, Παίδων Πεντέλης, Τζάνειο). Σε αυτά τα φαινόμενα προστέθηκε και κρούσμα στο δικό μας νοσοκομείο, όπου διευθυντής προϊστάμενος κλινικής απειλεί με ... μη χορήγηση τίτλου ειδικότητας (!) τους ειδικευόμενούς του επειδή κάνουν επίσχεση.
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα συνδικαλιστικά όργανα (ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ) απερίφραστη καταδίκη των παραπάνω κρουσμάτων.
    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ πως θα είμαστε ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ για όποιον ξανατολμήσει να απειλήσει αγωνιζόμενους γιατρούς και ιδιαίτερα ειδικευόμενους.
  4. Κλιμακώνουμε τον αγώνα :
    - Επίσχεση εργασίας από 6/5 ειδικοί και ειδικευόμενοι. Υπενθυμίζουμε 1) συνάδελφοι σε κλινικές που δεν είχαν αναστείλει την προηγούμενη επίσχεση ή επαναξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, αυτονόητα ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ από την συνέλευσή μας 2) η επίσχεση δεν έχει “προσωπικό ασφαλείας”. Θεωρούμε αυτονόητο πως ισχύει το προηγούμενο έγγραφο του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για τα διαδικαστικά. Επαναλαμβάνουμε πως ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, και όχι οι αγωνιζόμενοι γιατροί.
    - Συμμετοχή στο συντονιστικό συνελεύσεων νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά
    - Συμμετοχή στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας και στο ΓΛΚ την Παρασκευή 8/5.
    - Συμμετοχή στην Πανυγειονομική Απεργία στις 20/5.
  5. Ανακοινώνουμε πως την Δευτέρα 11/5, 12 μεσ., θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Νοσοκομείου η ανοιχτή συγκέντρωση με τους φορείς της ευρύτερης περιοχής για συμπαράσταση στα προβλήματα του νοσοκομείου και των υγειονομικών του.