Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ, 1/4/2015



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚ. ΝΙΚΑΙΑΣ, 1/4/2015

  1. Παρά τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις, ακόμα δεν έχει δοθεί από το Υπουργείο Υγείας το ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ για την ενταλματοποίηση ούτε καν των οφειλομένων εφημεριών 2012 και 2014. Εδώ παρενθετικά επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε την απαίτησή μας για καθιέρωση ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ μόνιμης διαδικασίας πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών κάθε επόμενο μήνα από την εκτέλεσή τους όπως ήδη προβλέπει άλλωστε η σχετική νομοθεσία, έτσι ώστε να μην μπορεί ο εκάστοτε υπουργός και η εκάστοτε κυβέρνηση ΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα δεδουλευμένα μας χρησιμοποιώντας τα π.χ. για την αποπληρωμή των δόσεων προς τους δανειστές της χώρας. Επίσης, κανένα απολύτως πρακτικό μέτρο δεν έχει ακόμα ληφθεί για την αποτροπή της κατάρρευσης του νοσοκομείου και για την στοιχειώδη ενίσχυσή του σε προσωπικό και σε υποδομές.

Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 3/4, 12.30 μμ.

    2. Εκφράζουμε την ΟΡΓΗ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας για την προσπάθεια υπηρεσιακών παραγόντων του νοσοκομείου ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ ενάντια σε αγωνιζόμενους γιατρούς, μεταξύ των οποίων η συνάδελφος Όλγα Κοσμοπούλου μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Κι αυτό γιατί οι αγωνιζόμενοι γιατροί εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της γενικής μας συνέλευσης και της ΕΙΝΑΠ, έκλεισαν τα ταμεία του νοσοκομείου για να μην χαρατσώνονται οι πολίτες και επίσης μπλόκαραν την απαράδεκτη διαδικασία μεταφοράς των χαρατσιών αυτών προς την εφορία, μια διαδικασία που έχει οδηγήσει σε ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ και σε ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ φτωχών συνανθρώπων μας. Προειδοποιούμε ΑΥΣΤΗΡΑ πως οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ όποιο χέρι τολμήσει να απλωθεί ενάντια σε γιατρό ή άλλο υγειονομικό που παλεύει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ για την κατοχύρωση του δωρεάν δημόσιου χαρακτήρα της περίθαλψης εφαρμόζοντας συλλογικές αποφάσεις. Τονίζουμε δε πως σε τέτοια περίπτωση, ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΥΣ η άσκηση διώξεων μόνο εναντίον μιάς ή ενός από μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΔΙΑΩΞΗ ΝΑ ΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, για να απαντήσουμε ακόμα πιο ... “κατάλληλα”, μιας και η εν λόγω ενέργεια έγινε συλλογικά από όλους μας.

    3. Συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού να μην διεξαχθεί εντός του δήμου τους η δίκη της Χρυσής Αυγής και στηρίζουμε την συγκέντρωσή τους αύριο Πέμπτη 2/4, 12 το μεσημέρι. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες βίαιες επιθέσεις στην περιοχή από φασιστικές συμμορίες, με καταστροφές χώρων και τραυματισμούς πολιτών.
    4. Συνεχίζουμε το κάλεσμά μας σε φορείς, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες κλπ για την σύσκεψη στο νοσοκομείο την Μ. Τρίτη, 1μμ. Θέμα της σύσκεψης είναι η στήριξη στην διεκδίκηση λύσεων για τα οξυμμένα προβλήματα του νοσοκομείου, τα δικαιώματα των υγειονομικών, και το γενικότερο θέμα της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη πολλοί φορείς έχουν αποφασίσει την εκπροσώπησή τους στην σύσκεψη, όπως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η ΕΙΝΑΠ και τα δημοτικά συμβούλια Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη και Περιστερίου.