Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ- ΑΘΛΙΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ!!!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ- ΑΘΛΙΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 19-12-10

Μετά την γνωστή πλέον δήλωση του υπουργού υγείας Λοβέρδου ότι από το 2011 σταματάνε οι προσλήψεις νέων ιατρών στο ΕΣΥ καθώς εφαρμόζεται και στον χώρο της υγείας το προβλεπόμενο από το μνημόνιο “5 φεύγουν-1 έρχεται” , μία ανακοίνωση προκήρυξης από το ΚΕΕΛΠΝΟ έρχεται να ολοκληρώσει το παζλ. Η πλήρης ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας των νέων ιατρών είναι γεγονός απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με ημερομηνία 14122010 (θυμηθείτε είναι η μέρα που συζητιόταν το πολύκροτο νομοσχέδιο Κατσέλη για τα εργασιακά στη Βουλή), προκηρύσσει σχεδόν 60 θέσεις γιατρών σε νοσοκομεία της Ελλάδας που θα προσλαμβάνονται με διετή σύμβαση και μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκμεταλλευόμενο την περσινή “εμπειρία” του, όταν με πρόσχημα την πανδημία της γρίππης προσλάμβανε 23 ιατρούς σε ΜΕΘ με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Δεν προσλαμβάνει μόνο ιατρούς ΜΕΘ αλλά και ιατρούς όλων των ειδικοτήτων πλέον (καρδιολόγους, αναισθησιολόγους, ψυχιάτρους κλπ) με τις γνωστές κατάπτυστες σχέσεις (μπλοκ απόδειξης υπηρεσιών) που καταδικάστηκαν πέρυσι από το σύνολο των συνελεύσεων και των συνδικαλιστικών οργάνων του νοσοκομειακού κινήματος. Λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι του υπουργείου πραγματοποιεί την μεγαλύτερη αλλαγή στο καθεστώς εργασιακών σχέσεων των ιατρών του ΕΣΥ απο ιδρύσεώς του.
Είναι προφανές ότι απο εδώ και στο εξής προσανατολίζονται σε αυτόν τον τύπο γιατρού και εργαζόμενου στο ΕΣΥ, κομμένο και ραμμένο στην λογική της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας των νοσοκομείων. Δεν υπάρχουν μόνιμοι γιατροί-επιμελητές ,ούτε καν επικουρικοί, αλλά γιατροί που θα προσλαμβάνονται για να καλύπτουν τρύπες , με πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα και χωρίς ασφάλιση, και βέβαια χωρίς προοπτική στο ΕΣΥ. Η επαίσχυντη κατάσταση που ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα και σε όλες σχεδόν τις ιδιωτικές κλινικές, μεταφέρεται πλέον και στο ΕΣΥ. Με δυό λόγια επίσημα ανασφάλιστη, μαύρη εργασία ιατρών είναι αυτή που θα καλύπτει πλέον τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε ιατρικό προσωπικό. Πρόκειται για ΣΚΑΝΔΑΛΟ και για ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που προσπαθεί να περάσει η ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ σε προφανή συντονισμό με το υπουργείο υγείας μέσα στα Χριστούγεννα.
Αντί λοιπόν το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας που αναδεικνύονται όλο και περισσότερο με την πολιτική του μνημονίου και την αύξηση της φτώχειας,, αντί να μας απαντήσει στο φιάσκο με τα εμβόλια της περίφημης πανδημίας που δεν ήρθε ποτέ εκθέτωντας ανεπανόρθωτα τους επιστημονικούς ογκόλιθους (!!!) που μέσα από πολύπλοκα στατιστικά σχήματα καλύπτανε τις ανάγκες κάποιων για κέρδη, αντί να μας απαντήσει στα αίτια και τις ευθύνες που προκάλεσαν τον πρόσφατο θάνατο συνανθρώπων μας από τον ιό West Nile, ασχολείται με το πως θα βάλει την ταφόπλακα στην εργασιακή προοπτική των νέων ιατρών.
Τα ερωτήματα είναι αμείληκτα προς τους κυρίους Σαρόγλου και Λοβέρδο. Αποδεικνύεται επιπλέον ότι οι πιο μαύρες πολιτικές έχουν περάσει μέσα από το γκεμπελικής έμπνευσης σύνθημα των “έκτακτων αναγκών”. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι πέρυσι υπήρχαν τέτοιες ανάγκες λόγω της επαπειλούμενης πανδημίας, φέτος τι είναι αυτό που σας οδηγεί σε αυτή την προκήρυξη; Η κυβέρνησή σας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν απέλυσε πέρυσι συμβασιούχουςμε πρόσχημα την κατάργηση αυτών των σχέσεων εργασίας,; Σήμερα τις περνάτε όχι μόνο από την πίσω πόρτα αλλά και πολύ χειρότερες από οτιδήποτε ίσχυε έως τώρα.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ!

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών