Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απόφαση γεν συνέλευσης εργαζομένων νοσ. Νίκαιας 28-6-10

Προς Διοίκηση Νοσοκομείου
Διοίκηση 2ης ΥΠΕ
Διευθύνσεις υπηρεσιών νοσοκομείου
Υπεύθυνους τμημάτων και κλινικών
Συντονιστές διευθυντές ιατρούς
Διευθυντές τομέων και διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας
Επιστημονικό Συμβούλιο




ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Νίκαια, 28/6/2010

1. Ενώ η κινητοποίηση των εργαζόμενων του νοσοκομείου (επίσχεση εργασίας όλου του προσωπικού) συνεχίζεται με σχεδόν καθολική συμμετοχή εδώ και σχεδόν 40 μέρες, καμία ανταπόκριση δεν υπάρχει από τους κυβερνητικούς υπεύθυνους για το στοιχειώδες και αυτονόητο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών. Συγκεκριμένα :
- Η υπουργική απόφαση για την κάλυψη του ελλείμματος του κονδυλίου εφημεριών ιατρών μηνός Μαρτίου έχει δημοσιευθεί από 2/6/2010. Επίσης από 15/6/2010 υπάρχουν δημόσιες δεσμεύσεις τόσο από την ίδια την υπουργό όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι το θέμα έχει οριστικά λυθεί (συμπεριλαμβανομένου του ποσού 25000 ευρώ που είχε περικοπεί από τους διευθυντές). Με έκπληξη σήμερα, 13 μέρες μετά μαθαίνουμε ότι το ποσό της υπουργικής απόφασης 2/6/10 ήταν «δεσμευμένο» από το υπουργείο οικονομικών ως την περασμένη Παρασκευή 25/6/2010 (!!!), ενώ επίσης η διοίκηση μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει την από 15/6/2010 δέσμευσή της για κάλυψη του υπολειπόμενου ποσού (25000) που αφορά τους διευθυντές (!!!!).
- Η νέα υπουργική απόφαση για κάλυψη των ελλειμμάτων εφημεριών ιατρών μηνών Απριλίου και Μαρτίου 2010 που υποτίθεται (πάλι σύμφωνα με ανακοίνωση σε επίσημη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ στις 15/6) δεν έχει υπογραφεί ακόμα.
- Η υπουργική απόφαση για την διόρθωση των περικοπών μηνών ως Απρίλιο για το λοιπό προσωπικό πλην γιατρών που έχει ανακοινωθεί εδώ και 20 μέρες, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα γιατί … πρέπει να εκδοθεί ΦΕΚ (!!!!).
Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη για την συνέχιση της επίσχεσης βρίσκεται στους κυβερνητικούς υπεύθυνους. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων σε όλους, γιατί αποτελεί στοιχειώδη όρο επιβίωσης και αξιοπρέπειας.
2. Καλούμε την Πέμπτη 1/7/10 στις 11πμ στο Αμφιθέατρο τόσο τον κ. διοικητή του νοσοκομείου όσο και την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ να δώσουν εξηγήσεις μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους στη νέα γενική μας συνέλευση για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση.
3. Συμμετέχουμε στην απεργία 29/6/2010, προσυγκέντρωση 10.30 μμ στο Μουσείο (Μάρνη και Πατησίων).
4. Με αιχμή τα θέματα που αφορούν :
- Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
- Τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου σε προσωπικό, υλικά και υλικοτεχνική υποδομή, θέματα για τα οποία ολοκληρώνεται η σχετική καταγραφή από το επιστημονικό συμβούλιο.
-Την καθολική αντίθεση του συνόλου των υγειονομικών στο προσχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «περί αναβάθμισης του ΕΣΥ» που οδηγεί στην κατάρρευση και στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
προχωράμε την Τρίτη 6/7/2010 στις 1μμ σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας – λαϊκή συνέλευση στην πλατεία έξω από την πύλη του νοσοκομείου, στην οποία καλούμε όλους τους βουλευτές, δημάρχους και άλλους εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις περιοχές που κυρίως εξυπηρετεί το νοσοκομείο. Η υπόθεση της δημόσιας, δωρεάν, σύγχρονης περίθαλψης αφορά όλους.
Στη συγκέντρωση αυτή καλούμε και την ίδια την υπουργό υγείας για να ακούσει την αγωνία μας και τις απόψεις μας, με δεδομένο ότι 27/5/2010 έχει δεσμευθεί ότι εντός 15θημέρου θα ερχόταν επί τόπου στο νοσοκομείο για να πάρει θέση για τα προβλήματά του, ακόμα μία δέσμευση που δεν υλοποιήθηκε.
Για την προετοιμασία της εκδήλωσης οργανώνουμε καθημερινές εξορμήσεις ενημέρωσης των πολιτών πέριξ του νοσοκομείου.


Νέα γενική συνέλευση Πέμπτη 1/7/2010 ώρα 11πμ στο Αμφιθέατρο.