Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Απόφαση γενικής συνέλευσης γιατρών Γ.Ν. Νίκαιας 16/2

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ
Δευτέρα 16/2/2009

Επιμένουμε στην κύρωση από τη Βουλή της κλαδικής σύμβασης ΟΕΝΓΕ – Υπουργείου Υγείας ακριβώς όπως υπογράφηκε την 1/12/2008 χωρίς την παραμικρή τροποποίηση.

Το απερίγραπτο αλαλούμ που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στην τακτική του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών, δείχνει τη δεινή θέση και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η πολιτική ηγεσία και αναγκάζεται να καταφύγει σε σπασμωδικές κινήσεις:

v Αλλού (πχ στο νοσοκομείο μας) ενεργοποιεί διαδικασίες «πολιτικής επιστράτευσης» σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για τον εξαναγκασμό μας σε υπερεργασία.
v Ενεργοποιεί τον ωμό αυταρχισμό των εισαγγελέων (πχ στη Λάρισα) προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι απεργίες της ΟΕΝΓΕ (!!!) αποτελούν «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».
v Προσπαθεί να «μπαλώσει τρύπες» με απαράδεκτες διαδικασίες αξιοποιώντας ακόμα και γιατρούς διπλανών ιδιωτικών νοσοκομείων (πχ νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός).

Από την άλλη εκλιπαρεί τη συνδικαλιστική ηγεσία για διάλογο εκ νέου πριν τη ψηφοφορία στη Βουλή (!!!) ψάχνοντας απεγνωσμένα για σωσίβιο προκειμένου να διασωθεί από το ναυάγιο στο οποίο η ίδια έχει οδηγηθεί αδιαφορώντας πλήρως για την όποια δυσλειτουργία των νοσοκομείων αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Η απόγνωση αυτή αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση της εκτίμησης ότι η συλλογική συναίνεση του κλάδου για την υπερεργασία μας και την υπέρβαση των ορίων εφημεριών (2 και 4 το μήνα) ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στην κυβέρνηση.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 3ήμερη απεργία της ΕΙΝΑΠ 17-18-19 Φεβρουαρίου και υποστηρίζουμε την απόφαση της ΟΕΝΓΕ για απόσυρση του νοσοκομείου μας από τη γενική εφημερία στις 18/2 με την ενεργητική παρουσία μας.

Προχωράμε μαζικά σε δικαστικές αγωγές κατά του νοσοκομείου για τον καταναγκασμό μας σε υπερεργασία σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι κανενός τύπου εξαναγκασμός δεν μπορεί να περάσει. Η μόνη της διέξοδος είναι η κύρωση αυτούσιας της κλαδικής σύμβασης όπως ακριβώς τη συνυπέγραψε μαζί μας.

Προειδοποιούμε τους πάντες (και ειδικά συγκεκριμένα στελέχη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας με «βεβαρημένο παρελθόν» στις υπαναχωρήσεις και στην παρασκηνιακή δολοπλοκία) ότι –ειδικά στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία– η υποχώρηση στις παρακλήσεις του υπουργείου για επαναδιαπραγμάτευση άλλης συμφωνίας πίσω από τις πλάτες των νοσοκομειακών γιατρών αποτελεί ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.