Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Η Διοίκηση και το υπουργείο προστατεύουν Συντονίστρια Διευθύντρια που έχει ελεγχθεί για ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ από τους επιθεωρητές του ίδιου του υπουργείου (!), ενώ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ τους Επιμελητές του τμήματος που κατήγγειλαν την ατασθαλία …

Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών                     15-3-13

Πραγματικά ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ είναι τα όσα καταγγέλλουν οι 3 Επιμελητές του Αξονικού Τομογράφου του «Ασκληπιείου» Βούλας και η επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου …
-          Το 2011 οι γιατροί του Αξονικού παρατήρησαν πως στο βιβλίο περιστατικών του τμήματος καταγράφονταν μεγάλες ποσότητες από σκιαγραφικό σκεύασμα που δεν ήταν σε χρήση από το τμήμα. Όπως αυτονόητα όφειλαν, υπέβαλαν στο νοσοκομείο σχετική αναφορά.
-          Το νοσοκομείο απέστειλε την αναφορά στο σώμα επιθεωρητών υγείας και πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) το οποίο διεξήγαγε έρευνα. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που υποβλήθηκε στο νοσοκομείο και στο υπουργείο από τον 2/2012, διαπιστώνονται σοβαρές ευθύνες σε βάρος της Συντονίστριας Διευθύντριας του τμήματος και κινούνται πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες εναντίον της.
-          Η Συντονίστρια Διευθύντρια στην συνέχεια με εκδικητικό τρόπο άρχισε να υποβάλει σωρεία αναφορών εναντίον των επιμελητών της με διάφορες αφορμές, πολλές από τις οποίες αστείες και ασήμαντες (ολιγόλεπτη καθυστέρηση προσέλευσης στην εργασία, «μάγκωμα» στο πόμολο μιας πόρτας κλπ. Επίσης προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει την ζωή δύσκολη για τους επιμελητές της στην καθημερινή λειτουργία του τμήματος, με αποκορύφωμα την εμμονή της … να κλειδώνει μέσα στο γραφείο τους γιατρούς (!) και μάλιστα σε χώρο που στερείται εξόδους κινδύνου πυρασφάλειας.
-          Ενώ το υπουργείο υγείας ΚΩΦΕΥΕΙ τόσο στην έκθεση των ίδιων των επιθεωρητών του όσο και στα έγγραφα των γιατρών του αξονικού, η στάση της διοίκησης του νοσοκομείου είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ. Δεν έχει πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ενάντια στην Συντονίστρια Διευθύντρια παρά την έκθεση – καταπέλτη του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. που έχει κατατεθεί εδώ και έναν χρόνο (!). Αντίθετα, διατάσσει συνεχώς διάφορες ΕΔΕ σε βάρος των επιμελητών του αξονικού με διάφορες κατηγορίες, πολλές από τις οποίες είναι κυριολεκτικά ΓΕΛΟΙΕΣ. Το αποκορύφωμα ήρθε πρόσφατα, με την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ απόφαση της διοίκησης να επιβάλει σε επιμελητή του αξονικού ΠΟΙΝΗ ΣΤΕΡΗΣΗΣ μισθού ενός (1) μηνός, επειδή … προέβη σε ΕΠΙΤΥΧΗ παροχέτευση υπεζωκοτικής συλλογής σε επείγον περιστατικό (!!!) χωρίς να ζητήσει την άδεια της Σ. Διευθύντριας. Μάλιστα, η κλινική που είχε υποδεχθεί τον ασθενή είχε εκφράσει και εγγράφως τις ευχαριστίες της στον εν λόγω ιατρό (!!!). Σημειώνεται πως ο διοικητής είναι ο ίδιος που είχε διοριστεί εδώ και χρόνια, ενώ το νοσοκομείο «βοά» (και ο ίδιος ο διοικητής παραδέχεται κατ’ ιδίαν) πως την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της Σ. Διευθύντριας την έχουν ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ με παρεμβάσεις τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (της ΝΔ συγκεκριμένα) αλλά και ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», κάποια από τα οποία από άλλες υποθέσεις βαρύνονται με κατηγορίες που επισύρουν … τρεις χιλιάδες χρόνια κάθειρξη.  
Συμπερασματικά, πρόκειται για ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, αλλά και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΣΙΚΕΛΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.
Και αυτό σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μάς έχει … «γανώσει» τα αυτιά πως θα …τσακίσει τους «επίορκους» του δημοσίου. Τώρα καταλαβαίνουμε τι εννοούν όταν μιλάνε για «κάθαρση» … Έχουμε ξαναπεί πως η ΛΙΤΟΤΗΤΑ και οι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ περικοπές είναι ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ της πολιτικής που ασκούν η χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και ο κυβερνητικός τρικομματικός θίασος που την υπηρετεί … Η άλλη πλευρά ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ, Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΖΕΣΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ από ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Τα συμφέροντα αυτά μπορεί να είναι είτε κάποιος κρατικοδίαιτος επιχειρηματικός όμιλος διάγνωσης – περίθαλψης που κάνει «νόμιμες» (με βάση τους κατά παραγγελία νόμους των μνημονίων) «δουλειές» με το δημόσιο, ή μπορεί να είναι απλά κάποιος «ημέτερος» ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ, που φορτώνει το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του με ακριβά φάρμακα ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ από το δημόσιο νοσοκομείο για να πουλήσει στα ιδιωτικά διαγνωστικά με τα οποία παρανόμως συνεργάζεται. Και το κράτος σε ρόλο νταβατζή αλλά και νονού, από την μία προστατεύει τον κλέφτη και από την άλλη προσπαθεί να τρομοκρατήσει αυτούς που τον έπιασαν επ’ αυτοφόρω να κλέβει …
Ο υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος πρέπει άμεσα να απαντήσει :
-          Από πού και ως πού μένει στην θέση της παντελώς ανενόχλητη συντονίστρια διευθύντρια τμήματος που έχει ΠΑΡΑΠΕΜΘΕΙ με σοβαρές κατηγορίες από τους επιθεωρητές του ίδιου του υπουργείου υγείας ; Είναι η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ κριτήριο αμνηστίας ;
-          Από πού και ως πού έχει το ελεύθερο διοικητής νοσοκομείου να ΔΙΩΚΕΙ διαρκώς γιατρούς του ΕΣΥ με ΓΕΛΟΙΕΣ κατηγορίες μόνο και μόνο γιατί ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ όταν είδαν ΑΤΑΣΘΑΛΙΑ σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος ;
-          Από πού και ως πού καταλογίζεται ΠΟΙΝΗ αντί για ΕΠΑΙΝΟ σε γιατρό – επιμελητή Α΄του ΕΣΥ επειδή προέβη σε ΕΠΙΤΥΧΗ και ΣΩΤΗΡΙΑ για την ζωή ασθενούς ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ; Μάλιστα την ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΗ δικαιολογία πως δεν αιτήθηκε πρώτα την … συγκατάθεση της Συντονίστριας Διευθύντριας του τμήματος ;!
-          Από πού και ως πού καταγράφονται διοικητικές ποινές για ΑΣΤΕΙΑ παραπτώματα σε βάρος έντιμων ιατρών κατατάσσοντάς τους έτσι στους … «επίορκους», ενώ αντίθετα παραμένει «ΑΘΩΑ» και «ΑΣΠΙΛΗ» Συντονίστρια Διευθύντρια ένα (1) ολόκληρο έτος μετά τον καταλογισμό σε βάρος της ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ παραπτωμάτων από τους ΙΔΙΟΥΣ τους επιθεωρητές του υπουργείου υγείας ;
Ο κ. Λυκουρέντζος ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ αν δεν παρέμβει άμεσα. Εκτός από την παύση των διώξεων ενάντια στους τρεις επιμελητές και την ακύρωση της «ποινής» που τιμώρησε τον γιατρό επειδή … έσωσε τον άρρωστο, είναι αυτονόητο καθήκον του υπουργού και η ΑΠΟΠΟΜΠΗ του διοικητή του νοσοκομείου.
Η Α.Ρ.Σ.Ι. θα φροντίσει για την άμεση κοινοποίηση του θέματος στα συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών, στα ΜΜΕ καθώς και στα κοινοβουλευτικά κόμματα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Αθήνα, 14/03/2013
Η 5μελής ΕΙΝΑΠ του Ασκληπιείου Βούλας κοινοποιεί την καταγγελία των Ιατρών του Αξονικού Τομογράφου. Καταγγέλλουμε, με τη σειρά μας, την «περίεργη» λειτουργία της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας, η οποία, αντί να επιλύει, οξύνει τα προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, στην τελευταία συνεδρίαση του, προχώρησε στην επιβολή της επιβολής στέρησης του μισθού για ένα μήνα (!!!!!!!) σε συνάδελφο Επιμ. Α΄ που εργάζεται στον Αξονικό Τομογράφο. Η αιτία; Ο συνάδελφος προχώρησε σε επιτυχή παροχέτευση υπεζωκοτικής συλλογής σε ασθενή, σε επείγουσα βάση, χωρίς να αιτηθεί προηγουμένως τη συγκατάθεση της συντονίστριας Δ/ντριας (ναι, καλά διαβάσατε!). Μετά από ένα γαϊτανάκι κλήσεων σε «συζήτηση» (απολογία;) από το Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και αφού οι τοποθετήσεις του συναδέλφου θεωρήθηκαν μη επαρκείς, και «απειθείς προς την ιεραρχία»,  η εισήγηση της Ιατρικής Υπηρεσίας προς το Δ.Σ έγινε δεκτή.
Τελικά, σε τι αποσκοπούν; Στο κλείσιμο του Αξονικού Τομογράφου, ώστε το Ασκληπιείο Βούλας να μετατραπεί, σύντομα, σε Κέντρο Υγείας ή, μήπως, Αποκατάστασης, όπως ψιθυρίζεται;
Όμως, ως εδώ! Οι γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να λειτουργούμε σε όφελος του αρρώστου και δε θα επιτρέψουμε να ξεκινήσει μία βιομηχανία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων.
Οι όποιοι εντεταλμένοι της Κυβέρνησης των Μνημονίων ας το ξανασκεφτούν.

(παραθέτουμε την επιστολή-καταγγελία των τριών συναδέλφων που εργάζονται στον Αξονικό Τομογράφο του Ασκληπιείου Βούλας).

Η 5μελής ΕΙΝΑΠ του Ασκληπιείου Βούλας
 ------------------------------------------------------------------------------------

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ

Προς την  5μελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ                                    ΒΟΥΛΑ 13.03.13

Το 2011 διαπιστώσαμε, άπαντες οι ιατροί του αξονικού τομογράφου, (πλην της συντονίστριας διευθύντριας), ότι αν και χρησιμοποιούσαμε κάποιο σκιαγραφικό εν τούτοις καταγραφόταν διαφορετικό στο βιβλίο περιστατικών του τμήματος και μάλιστα σε διαφορετική ποσότητα. Για το περιστατικό αυτό υποβάλλαμε αναφορά στο νοσοκομείο άπαντες οι ιατροί του τμήματος. πλην της συντονίστριας Διευθύντριας.
Το Νοσοκομείο απέστειλε τις αναφορές μας στο σώμα επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), το  οποίο διεξήγαγε ένορκη διοικητική εξέταση με θέμα τη λειτουργία του τμήματος αξονικού τομογράφου.
Το Σ.Ε.Υ.Υ.Π. υπέβαλε την από 17-2-2012 έκθεση ελέγχου του.
Στη συνέχεια το Σ.Ε.Υ.Υ.Π. κίνησε την πειθαρχική και την ποινική διαδικασία για την τοιαύτη συμπεριφορά της συντονίστριας διευθύντριας.
Συνεπεία αυτών, η συντονίστρια διευθύντρια θεώρησε «εχθρούς» όλους εμάς τους ιατρούς που υποβάλαμε αναφορές εναντίον της και η συμπεριφορά της όχι μόνο δε διορθώθηκε, αλλά η ίδια έχει αποθρασυνθεί εντελώς. Έτσι, καλούμαστε σχεδόν καθημερινά να απαντήσουμε σε έγγραφες αναφορές της για μικροπεριστατικά, τα οποία μάλιστα είναι παντελώς ψευδή και συκοφαντικά, όπως η καθυστέρηση στην εργασία μία φορά για μία ώρα (σημείωση: η ίδια έρχεται ως συντονίστρια διευθύντρια όποτε θέλει), για το αν «μάγκωσε» το πόμολο της πόρτας υπαιτίως στο τμήμα των ιατρών με αποτέλεσμα η ίδια να εισέλθει από το παράθυρο, κ.ά. χαμηλού επιπέδου και αισθητικής αντίστοιχα περιστατικά.
 Την ώρα δηλαδή που εμείς εργαζόμαστε ως ιατροί, με γνώμονα την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, σε γραφείο χωρίς παράθυρο με συνθήκες περασμένων αιώνων, όπου μας κλείνει μέσα και δεν αφήνει να εισέλθει κανείς, η ίδια από το γραφείο της ασχολείται με συγγραφή αναφορών, τις οποίες κοινοποιεί αρμοδίως, με σκοπό την δυσφήμιση της τιμής και της υπόληψής μας και με σκοπό να εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία εις βάρος μας. Να σημειωθεί, ότι εκτός των αμέτρητων αναφορών της εναντίον μας, ήδη έχουμε δεχθεί δύο αγωγές, δύο μηνύσεις και γενικώς «μοιράζει» στην κυριολεξία εξώδικα, καταγγελίες και αγωγές και σε άλλους κλινικούς ιατρούς του νοσοκομείου, που έτυχε να καταθέσουν εναντίον της, καθώς οι ασθενείς τους διέτρεχαν κίνδυνο.
Η καθημερινότητά μας είναι πραγματικά πολύ δύσκολη καθώς μας υβρίζει, όποτε έρχεται σε επαφή μαζί μας και όταν δεν υπάρχει κάποιος άλλος κοντά με χυδαίες εκφράσεις, μας απειλεί ότι θα εκδιωχθούμε από το λειτούργημά μας και ότι θα «μας εξαφανίσει», όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση –απειλή προ των εκλογών- λόγω των διασυνδέσεων της, καθώς είναι στέλεχος στο ανωτέρω κυβερνητικό κόμμα, (προσφάτως υποψήφια με την ΔΗΚΝΙ στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ) μας έχει αποδεκατίσει από τις εφημερίες, απαιτεί να γνωρίζει τα ρεπό και τις άδειές μας τρεις ημέρες πριν, κ. α. αμέτρητα περιστατικά.
 Ούτως, από τη στιγμή που για το καλό της ζωής και της υγείας των ασθενών καταθέσαμε εναντίον της, η ζωή μας στο νοσοκομείο και η εν γένει εργασιακή μας κατάσταση έχει επιδεινωθεί άρδην. Το απύθμενο θράσος της και η άνευ ορίων συμπεριφορά της όχι μόνο δεν τιμωρείται από τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά αντιθέτως πολλές φορές σαφώς συνεπικουρείται.
Συνεπακόλουθα, ενώ το Σ.Ε.Υ.Υ.Π. στην έκθεση ελέγχου του έχει δεχθεί ότι παρακωλύει το λειτούργημά μας, το νοσοκομείο εκκινεί Ε.Δ.Ε με αφορμή ψευδή και συκοφαντικά μικροπεριστατικά που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Το νοσοκομείο αρχικώς αναθέτει την εν λόγω Ε.Δ.Ε. σε συντονίστρια διευθύντρια  φίλη της (παράβαση της αρχής της αμεροληψίας), η οποία και ακυρώθηκε για παραβάσεις ουσιωδών τύπων της πειθαρχικής διαδικασίας.
Παρά τα κραυγαλέα και μεροληπτικά σφάλματα στη διαδικασία, ουδεμία ποινή απεδόθη στην διεξάγουσα την Ε.Δ.Ε. ιατρό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι στην εν λόγω Ε.Δ.Ε. εκλήθησαν μάρτυρες, που δεν κατέθεσαν, επειδή θα μας υπερασπίζονταν λέγοντας την αλήθεια, οπότε έκρινε ορθό η εν λόγω συντονίστρια της Ε.Δ.Ε. να αποσιωπηθούν. Στην εν λόγω Ε.Δ.Ε. παρόλα αυτά κληθήκαμε αμφότερες ορθώς να καταθέσουμε ως απλοί μάρτυρες και όχι ανωμοτί, καθώς τα μικροπεριστατικά του «πόμολου» και της καθυστέρησης αφορούσαν στον έτερο συνάδελφο ιατρό του τμήματος.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί το γεγονός, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου για μία ακόμη φορά μερολήπτησε εις βάρος μας, καθώς κατά την υπ’ αριθμ. 8η/27-6-2012 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, αποφασίστηκε μεν η ακυρότητα της διενεργηθείσης Ε.Δ.Ε. και η επανάληψή της από άλλο πρόσωπο, εν τούτοις όμως αποφάσισε την αποστολή ολόκληρου του φακέλου της διενεργηθείσης από την συντονίστρια διευθύντρια Ε.Δ.Ε. (πόρισμα, καταθέσεις, απολογία των διωκομένων κλπ) της άκυρης Ε.Δ.Ε. στον εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών για διερεύνηση τυχόν διαπραχθέντων ποινικών αδικημάτων.
Δηλαδή από τη μία μεριά ακυρώνουν μία παράνομη διαδικασία, από την άλλη όμως θεωρώντας, ότι μας «παγίδευσαν» σε μία ούτως ή άλλως παράνομη διαδικασία, όπου φαλκιδεύονταν τα δικαιώματά μας, μας «υποψιάζονται» για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και πριν την εκκίνηση εκ νέου της πειθαρχικής διαδικασίας απέστειλαν το φάκελο στον εισαγγελέα, πριν καν δηλαδή αποφανθούν πειθαρχικά και διοικητικά αν υπάρχει διάπραξη ποινικών αδικημάτων ή όχι. Η προφανής αντίφαση μεταξύ ακυρότητας και αποστολής, η οποία στην κυριολεξία «βγάζει μάτι» δεν έτυχε ομοφωνίας αλλά μειοψήφησαν (2) μέλη ενώ η απόφαση ελήφθη από τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων του Διοικητή, του αναπληρωτή Διοικητή και ενός μέλους που αντιπροσωπεύει το νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού.
Στη συνέχεια, αποφασίστηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1152/16-12-2012 απόφαση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας η ανάθεση διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης για τα ίδια περιστατικά από τον ιατρό - τομεάρχη Α’ χειρουργικού τομέα.
Ο εν λόγω διενεργών την Ε.Δ.Ε. από την πρώτη στιγμή έδειξε την μεροληψία του εις βάρος μας, καθώς τα έγγραφα βάσει των οποίων αποφασίστηκε η διεξαγωγή της Ε.Δ.Ε. αφορούσαν άπαντα στον έτερο ιατρό-επιμελητή Α’ του τμήματος αξονικού τομογράφου. Μόνο ένα από αυτά αναφερόμασταν και εμείς, ήτοι στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 9901/21-7-2011 αναφορά της συντονίστριας διευθύντριας του τμήματος, στην οποία απλώς αναφερόταν ότι η πρώτη από εμάς ευρισκόταν ενώπιον συγκεκριμένου περιστατικού μεταξύ των δύο συναδέλφων ενώ η δεύτερη από εμάς, ότι δήθεν αρνήθηκε να χορηγήσει έγγραφη διάγνωση σε ασθενή, χωρίς να κατονομάζεται μάλιστα ο ασθενής!!! (βλ. συννημένο 1)
Ο διενεργών την Ε.Δ.Ε. έκρινε, ότι υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ενοχής εις βάρος μας και μας κάλεσε ως ανωμοτί μάρτυρες στην εν λόγω ένορκη διοικητική εξέταση!!! Αξιοσημείωτο και το γεγονός, που δείχνει το μένος και την εμπάθεια της Διοίκησης του νοσοκομείου εις βάρος μας, είναι το ότι αν και η δεύτερη από εμάς απουσίαζε από το νοσοκομείο με αναρρωτική άδεια, μολαταύτα επέδωσε την κλήση της να καταθέσει ως ανωμοτί μάρτυρας στην εν λόγω Ε.Δ.Ε. στην οικία της και μάλιστα όχι με δικαστικό επιμελητή αλλά με επιμελητή του νοσοκομείου, ο οποίος μετέβη σε χώρο εκτός του νοσοκομείου. Το μένος του διενεργούντος την ΕΔΕ καταδεικνύεται και από το γεγονός, εκαλεσε έναν από εμάς δύο φορές, ήτοι στις 24/1/32013 και στις 30/1/2013 για να παραστεί την ίδια ημερομηνία δηλ. 31/1/2013 μολονότι τόσο αυτός όσο και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ουδέποτε είχαν αρνηθεί να παραστούν ενώπιόν του. Στη δε κλήση με αρ. πρωτ. ΕΜΠ 29/30-1-2013 μνημονεύονται ψεύδη και όχι φυσικά τόσο η ανάρμοστη προς το πρόσωπό μας συμπεριφορά της γραμματέως του του διενεργούντος την ΕΔΕ καθώς και η καθ΄υπαγόρευση γραπτή αναφορά της κλητήρος του νοσοκομείου για άρνηση παραλαβής εγγράφου, προφανώς για να δημιουργηθούν  εντυπώσεις.
Επιπρόσθετα, από μία πρώτη και γρήγορη εκτίμηση των ως τώρα καταθέσεων των μαρτύρων που έχει εξετάσει ο διενεργών την ΕΔΕ είναι καταφανή τα ακόλουθα:
α) ο τρόπος που τίθενται οι ερωτήσεις δεν έχουν σκοπό την ανεύρεση της αλήθειας αλλά στην ουσία υποδεικνύουν την απάντηση. Για το λόγο αυτό πολλές απαντήσεις είναι καταφατικά μονολεκτικές, δηλ. «ναι».
β) Οι καταθέσεις δεν αποτελούν προϊόν ελεύθερης βούλησης αλλά σε πολλά σημεία έχουν σβηστεί!!!
γ) Δικαίωμα πρότασης μαρτύρων έχουμε μόνο όσοι εξεταζόμαστε ανωμοτί και είμαστε διωκόμενοι  και όχι  η συντονίστρια Διευθύντρια.
Για τους ανωτέρω λόγους  έχουμε αιτηθεί την εξαίρεση του διενεργούντος την Ε.Δ.Ε.  για τους ανωτέρω αλλά και για άλλους λόγους, παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας απαντά μέσω του Διοικητικού Διευθυντή , ότι η αίτησή μας είναι νόμω και ουσία αβάσιμη, χωρίς δηλαδή να υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Το χειρότερο όλων είναι, ότι θεωρεί την καθόλα δίκαιη αίτησή μας καταχρηστική, ότι δηλαδή αντίθετα στα χρηστά ήθη διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
          Επίσης, αν και έχουμε αιτηθεί την εξαίρεση της συντονίστριας διευθύντριας από κάθε αξιολόγησή μας, καθώς έχει υποβάλει αμέτρητες αναφορές, αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και έγκληση εις βάρος μας, εν τούτοις το νοσοκομείο αρνείται να την εξαιρέσει και η εν λόγω συνάδελφος μας αξιολογεί π.χ. στην ετήσια αίτηση αξιολόγησης μας. Αντ’ αυτής οφείλει το νοσοκομείο να ορίσει για την αξιολόγησή μας το νόμιμο αναπληρωτή της, κάτι που ουδέποτε όχι μόνο έπραξε αλλά ούτε καν μας ενημέρωσε.
Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου κωφεύει και σε θέμα που έχουμε θίξει κατ’ επανάληψη τόσο εμείς αλλά και η ΕΙΝΑΠ, ήτοι τις συνθήκες εγκλεισμού μας στο γραφείο των ιατρών στο χώρο του αξονικού τομογράφου. Η συντονίστρια διευθύντρια εισερχόμενη στο χώρο του χειριστηρίου, πάντα κλείνει παρά τη θέλησή μας την πόρτα στο γραφείο των ιατρών ισχυριζόμενη, ότι δε μπορεί να εργαστεί διαφορετικά, δηλαδή αν έχουμε την πόρτα μας ανοιχτή. Αν και κατ’ επανάληψη έχουμε προβεί σε συστάσεις, τόσο στην ίδια τη συντονίστρια διευθύντρια όσο και στο Διοικητή του νοσοκομείου, ότι η πόρτα στο γραφείο μας πρέπει να είναι ανοιχτή γιατί δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός στο χώρο, δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου και πυροσβεστήρας, υπάρχει αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι αλλά και γενικότερα για λόγους υγείας και ακτινοβολίας δεν επιθυμούμε να εργαζόμαστε με την πόρτα κλειστή, κάθε φορά μας η συντονίστρια διευθύντρια του τμήματος μας κλείνει την πόρτα. Η Διοίκηση του νοσοκομείου αποφεύγει να λάβει θέση στο ζήτημα, παρά τις διαμαρτυρίες μας για τον εγκλεισμό μας και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας μας  αλλά και την επέμβαση της ΕΙΝΑΠ .
Ανακεφαλαιώνοντας, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας φαλκιδεύει συνεχώς τα δικαιώματά μας και ασκεί τα διοικητικά της καθήκοντα κατά προφανή παράνομο τρόπο για τους κάτωθι λόγους:
1) Μας κάλεσε να καταθέσουμε ανωμοτί ως μάρτυρες, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία βάσιμη υπόνοια περί της ενοχής μας.
2) Ακύρωσε μεν την Ε.Δ.Ε. εναντίον μας καθώς την έκρινε παράνομη αλλά στη συνέχεια απέστειλε όλο το φάκελο της παράνομης Ε.Δ.Ε. συμπεριλαμβανομένου του παράνομου και άκυρου πορίσματος στον εισαγγελέα με την «υποψία» τέλεσης ποινικών αδικημάτων και πριν ολοκληρωθεί η νέα Ε.Δ.Ε. εναντίον μας, πριν την υποβολή δηλαδή οποιουδήποτε πορίσματος εις βάρος μας.
3) Δεν εξαιρεί τη συντονίστρια διευθύντρια  από την αξιολόγησή μας παρά την αποδεδειγμένη γνώση της διοίκησης, ότι έχει υποβάλλει αμέτρητες αναφορές αλλά και μήνυση και αγωγή εναντίον μας και συνεχίζει να τη θεωρεί αμερόληπτη (!!!) σε σχέση με εμάς.
4) Δεν εξαιρεί τον διενεργούντα την Ε.Δ.Ε.  από το έργο αυτό, παρά το γεγονός, ότι από την πρώτη στιγμή με τις κλήσεις μας να καταθέσουμε ανωμοτί ως μάρτυρες δέχεται, ότι υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες περί της ενοχής μας αλλά και τα μεγάλα σφάλματα στα οποία έχει υποπέσει στη διαδικασία εις βάρος μας.
5) Επιδίδει την κλήση ανωμοτί στην οικία της δεύτερης από εμάς με υπάλληλο επιμελητή του νοσοκομείου και όχι με δικαστικό επιμελητή παρανόμως.
6) Παρά τις έντονες και επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας αποδέχεται παράνομες πράξεις της συντονίστριας διευθύντριας στο χώρο εργασίας μας και εργαζόμαστε σε συνθήκες «εγκλεισμού», αφού η συντονίστρια διευθύντρια κλείνει την πόρτα του γραφείου μας, μόλις εισέρχεται στον αμέσως προηγούμενο χώρο του χειριστηρίου και μας υποχρεώνει να εργαζόμαστε σε κλειστό «χώρο-κλουβί» που στερείται εξόδου κινδύνου, επαρκούς αερισμού και πυροσβεστήρα.
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ παράνομα, υπαίτια και με δόλο προσβάλλεται καθημερινά στο εν λόγω νοσοκομείο η υπόστασή μας ως ιατροί, καταβάλλουμε δε υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ασθενείς μας υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου διαρκώς μεροληπτεί εις βάρος μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ:
Ο διοικητής του Νοσοκομείου με  την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ. 19/18.01.2013 κάλεσε σε γραπτή απολογία τον Επιμελητή Α΄  επειδή δεν ενημέρωσε την Συντονίστρια Διευθύντρια του Αξονικού τομογράφου για την παροχέτευση υπεζοκοτικής συλλογής σε επειγουσα βάση ασθενούς σε ημέρα γενικής εφημερίας  .
       Στην προκειμένη περίπτωση, η ασθενής έχρηζε άμεσης παροχέτευσης και μάλιστα ο χρόνος ήταν απολύτως κρίσιμος για τη ζωή της ασθενούς κατ’ ομολογία τόσο δικής μου όσο και της κλινικού ιατρού, διευθύντριας Β’ Παθολογικής Κλινικής κας Καλογήρου.
      Το όλο θέμα ανέκυψε, όταν η διευθύντρια Β’ Παθολογικής Κλινικής κα Καλογήρου έστειλε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8737/13-7-2012 ευχαριστήρια επιστολή. Η συντονίστρια διευθύντρια του τμήματος αξονικού τομογράφου,  εμφανώς ενοχλημένη που κάποιος έστειλε συγχαρητήρια επιστολή απαντά με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8922/17-7-2012 έγγραφο της στην κα Καλογήρου ως εξής «ο κάθε εργαζόμενος και ιδιαίτερα ο γιατρός υποχρεώνεται να εκπληρώσει το καθήκον του χωρίς να προσδοκά ευχαριστίες. Η έκδοση και κοινοποίηση εγγράφου, με αφορμή την εκκενωτική παρακέντηση που διενεργήθηκε στο τμήμα του αξονικού τομογράφου αντιστρατεύεται την παραπάνω  αρχή».
          Επίσης ο διοικητής  με τη υπ αριθμόν  ΕΜΠ  50 της 23/ 11/12  απόφασή του   επιβάλλει την ποινή της γραπτής επίπληξης   στον Επιμελητή Α΄  για έγγραφο που αφορούσε ρεπό  από εφημερία που προωθήθηκε  στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου εν αγνοία του μετά από εντολή της Συντονίστριας Διευθύντριας.
          Σαν να μη φθάνουν όλα αυτά στις 12/03/13 μαθαίνουμε ότι στην  τελευταία συνεδρίαση  του διοικητικού συμβουλίου του νσοκομείου ότι έχει αποφασιστεί ενός μήνα στέρηση μισθού στο επιμελητή Α του αξονικού με άγνωστο λόγο και τους παράγοντες της διοίκησης να φαίνονται θορυβημένοι όχι επι της ουσίας αλλά για το πως διέρευσε η απόφαση.

ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ 1
Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο αυτό, με τίτλο «καταγραφή γεγονότων», γινόταν  αναφορά στο όνομά της πρώτης από εμάς (παράγραφος 2), όπου αναφέρονταν τα κάτωθι:«Στις 20-7-2011 ο ως άνω αναφερόμενος συνάδελφός μου απαγόρευσε να εισέλθω στο χώρο των διαγνώσεων, παρεμποδίζοντας την είσοδό μου κρατώντας με το χέρι του από την έσω πλευρά της πόρτας το πόμολο. Στη συνέχεια ζήτησα από την κα Γαλάνη να ανοίξει την πόρτα και εκείνη αντ’ αυτού με ερώτησε γιατί ήθελα να εισέλθω».Στο ίδιο έγγραφο υπήρχε και η μοναδική αναφορά στη δεύτερη από εμάς που είναι η κάτωθι: «Στις 18-7-2011 ο εν λόγω συνάδελφος  και η κα Μπαλανίκα, αρνήθηκαν να δώσουν έγγραφη διάγνωση σε ασθενή, επικαλούμενοι το γεγονός ότι εγώ είχα αναλάβει την εξέταση». Στις λοιπέςπαραγράφους αναφερόταν σε γεγονότα σχετικά με τον έτερο ιατρό του τμήματος. Επίσης το εν λόγω κείμενο στον τίτλο του αναφέρεται στην «αντιδεοντολογική και προσβλητική συμπεριφορά» μόνο του άλλου συναδέλφου και όχι στη δική μας.
          Επιπρόσθετα, από μία πρώτη και γρήγορη εκτίμηση των ως τώρα καταθέσεων των μαρτύρων που έχει εξετάσει ο διενεργών την ΕΔΕ είναι καταφανή τα ακόλουθα:
α) ο τρόπος που τίθενται οι ερωτήσεις δεν έχουν σκοπό την ανεύρεση της αλήθειας αλλά στην ουσία υποδεικνύουν την απάντηση. Για το λόγο αυτό πολλές απαντήσεις είναι καταφατικά μονολεκτικές, δηλ. «ναι».
          Χαρακτηριστικά αναφέρω την από 27-11-2012 ένορκη έκθεση εξέτασης μάρτυρα της κας Κ, όπου η ερώτηση τίθεται ως εξής «Η συντονίστρια Διευθήντρια του αξονικού τομογράφου  αναφέρει στην κατάθεσή της ότι τα έγγραφα υπ’ αριθμ. 1001/24-1-2011 και το έγγραφο με ημερομηνία 8.2.2011 και με 2892/28.2.2011, τα οποία σας επιδεικνύω (σύνολο 3), τα οποία αναφέρουν το όνομά σας, δεν έχουν υπογραφεί από εσάς και η υπογραφή, η οποία έχει τεθεί στο όνομά σας είναι πλαστή. Τί έχετε επ’ αυτού να σχολιάσετε;». Για να λάβει την απάντηση «Αυτό είναι αλήθεια…».
Αναφέρει δηλαδή στη μάρτυρα όλο το ιστορικό, γνωστοποιεί τι έχει καταθέσει η συντονίστρια Διευθήντρια του αξονικού  στην κα Κ (έχουν άριστες σχέσεις, όπως ομολογούν στις καταθέσεις τους και η συνεργασία τους ήταν άψογη!!!), ώστε αυτή μετέπειτα να μπορέσει να επιβεβαιώσει πλήρως την συντονίστρια Διευθήντρια του αξονικού  και να μην υποπέσει σε καμία αντίφαση. Μάλιστα επιδεικνύει στη μάρτυρα τα έγγραφα, προκειμένου να θυμηθεί (…κατασκευάσει) τα πάντα και να καταθέσει, ότι και η διώκτριά μας. Υπενθυμίζουμε, ότι και οι δύο κυρίες ζητούν την ποινική μου δίωξη για κάποια θέματα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών ενώ επιπρόσθετα η συντονίστρια Διευθήντρια του αξονικού  έχει ήδη καταθέσει αγωγή εναντίον μου και αμέτρητες αναφορές. Άραγε πόσες έπονται ακόμα;
Γίνεται δηλαδή αντιληπτό, ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος στη μέχρι τώρα διαδικασία που ορίζει ότι ο μάρτυρας πρέπει να μη διακόπτεται κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, όταν δεν εξέρχεται από το θέμα. Μόνο μετά την περάτωση της κατάθεσης του μάρτυρα και εφόσον παρουσιάζεται η ανάγκη της συμπλήρωσής της, επιτρέπεται η υποβολή ερώτησης σε αυτόν.
Αντιθέτως, στην προκειμένη περίπτωση, όχι μόνο οι μάρτυρες δεν καταθέτουν εξαρχής όσα γνωρίζουν, ώστε να τεθούν μετέπειτα οι ερωτήσεις από τον διενεργών την Ε.Δ.Ε., αλλά αντιθέτως υποβάλλονται σχεδόν όλοι σε «υποβλητικές ερωτήσεις», οι οποίες  απαγορεύονται . Γενικότερα, με τον τρόπο που απευθύνει ο διενεργών την Ε.Δ.Ε. τις ερωτήσεις υποβάλλεται ο μάρτυρας να απαντήσει σύμφωνα με την επιθυμία του και τον υποβοηθά σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην υποπέσει σε καμία αντίφαση και να στηριχθούν οι βάσιμες υπόνοιες και οι ενδείξεις της ενοχής μας, ώστε να μετατραπούν αυτές αργότερα σε κατηγορίες.
Ενημερώνει δε τον ένα μάρτυρα ως προς την κατάθεση του άλλου, ώστε να αποφύγουν τις «παγίδες». Έτσι, ενημερώνει την κα Κ  για την κατάθεση της συντονίστριας Διευθήντριας του αξονικού, ώστε να συμφωνήσει μαζί της. Ενημερώνει επίσης την κα Κ για την κατάθεση άλλου μάρτυρα και την επιτόπια παράστασή της ενώπιόν του, για να λάβει την απάντηση, ότι «Για μένα αυτό είναι ψέμα». Πέρα από τη σύνθεση της προτάσεως που είναι πασιφανές, ότι ψεύδεται η κα Κ, το οποίο  δεν είναι δυνατό να τίθενται ερωτήσεις με αυτόν τον τρόπο, ήτοι υποβλητικό και να γνωστοποιεί στην ανεκδιήγητη αυτή μάρτυρα ποιος καταθέτει τι. Είναι μαθηματικώς βέβαιο, ότι αν την ενημέρωνε για το ίδιο περιστατικό, ότι το είχε καταθέσει η Διευθήντρια η κα Κ θα απαντούσε «Για μένα αυτό είναι αλήθεια» (!!!).
β) Οι καταθέσεις δεν αποτελούν προϊόν ελεύθερης βούλησης αλλά σε πολλά σημεία έχουν σβηστεί!!! Έτσι, όταν η συντονίστρια Διευθήντρια του αξονικού  καταθέτει στην από 2-11-2012 έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα στη σελ. 3 υπάρχουν τρεις γραμμές, στις οποίες έχουν σΒηστεί από τον διεξαγοντα την Ε.Δ.Ε.. Έτσι, έχω πλέον σχηματίσει την πεποίθηση, ότι η συντονίστρια Διευθήντρια  με διαλογική συζήτηση κατέθεσε τα όσα κατέθεσε, αφού επιβεβαίωνε το περιεχόμενο αυτών και όχι αυθορμήτως. Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα, δουλειά του διενεργούντος την Ε.Δ.Ε. είναι όχι η καταγραφή μόνο όσων θέλει ο μάρτυρας αλλά ακριβώς αυτών που καταθέτει, χωρίς να έχει κανείς δικαίωμα επέμβασης στο αρχικό κείμενο, πολλώ δε μάλλον να τίθενται διορθώσεις, να σβήνεται το περιεχόμενο ή να υπάρχει διορθωτικό υγρό. Το αυτό συμβαίνει και στην από 9-11-2012 έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα της κας Θ., όπου έχει σβηστεί επίσης το περιεχόμενο στη δεύτερη παράγραφο του ανωτέρω εγγράφου, όπου μάλιστα αλλάζει πλήρως το περιεχόμενο. Γίνεται καταφανές δηλαδή ότι ο διεξαγοντα την Ε.Δ.Ε. ήταν σε συνεννόηση με τους μάρτυρες (οι οποίοι όλως τυχαίως στηρίζουν τη μόνιμη διώκτριά μας  και επιβεβαιώνουν τις υπόνοιες ενοχής)!!!
γ)Δικαίωμα πρότασης μαρτύρων έχουμε μόνο όσοι εξεταζόμαστε ανωμοτί και είμαστε διωκόμενοι  και όχι η η συντονίστρια Διευθήντρια. Παρά ταύτα τόσο στη σελίδα 6 όσο και στη σελίδα 8 της από 2-11-2012 έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα προτείνει μάρτυρες , που ως εκ θαύματος εξετάζονται και οι δύο λίγες ημέρες μετά. Αναρωτιέμαι, γιατί δε διεξάγει την εν λόγω Ε.Δ.Ε. ή ίδια η συντονίστρια Διευθήντρια ; Χαίρομαι δε που γίνονται σεβαστά τα όποια δικαιώματά της  λυπούμαστε δε που καταστρατηγούνται τα δικά μας.
ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ
Γ. ΓΑΛΑΝΗ
Α. ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ
G. HESKETH