Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΠΑΕΙ, ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ... “ΙΕΡΟ ΤΑΜΕΙΟ”


ΠΑΕΙ, ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ... “ΙΕΡΟ ΤΑΜΕΙΟ” ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ !

Η κυβέρνηση στέλνει στο ΔΝΤ τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ οφείλουν συγνώμη στους απλήρωτους γιατρούς

Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών (ΑΡ.Σ.Ι.) Νοσοκομείου Νίκαιας    21/4/15



  • Στις 24/3 οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας είχαν ζητήσει να προκαταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων εφημεριών από τα ταμειακά διαθέσιμα του νοσοκομείου, ένα αίτημα που αυθημερόν είχε απορριφθεί από τον κ. Κουρουμπλή.
  • Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ (http://www.ygeia360.gr/el/news/item/16632-dhmhtrhs-barnabas-orismenoi-synadelfoi-epithymo%CE%9F%C2%8Dn-na-exoflhtho%CE%9F%C2%8Dn-monon-ekeinoi) και ΚΚΕ (http://www.pameygeias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1420:2015-03-30-10-31-23&catid=37:andipak&Itemid=59) είχαν σπεύσει τότε να ... “κατακεραυνώσουν” τους αγωνιζόμενους γιατρούς και την Α.Ρ.Σ.Ι., χρησιμοποιώντας μάλιστα τον ίδιο copy paste χαρακτηρισμό (“επικίνδυνη”). Για την συντονισμένη αυτή επίθεση είχε προηγηθεί “προσυννενόηση” των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σε διαδικασία της ΟΕΝΓΕ.
  • Είχαμε τονίσει τότε (http://arsigr.blogspot.gr/search?updated-max=2015-03-30T16:06:00%2B03:00&max-results=1&start=3&by-date=false) πως η στάση αυτή εκ μέρους μεν της συνδικαλιστικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποβολιμαία, εκ μέρους δε της συνδικαλιστικής ηγεσίας του ΚΚΕ πολιτικά ανόητη, αφού ήταν ηλίου φαεινότερον πως ο κ. Κουρουμπλής ήθελε τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσκομείων ... “ανέγγιχτα”, για να μπορεί η κυβέρνηση τα να ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ και να τα δώσει στους “δανειστές” της χώρας, όπως ακριβώς έχει κάνει με τα κονδύλια των απλήρωτων δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών. Το αποκορύφωμα ήταν πως η συνδικαλιστική ηγεσία του ΚΚΕ αντί να αναγνωρίσει το λάθος της, είχε επανέλθει ... βρίζοντας, χαρακτηρίζοντάς μας “κατάπτυστους” (!) εκτός από “επικίνδυνους ...(φωτο νο 2).
  • Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των φορέων του δημοσίου – των νοσοκομείων συμπεριλαμβανομένων – και τα στέλνει στους “δανειστές” μέσω Τράπεζα της Ελλάδας (φωτο νο 1). Με άλλα λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αντί να κηρύξει στάση πληρωμών προς τους διεθνείς τοκογλύφους – προς το ΔΝΤ, την ΕΕ, την Γκόλνμαν Σακς κλπ – κάνει στάση πληρωμών στο εσωτερικό : μετά την ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ των δεδουλευμένων των νοσοκομειακών γιατρών και χιλιάδων άλλων εργαζομένων του ευρύτερου δημοσίου, τώρα ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΙ και τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων και όλων των φορέων για να τα δώσει κι αυτά στους “δανειστές” ... ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ :

  1. Χωρίς ρήξη, σύγκρουση, ανατροπή – χωρίς μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, χωρίς απεγκλωβισμό από την ασφυξία ευρωζώνης και ΕΕ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο αργός θάνατος του λαού και της χώρας θα συνεχίζεται. Οι πολλοί θα εξακολουθούν να δυστυχούν και οι λίγοι να κερδοσκοπούν. Η υγειονομική γενοκτονία θα κλιμακώνεται. Και αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση για ρήξη, αλλά πηγαίνει ολοταχώς προς την υπογραφή νέου μνημονίου.
  2. Έχουν τεράστια ευθύνη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που “σιγόνταραν” τον κ. Κουρουμπλή να μην αφήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τα ... “ιερά ταμεία” των νοσοκομείων να πάει για τα δεδουλευμένα των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων, ώστε να παραδώσει με την ΠΝΠ η κυβέρνηση όλο το ποσό στους “δανειστές”. Οι όποιες ιδεολογικές αφετηρίες δεν είναι δικαιολογία - το αποτέλεσμα μετράει.