Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ …

ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ …
Από Α.Ρ.Σ.Ι. 5-5-11
Κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «υπερβολική» την χτεσινή ανακοίνωση της Α.Ρ.Σ.Ι. για τον διορισμό του κ. Μερκούριου Μποδοσάκη σαν 12ου «σοφού» στην «Επιτροπή Εκπαίδευσης» του υπουργείου.
Και όμως … πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της σχετικής υπουργικής απόφασης, ανακοινώθηκε καταγγελία και από την άλλη επιστημονική εταιρεία γενικής ιατρικής που μιλά ανοικτά για «σκάνδαλο», «νεποτισμό» «ευνοιοκρατία» κλπ.
Και όλα αυτά για μια επιτροπή που υποτίθεται ότι ολοκλήρωσε το έργο της από τις 17-4-11, όταν ανακοίνωσε το κατάπτυστο πόρισμα – προσχέδιο νόμου (για το οποίο το υπουργείο έσπευσε να μας ρίξει «στάχτη στα μάτια» ότι δεν πρόκειται να το προωθήσει τους επόμενους μήνες …)
04/05/2011
Επιστολή διαμαρτυρίας του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών (ΕΚΟΓΕΝΙΑ)
κ. Γενικέ Γραμματέα
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι διευρύνατε, με απόφασή σας (ΔΥ1δ/Γ.Π/οικ. 30799/17-3-2011) κατά ένα μέλος την επιτροπή Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και αναπληρωτή του τον Γενικό Γραμματέα της ίδιας Εταιρείας.
Ουδέποτε, κύριε Γενικέ, στην ιστορία του Ε.Σ.Υ. έχει υπάρξει τέτοια σκανδαλώδης προτίμηση σε Επιστημονική Εταιρεία, άραγε γιατί δεν συμπεριλάβατε, με αυτό το σκεπτικό, τους Προέδρους επιστημονικών εταιρειών άλλων ειδικοτήτων;
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής συμμετέχουν με την ιδιότητα τους ως γιατροί του ΕΣΥ ή/και των θέσεων τους στα Πανεπιστήμια της Χώρας. Δεν γνωρίζαμε, μέχρι σήμερα κ. Γενικέ, ότι η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής, αποτελεί θεσμικό όργανο του ΕΣΥ.
Λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε αυτή την ευνοιοκρατική συμπεριφορά η οποία λίγο απέχει από τον νεποτισμό και η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα διαύγειας που διακηρύσσει αυτή η Κυβέρνηση.
Σας έχουμε ήδη δηλώσει ότι επιθυμούμε να είμαστε αρωγοί στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αυτή η συμπεριφορά δεν συμβάλλει καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πηγή Περδικάκη Σπύρος Μάρκου


Υ.Γ. Το προεδρείο της … «ανταγωνιστικής» εταιρείας έχει κάνει ένα λάθος. Η απόφαση διορισμού του κ. Μ.Μ. είναι η ΔΥ1δ/Γ.Π.οικ. 48147/2 -5 -2011.

Για την αντιγραφή,

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών