Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 3/5/2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 3/5/2010


Σε ανεξάρτητο site (indymedia) αναρτήθηκε το εξής :
--------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΑ LIDL ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΜΩΤΗ, ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΝ ΕΚΚΟΛΑΨΕΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Περίληψη:
Διαπλοκή ολκής μεταξύ κυβέρνησης και ξένης κακόφημης πολυεθνικής.

Άρθρο:

Μετά τη SIEMENS και τη FERROSTAAL, η οποία καταδικάστηκε χθες από την Εισαγγελία Μονάχου με βαρύ πρόστιμο, για τον παράνομο χρηματισμό ελλήνων αξιωματούχων στην προμήθεια ακατάλληλων υποβρυχίων προς το Ελληνικό Δημόσιο, και τρίτη γερμανική εταιρεία, η διαβόητη πολυεθνική λιανικών πωλήσεων LIDL, ετοιμάζεται να μπει το προσεχές διάστημα στον χορό των σκανδάλων διεθνούς εμβέλειας, με σημείο την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές μέσα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον η εν λόγω εταιρεία (σε συνεργασία με γνωστό γαλλικό πολυεθνικό όμιλο Supermarket) «πιέζουν αφόρητα», στην κυριολεξία «πνίγουν», σύμφωνα με τα λεγόμενα του παράγοντα, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης να τους εκχωρήσουν αθόρυβα, με αιφνιδιαστικές φωτογραφικές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, δικαιώματα επί της χορήγησης φαρμάκων προς τους έλληνες ασθενείς.
Στην προσπάθειά τους αυτή, τα εν λόγω πολυεθνικά συμφέροντα φαίνεται να έχουν τη «σκιώδη» στήριξη κάποιων κοινοτικών παραγόντων και παραγόντων των χωρών προέλευσής τους, ευελπιστώντας να πετύχουν τους στόχους κρύβοντάς τους μέσα στον χυλό των μέτρων που ετοιμάζονται να επιβληθούν στην Ελλάδα για τη χορήγηση ξένης βοήθειας.
Και αυτό γιατί ούτε στις χώρες τους, ούτε και σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης έχουν κατορθώσει κάτι τέτοιο.
Η Ελλάδα όμως αποτελεί «ιδανική περίπτωση για πειραματισμούς» λόγω της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται διεθνώς, κάτι που για τους εμπνευστές του εγχειρήματος σημαίνει πω ό,τι είναι να γίνει «θα γίνει ή τώρα και στη χώρα μας ή ποτέ και πουθενά».
Ο λόγος της ευλαβικής μυστικοπάθειας των LIDL στο θέμα, το οποίο κινείται υπογείως εδώ και αρκετούς μήνες, έχει να κάνει με τις σοβαρές ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος, καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τις πρόσφατες αποφάσεις Ανωτάτων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, η χορήγηση των φαρμάκων (συνταγογραφούμενα και μη) αποτελεί χώρο «Επιτακτικού Δημοσίου Συμφέροντος» στο έδαφος της Ε.Ε.
Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, επιφυλάσσεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους φαρμακοποιούς με απόλυτη επαγγελματική ανεξαρτησία στην ιδιοκτησία και διαχείριση των σημείων χορήγησης (βλ. Φαρμακεία), για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Τα παραπάνω όμως φαίνεται ότι δεν εμποδίζουν την εν λόγω εταιρεία, η οποία στο παρελθόν έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των Αρχών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για παράνομες πρακτικές και μάλιστα ενίοτε κακουργηματικής φύσεως, να καταστρώνει τα σχέδιά της εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία της εποχής με την αδυναμία που εμφανίζει η Ελλάδα διεθνώς λόγω της δεινής δημοσιονομικής θέσης της, παράδειγμα το οποίο, όπως αναφέρεται «θα ανοίξει στη χώρα μας την όρεξη και σε άλλα συμφέροντα».
Το σχέδιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά την ψήφιση «τροπολογίας», τις προσεχείς μέρες, η οποία πρακτικά θα ανοίγει την πόρτα για δραστηριοποίηση χώρων χορήγησης φαρμάκων σε σημεία εκτός Φαρμακείων και Νοσοκομείων, ενώ σε αυτό εμπλέκονται, σύμφωνα με την πηγή, κάποιοι πολύ υψηλά ιστάμενοι κυβερνητικοί παράγοντες, μέχρι και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.
Η πίεση προς αυτούς, με άγνωστα μέχρι στιγμής ανταλλάγματα, είναι έντονη, ενώ σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μυστική συνάντηση για το θέμα έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Απριλίου το πρωί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της φόρμουλας μέσω της οποίας θα μπορούσε το σχέδιο να πραγματοποιηθεί, καθώς το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και παράνομο σε όλη σχεδόν την Ευρωζώνη.
Μία τέτοια συνομωτική κίνηση είναι αναμενόμενο ότι θα ξεσηκώσει σφοδρότατες αντιδράσεις στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες, τόσο σε νομοθετικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο και σε επίπεδο οργανώσεων ασθενών και πολιτών, ενώ το βέβαιο είναι ότι απώτερος σκοπός είναι η «δημιουργία προηγούμενου που θα σταματηθεί φυσικά, μετά τις πρώτες προσφυγές, αλλά δύσκολα θα ξεθεμελιωθεί εκ των υστέρων, αν προλάβει να λειτουργήσει έστω και σε μικρή έκταση».
Η απώτερη προσδοκία είναι η σταδιακή εξαγωγή του και στις υπόλοιπες χώρες της Ηπείρου, κάτι για το οποίο η χώρα μας προσφέρεται αυτή τη στιγμή ως ο ιδανικός «αδύναμος κρίκος», καθώς «τέτοια ακραία πειράματα έχουν ελπίδα μόνο σε ασταθή περιβάλλοντα σαν αυτά στο οποίο δείχνει να βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα που εμφανίζει σημάδια λατινοαμερικανοποίησης».
Εναλλακτικό σενάριο στο παραπάνω θεωρείται η χρήση νομικίστικων και αθέατων τεχνασμάτων στην υλοποίησή του, στην κατασκευή των οποίων φαίνεται να προΐσταται γνωστός οικονομολόγος υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει εκφράσει τις σοβαρές αντιρρήσεις του στο θέμα παρουσιάζοντας Διεθνείς Μελέτες σύμφωνα με τις οποίες, στις ελάχιστες περιπτώσεις που επιχειρήθηκε τέτοιο εγχείρημα στον διεθνή χώρο, προκάλεσε την ανεξέλεγκτη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εμφάνισης παρενεργειών και θανάτων ανυποψίαστων πολιτών, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι Αλυσίδες Λιανικής Πώλησης προωθούν τα προϊόντα τους, κάτι που, όπως έχει αναφέρει, καμία νομοθεσία παγκοσμίως δεν έχει καταφέρει να ελέγξει.
Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις και μάλιστα σύντομα...
Προσωπικά πάντως, αν γίνει κάτι τέτοιο, μαζί με τόσα άλλα που απειλούν να γίνουν σε μισθούς και συντάξεις, με βλέπω να παίρνω τους γονείς μου και να μαζεύω τις βαλίτσες μου για μετανάστης...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ …

ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΙΓΜΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ «ΠΟΛΥ» κ. ΤΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΜΕΙΩΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑ 30%, ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» …

Τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι –μέχρι τώρα- λαλίστατες κ.κ. Ξενογιαννακοπούλου και Γεννηματά ;

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !
48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ Τρίτη και Τετάρτη 4 και 5 Μάη – όλοι στα συλλαλητήρια
Πέμπτη 6 Μάη 12.30 μμ συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας.