Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014




Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών (Α.Ρ.Σ.Υ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                Η μαζική ενυπόγραφη καταδίκη από όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο του νόμου Μητσοτάκη για την «αξιολόγηση» δείχνει και τα όρια της δυνατότητας που έχει η μαύρη συγκυβέρνηση που, πιστή στις επιταγές του Κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρώσει το έργο της πλήρους καταστροφής του κοινωνικού ιστού της χώρας.
                Αφού δημιούργησαν το ψηλότερο ποσοστό ανεργίας που έχει ποτέ υπάρξει, το ψηλότερο ποσοστό ανασφάλιστων και κοινωνικά αποκλεισμένων που θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί, αφού μείωσαν σε επίπεδα πρωτοφανούς δυσκολίας για αξιοπρεπή επιβίωση μισθούς-συντάξεις – επιδόματα, αφού έριξαν χιλιάδες εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα στον Καιάδα της διαθεσιμότητας, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.
                Με την εφαρμογή του νόμου 4250/14 για την αξιολόγηση, ένα ποσοστό 15% των συναδέλφων μας θα βαθμολογηθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αρνητικά. Θα αποτελέσει την δεξαμενή για μελλοντικές απολύσεις – «κινητικότητα», αλλά και ο επιμερισμός των ποσοστών, που θα κάνουν οι διοικητές και οι γενικοί διευθυντές των οργανισμών, ανοίγει την πόρτα για κατάργηση  ολόκληρων υπηρεσιών που θα κρίνονται ανεπαρκείς ενώ το κενό θα καλύπτεται από ιδιώτες εργολάβους, όπως ζητάν οι δανειστές τοκογλύφοι.
                Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας μέσα σε διαρκή φόβο και ανασφάλεια. Κανείς δεν θα μπορεί στο μέλλον να ορθώσει κεφάλι, να διαμαρτυρηθεί, να καταγγείλει, να διεκδικήσει αφού θα καραδοκεί ακόμα και η απόλυση. Πόσο μάλλον, που ετοιμάζεται η εφαρμογή της σύνδεσης των μισθολογικών απολαβών με την περίφημη αξιολόγηση, πόσο μάλλον που ετοιμάζεται η ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών από το φθινόπωρο.
                Η μαζική άρνηση εφαρμογής του νόμου από υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους ΟΤΑ κλπ, δηλαδή από κατηγορίες εργαζομένων που έχουμε σηκώσει όλο το βάρος της οικονομικής πολιτικής που βασίζεται στην εξόντωση των μικρομεσαίων σε όφελος των λίγων και εκλεκτών του Κεφαλαίου, όλο το βάρος της εξοντωτικής υπερεργασίας επειδή έχουμε μείνει πολύ λίγοι να δουλεύουμε στον τομέα παροχής Δημόσιων Αγαθών, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη χώρα.
                Μια περίοδο που ξεκινάει με το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ», συνεχίζεται με το «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ», και, εφ’ όσον τεθούν οι βάσεις ενός καλά οργανωμένου κινήματος από σωματεία, συλλογικότητες, συνελεύσεις, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί με το «ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ».
                Από την εξαγγελία της μείωσης των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μόνον, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων είναι πανικόβλητη.
                Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε την περίοδο όπου «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό». Είναι παραπάνω από προφανές ότι έχει δειλά, δειλά ξεκινήσει η περίοδος όπου «φοβάται το θεριό το Γιάννη»!
                Στο χέρι μας είναι να την κάνουμε να διαρκέσει και να νικήσουμε!
            Με συσπείρωση γύρω από τα Σωματεία, με συμμετοχή στις   συνελεύσεις, με συμμετοχή στις απεργίες.

Όλοι στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη για μια ζωή που να αξίζει να τη ζήσουμε!