Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ 10/3/2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ 10/3/2011
Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ αξίζει κανείς να σταθεί στα εξής:
1)Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία πρόταση της ΠΑΣΚ να πάμε σε διάλογο με το Υπουργείο φυσικά χωρίς τη βάση των 12 σημείων. Κατά ψήφισε η ΑΡΣΙ, η Πανεπιστημονική, η ΔΗΚΚΙ και η ΑΙΚ, υπέρ η ΠΑΣΚ και αποχή!!! η ΔΗΑΡΙ (Κουβέλης-παρεμπιπτόντως κάνουν αύριο ημερίδα για την Υγεία με ομιλητή εκτός των άλλων τον Μόσιαλο! ) και η ΚΙΑΝ (Ομοιοπαθητικοί). Το ΔΣ επιμένει για άλλη μια φορά στα 12 σημεία
2) Παρά τις απόφάσεις της κατάληψης και της μεγάλης πανιατρικής συγκέντρωσης της 27/2/2011 στο President που κατέληξε σε συγκεκριμένη λογική κλιμάκωσης του αγώνα η πλειοψηφία (ΔΗΚΚΙ) επιμένει μόνο στο μέτρο της (ατομικής) καταγγελίας της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ και στην πληρωμή με ΑΠΥ αντί για χαρτάκι. Η ΑΡΣΙ διαφωνεί σε αυτήν τη λογική απαξίωσης της ανάγκης συνολικής μετωπικής σύγκρουσης και ανατροπής της Χούντας κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ μαζί με το λαικό κίνημα και θα προτείνει αύριο στη ΓΣ του ΠΙΣ τα παρακάτω:
- Καταγγελία όχι μόνο της προδοτικής στάσης Καλοκαιρινού-ΠΑΣΚ στο διάλογο-παρωδία του Λοβέρδου 3 μέρες ματά τη λήξη της κατάληψης αλλά και της συνολικότερης στάσης του ΠΙΣ που βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης και βάση πλάτη στο ΔΝΤ και την ΕΕ. Διαχωρίζουμε απόλυτα τη θέση μας από την άνευ ουσίας , γνωστή ενδοπαραταξιακή αντιπαράθεση της ΔΗΚΚΙ-ΝΔ.
-Προτείνουμε η ΓΣ του ΠΙΣ να υιοθετήσει το πλαίσιο των 12 σημείων και να καταλήξει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που θα περιλαμβάνει σειρά από κινήσεις –δράσεις σε νοσοκομεία , ΙΚΑ , αυτοαπασχολούμενους και ταμειακούς γιατρούς που θα κορυφωθούν σε 48ωρη πανιατρική-πανελλαδική απεργία στις 23-24/3 (υπάρχει ανάλογη προσπάθεια και σε άλλους χώρους) με συγκέντρωση-ΚΑΤΑΛΗΨΗ στον ΟΠΑΔ στις 23/3με αίτημα την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων- να καλέσουμε εκεί και τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΠΑΔ και μεγάλη συγκέντρωση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 24/3
- Τέλος δύο σημαντικές αποφάσεις του ΔΣ στις 3/3/2011:
Σχετικά με το άθλιο και πρωτοφανές άρθρο Μουτσόπουλου στο ΒΗΜΑ της 20/2 σχετικά με το ιατρικό κίνημα το ΔΣ προχώρησε σύμφωνα και με απόφαση της πανιατρικής συγκέντρωσης της 27/2 στην ιστορική απόφαση να ανοίξει πειθαρχικός φάκελος για τον καθηγητή Μουτσόπουλο προκειμένου να διερευνήσει τυχόν παράβαση κανόνων της ιατρικής δεοντολογίας.
Επίσης σχετικά με την παρέμβαση της γνωστής εταιρίας Διευθυντών ΕΣΥ (Μαρουδιάς) αποφάσισε τη δημοσίευση σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, απάντησης του ΔΣ του ΙΣΑ που θα στηρίζεται στη λογική του κλίματος της κατάληψης και θα αποκαλύπτει το ρόλο των προνομιακών συνομιλητών της κυβέρνησης.